|

Mustafa Çapanoğlu'nun Beşiktaş hayali

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta lider durumda bulunan Bandırmaspor'un teknik direktörü Mustafa Çapanoğlu, en büyük hayalinin Beşiktaş'ta oynamak olduğunu ancak bu hayalini gerçekleştiremediğini belirterek, "Benim bu hayalimi bugün 13 yaş altı takımını çalıştıran ve yıllarca bu takımda oynayan kardeşim Hikmet Çapanoğlu gerçekleştirdi'' dedi.

Yeni Şafak
13:31 - 27/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 13:35 - 27/11/2014 Perşembe
AA
Çapanoğlu, yaptığı açıklamada, Kayseri'nin Yıldız köyünde doğduğunu, fakir bir ailenin çocuğu olduğunu kaydetti.


Babasının boyacılıkla uğraştığını dile getiren Çapanoğlu, ''Babamın işi gereği İstanbul Beşiktaş'ta Valideçeşme Mahallesine taşındık. Gençliğimde aynı mahallede ikamet eden ve Beşiktaş Kulübünde oynayan Yusuf Tunaoğlu'nu kendime örnek alır, Şeref Stadyumunda Beşiktaş'ın tüm maç ve idmanlarını takip ederdim. Onun gibi bir futbolcu olmak istiyordum'' diye konuştu.


Çorumspor'a ilk transferini yaparak futbolcu olma hayalinin ilk adımını attığını anlatan Çapanoğlu, şöyle devam etti:


''Zaman içerisinde çok takımda oynadım. Kocaelispor'da oynarken Miliç'in teknik direktörü olduğu dönemde Beşiktaş'a transferim gündeme geldi ancak kulüp yönetimi şartların yeterli olmadığını gerekçe göstererek Beşiktaş'a transferime onay vermedi. En büyük hayalim Beşiktaş'ta oynamaktı ancak bu hayalimi gerçekleştiremedim. Benim bu hayalimi bugün 13 yaş altı takımını çalıştıran ve yıllarca bu takımda oynayan kardeşim Hikmet Çapanoğlu gerçekleştirdi.'' 


- "Futbolcu olduk ancak Beşiktaş’ta oynayan bir futbolcu olamadık"


Kardeşinin Beşiktaş'ta yıllarca oynadığını ve şimdi 13 yaş altı takımı çalıştırdığını kaydeden Çapanoğlu, ''Ailemden birinin hayalimi gerçekleştirmesiyle teselli buluyorum. Ailecek fanatik Beşiktaşlıyım. Bunu o takımda oynayarak taçlandırmak istiyordum ancak olmadı. Futbolcu olduk ancak Beşiktaş’ta oynayan bir futbolcu olamadık'' dedi.


 Dönemlerinde imkansızlıklardan dolayı futbolcu olabilmenin zorluklarına değinen Çapanoğlu, şunları söyledi:


''Şimdi takımlarda tüm imkanlar var. Arda Turan haricinde uluslararası arenada marka olmuş bir futbolcumuz yok. Bunun sebebi futbol kültürü eksikliğidir. Anadolu'nun bakir topraklarından gelip eline birkaç grup geçen bir sporcu eğer futbol kültürü yoksa kısa sürede ne kadar yetenekli olursa olsun bu camiadan kısa sürede siliniyor. Önce futbol kültürünü oyuncularımıza öğretmemiz gerekiyor. Bunu yapmamanız halinde elde edilecek başarılar kısa süreli oluyor. Futbolda önemli olan günlük değil uzun süreli başarılardır.''
#Bandırmaspor
#Mustafa Çapanoğlu
#Teknik direktör
#Beşiktaş
#Yıldız köyü
#kayseri Yıldız köyü
9 yıl önce