|

NBA rekor kırdı

NBA tarihinde ilk kez 100''ün Üzerinde uluslararası oyuncu ile geçen sezonun 92 uluslararası oyuncu rekoru kırılmış oldu. Kanada 12, Avustralya 8, Brezilya ise 7 oyuncu ilk sırada. Dokuz uluslararası oyuncu ile Spurs peş peşe üç sezondur ligin başını çekiyor.

YENİSAFAK.COM.TR / SPOR
00:00 - 31/10/2014 Cuma
Güncelleme: 18:21 - 31/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
NBA rekor kırdı
NBA rekor kırdı

Ulusal Basketbol Birliği (NBA) uluslararası oyuncuların getirdiği etkinin yükselişine tanıklık etmeye devam ediyor. 2014-15 sezonu için açılış gecesi kadrosunda bulunan 37 ülke ve bölgeden gelen 101 uluslararası oyuncu ile NBA bugün yeni bir rekora koştuğunu açıkladı. Böylelikle geçtiğimiz sezonun 92 uluslararası oyuncusunu içeren rekoru kırılmış olmakla birlikte NBA tarihinde ilk kez yüzün üzerinde uluslararası oyuncu bulunuyor.

Egemenliğini sürdüren NBA Şampiyonu San Antonio Spurs arka arkaya üç sezondur dokuz uluslararası oyuncu ile ligin başını çekmeye devam ediyor. İkinci sırada yedi oyuncu ile Minnesota Timberwolves varken onu altı oyuncu ile Brooklyn Nets; beşer oyuncu ile Boston Celtics, Golden State Warriors ve New York Knicks; dörder oyuncu ile de Atlanta Hawks, Cleveland Cavaliers, Houston Rockets, Milwaukee Bucks, Toronto Raptors ve Utah Jazz takip ediyor.

Kanada ise 12 uluslararası oyuncu ile lider isim olurken, aynı zamanda son iki NBA Draftlarında toplamda en çok seçilen oyuncuya sahip. Hemen arkasından 10 oyuncu ile Fransa, sekiz oyuncu ile Avustralya ve yedi oyuncu ile Brezilya geliyor. İspanya da beş oyuncu ile en iyi 5 ülke listesini tamamlıyor.

Ligdeki uluslararası oyuncu sayısı 45 uluslararası oyuncunun bulunduğu 2000-01 sezonundan bu yana ikiye katlanmanın bile ötesine geçerken, 21 uluslararası oyuncunun bulunduğu 1990-91 sezonunun dört katından fazla rakamlara ulaştı.

Ligdeki Türk oyuncular ve kulüpleri şöyle:

Hidayet Türkoğlu (Los Angeles Clippers)

Ersan İlyasova (Milwaukee Bucks)

Enes Kanter (Utah Jazz)

Ömer Aşık (New Orleans Pelicans)

NBA maçları ve programları bu sezon 215 ülke ve bölgede, 47 dilde mevcut.

9 yıl önce