|

Mustafa Denizli'nin çok özel Erdoğan sebebi

Türk futbolunun yetiştirdiği önemli teknik adamlardan Mustafa Denizli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili çok özel bilgiler paylaştı, bilinmeyen bir olayı anlattı. Geçtiğimiz yıl Süper Lig'e çıkardığı Çaykur Rizespor'un başına Başbakan Erdoğan'ın isteğiyle geçtiği iddialarını yalanlayan Denizli, "Özel bir sebebi var. girişimiyle ailemden birinin hayatını kurtardı. Rize'ye gittiğimden haberi bile yoktu." dedi.

YENİSAFAK.COM.TR / SPOR
00:00 - 15/11/2013 Cuma
Güncelleme: 10:47 - 15/11/2013 Cuma
Yeni Şafak
Mustafa Denizli'nin çok özel Erdoğan sebebi
Mustafa Denizli'nin çok özel Erdoğan sebebi

Ünlü futbol adamı Mustafa Denizli, Başbakan Erdoğan ile bilinmeyen bir bağını anlattı. Denizli, geçtiğimiz yıl, PTT 1. Lig'den alıp Süper Lig'e çıkardığı Çaykur Rizespor'un başına geçme sebebinin Başbakan Erdoğan olduğunu ama Erdoğan'ın bundan haberinin olmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın girişimiyle ailesinden birinin hayatının kurtulduğunu açıklayan Denizli, "Başbakan istedi diye Rize'ye gitmem. Kendim istediğim için giderim. Ve kendi kendime yaşadığım o sorumluluğu yerine getirmek için" dedi.

CNN Türk'te Aykırı Sorular'a konuk olan Mustafa Denizli şunları söyledi:

"Rize'yi gittiğimden haberi yoktu"

"Beni sayın Başbakan istemedi. Ben istedim. Rize'ye gittiğimden haberi yoktu. Muhtemelen 4-5 gün sonra aradı tebrik etti, 'hayırlı olsun' dedi. Çok özel bir sebep vardı. Çok fazla açıklamaya gerek yok. Sayın Başbakan'ın bizlerle ilgili, aileyle ilgili insani yönleriydi. Bu insani yönlerin dünya üzerinde bir maddi karşılığı olamaz. Başbakan istedi diye Rize'ye gitmem. Kendim istediğim için giderim. Ve kendi kendime yaşadığım o sorumluluğu yerine getirmek için. Bilmesine de gerek yoktu ayrıca. Bilmedi de zaten sonuna kadar. Ben isteyerek gittim. Rize çıkacak diye bir garanti yoktu. 5'inciydi gittiğim zaman. Rize eğer çıkacaksa benden bir sezon önce çıkardı. Son maçta kaybetti. Kendi sahasında kazansaydı zaten süper lige çıkacaktı. Orada kazanamadı çıkamadı."

"Yaklaşımı hayat kurtardı"

Mustafa Denizli, Erdoğan'ın hayat kurtaran girişimini ise şöyle açıkladı: "Yaklaşımı bir hayat bir kurtardı. Onun yaptığı bize müthiş insani girişimler belki bizim için o hayatı kurtardı."

10 yıl önce