|

Milli formayı uzun yıllar giymek istiyor

Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası'nda A Milli Kadın Basketbol Takımının dördüncü olmasında büyük rol oynayan Abdullah Gül Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü (AGÜ Spor) oyuncusu Lara Sanders, milli formayı uzun yıllar giymek istediğini söyledi. - Kayseri'de 6 yıldır yaşayan Sanders: "Milli takımda çok iyi arkadaşlarım oldu. Onlarla ve başantrenörle çok iyi anlaştım. Milli takımda çok mutluydum, benim için güzel bir deneyimdi"

Yeni Şafak
10:28 - 26/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 12:31 - 26/11/2014 Çarşamba
AA
ABD asıllı 28 yaşındaki oyuncu Sanders, yaptığı açıklamada, 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası'nda A Milli Kadın Basketbol Takımına çağrılmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.


İlk kez çağrıldığı milli takımda başarılı bir şampiyonayı geride bıraktığını belirten Sanders, "Milli takımda çok iyi arkadaşlarım oldu. Onlarla ve başantrenörle çok iyi anlaştım. Milli takımda çok mutluydum, benim için güzel bir deneyimdi" dedi.


Milli takımın çok başarı oyunculardan kurulu olduğunu vurgulayan Sanders, "Madalya istiyorduk, en azından bronz madalya istiyorduk ama olmadı. Dünya şampiyonasında herkes gördü, kötü bir maç kaybettik ve dördüncü olduk ancak Avrupa Şampiyonasında madalya hedefliyoruz. Avrupa Şampiyonasında çok daha iyi şeyler yapacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.


Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde AGÜ Spor'un yaptığı 5 maçı kazanarak, yoluna kayıpsız devam ettiğini belirten Sanders, ligdeki galibiyet serilerini uzun süre devam ettirmek istediklerini kaydetti.


 "Mantıyı çok seviyorum"


Sanders, 6 yıldır Kayseri'de yaşadığını dile getirerek, "Türkiye'yi ve Kayseri'yi çok seviyorum. Burası artık benim evim gibi. Burada çok rahatım. Türk yemeklerini ve özelikle mantıyı çok seviyorum" ifadelerini kulandı.


AGÜ Spor Başantrenörü Ayhan Avcı ise Sanders'ın milli takımdaki performansından kulüp olarak büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Sanders'in çok kaliteli bir oyuncu olduğunu dile getiren Avcı, basketbolcunun uzun yılar milli takım formasını giymesini temenni etti.


Lara Sanders


Lara Sanders, ilk kez çağrıldığı A Milli Kadın Basketbol Takımı'nda sergilediği başarılı performansla Türk basketbolseverlerin takdirini kazandı.


Dünya şampiyonası kamp dönemi sonunda başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu tarafından 12 kişilik kadroya alınan Sanders, ay-yıldızlıların turnuvada yarı finale yükselmesine önemli katkı sağladı.


Sanders, 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası'nda A Milli Kadın Basketbol Takımı formasıyla 6 maçta 12,3 sayı ortalaması elde etti. 4 maçta ortalama 28.5 dakika sahada kalan Sanders, 8,7 ribaund, 0,7 asist ortalamasıyla oynadı.
#Basketbol
#Abdullah Gül Üniversitesi
#Lara Sanders
#AGÜ Spor
9 yıl önce