|

Müslüman bir ülkede daha mutluyum

“Müslüman bir ülkede futbola daha konsantre oluyorum. Türkiye’de benim özel hayatıma çok uygun bir ortam var. Burada kendimi tamamen futbola verebiliyorum” “Buraya gelirken herhangi bir önyargım yoktu. İnsanlar bana gerek saha içinde gerekse saha dışında sıcakkanlı davranıyor. Sevildiğimi hissetmek çok güzel bir duygu”

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/12/2014 Cuma
Güncelleme: 22:47 - 25/12/2014 Perşembe
Yeni Şafak

Beşiktaş'ın bu sezon gol yükünü çeken, 16 maçta 18 gol atarak ne kadar doğru bir tercih olduğunu ispatlayan Demba Ba, kişiliğiyle de camianın takdirini kazanmış durumda. Dinine bağlılığı bilinen Senegalli yıldız, müslüman bir ülkede forma giymenin futbola daha rahat konsantre olmasını ve daha mutlu olmasını sağladığını söyledi. Gençlik Spor Dergisi’nin Ocak sayısında Türkiye’ye geliş macerasından bahseden Beşiktaşlı futbolcu, Türkiye’de olduğu için son derece memnun olduğunu kaydederek  “Müslüman bir ülkede olmak, benim futbola daha rahat konsantre olmamı ve daha mutlu olmamı sağlıyor. Türkiye’de benim özel hayatıma çok uygun bir ortam var. Burada olmaktan dolayı çok huzurluyum ve kendimi tamamen futbola verebiliyorum” ifadelerini kullandı.


TÜRKİYE'DE TAHMİN ETTİĞİM GİBİ KARŞILANDIM

Beşiktaş’ın transfer teklifini, Türkiye’yi ve burada oynanan futbolu keşfetmek istediği için seve seve kabul ettiğini belirten yıldız forvet, “Türkiye’ye önceden gelmiştim. Buraya gelirken bir ön yargım yoktu. Beklediklerimden çok da farklı bir ortamla karşılaşmadım. Türkiye’deki insanlar gerek saha içinde gerekse saha dışında bana sıcakkanlı ve samimi şekilde davranıyor. Burada sevildiğimi hissetmek gerçekten çok özel ve güzel bir duygu” şeklinde konuştu. 


BURADA FUTBOL DAHA DUYGUSAL OYNANIYOR

Türkiye’deki futbolla Avrupa futbolunu kıyaslayan Demba Ba, şu ifadeleri kullandı: “İngiltere Premier Lig, dünyanın belki de en kaliteli ligi. Almanya Bundesliga da aynı şekilde, çok kaliteli bir lig. Bazı açılardan Spor Toto Süper Lig, İngiltere’dekine benziyor ama tabii ki keskin farklılıklar var. Ben de bu farklılıklara alışmaya çalışıyorum. Futbol burada Avrupa’ya kıyasla daha duygusal oynanıyor diyebilirim.”


LİVERPOOL'U ELEMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

Beşiktaş’ın golcü futbolcusu, UEFA Avrupa Ligi ikinci turunda eşleştikleri Liverpool’u da değerlendirdi. İngiltere günlerinden tanıdığı ve iki gol atma başarısı gösterdiği İngiliz kulübünün güçlü bir ekip olduğunu ve rakibe saygı duyduklarını kaydeden Demba Ba, “Çok zorlu bir maçlar olacaktır. Biz turu geçmek için elimizden geleni yapacağız. Liverpool’u eleyerek emin adımlarla yolumuza devam etmeyi amaçlıyoruz” dedi. 


Demba Ba için özel makine Çözüm oksijen tedavisi

Beşiktaş Kulüp Doktoru Ertuğrul Karanlık, sakatlar hakkında açıklamalarda bulundu. Demba Ba’nın ayak parmağındaki kırığın iyileştiğini sadece dokuda zedelenme olduğunu belirten Karanlık, Senegalli yıldızı çabuk iyileştirebilmek için yurt dışından özel makine getirtildiğini kaydetti. Demba Ba’nın sakatlığının iyileşmesi için ayağındaki problemli noktaya oksijen tedavisi uygulanacak. Özel bir cihaz sayesinde oksijenle stres kırığı oluşan bölgeye tedavi uygulanıyor. Arsenalli Jack Wilshere için de yeniden nükseden sakatlığı için oksijen tedavisi uygulanmış; oyuncu o anı sosyal medyada böyle paylaşmıştı. Demba Ba’nın bu hafta riske edilmeyeceği, Cenk Tosun’un Pazar günkü Torku Konyaspor maçında forma giyebileceği açıklandı. Dün bireysel çalışan Motta’nın ise bugün takımla olacağı, Necip’in ise devre arasına kadar takımdan uzak kalacağı bildirildi. 


Bu güzel ülkede ırkçılık olmaması memnun edici

Senegalli futbolcu, sahalarda son dönemde sıkça görülen ırkçı davranışlarla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Futbol hayatı boyunca ırkçılıkla hiç karşı karşıya kalmadığını söyleyen Demba Ba, “Bu güzel ülkede böyle bir şeyin olmaması çok mutlu edici. Bazı ülkelerde bunların olduğunu biliyoruz ve bu gerçekten çok üzücü bir durum” açıklamasında bulundu.


Veli’nin hareketi Fair Play’e aday!

Beşiktaşlı Veli Kavlak’ın, kupadaki Adana Demirspor maçında Hakan Söyler’e çıkan kırmızı kartı itiraz ederek sarı karta çevirmesi, Fair-Play ödülü listesine girdi. Dünya Fair Play Komitesi Üyesi, Avrupa Fair Play Birliği Başkan Yardımcısı ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Komisyonu Genel Koordinatörü Erdoğan Arıpınar, futbolcularının Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Adana Demirspor maçında, rakip futbolcunun gördüğü kırmızı kartın değişmesini sağlaması nedeniyle Beşiktaş Kulübü'nü Türkiye Fair Play Ödülü aday listesine koyduklarını açıkladı. Hakeme itirazı Veli Kavlak’ın yapmasına rağmen komite, Beşiktaş’ı kulüp olarak değerlendirdi. 2014 yılı için başvuru süresi dolduğu için Beşiktaş, 2015’e aday gösterildi. 


Beşiktaş ve G.Saray'ın maç tarihleri değişti

TFF, Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ve  G.Saray'ın 4. maçlarının tarihlerini değiştirdi. Buna göre F Grubu'nda Adana Demirspor ile Beşiktaş arasında 30 Aralık'ta  oynanması gereken maç ise 21 Ocak 2015'te  Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda yapılacak. G Grubu'nda G.Saray ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye arasında 31 Aralık'ta TT Arena'da oynanacağı açıklanan maçın ise 22 Ocak 2015'te yapılacağı bildirildi. 

#Beşiktaş
#Demba Ba
#Gençlik Spor Dergisi
#Müslüman
9 yıl önce