|

NBA'e bir Türk oyuncu daha gidiyor

Galatasaray Liv Hospital Basketbol Takımı'nın milli oyuncusu Furkan Aldemir, NBA'ye gitmek için sarı-kırmızılı ekipten ayrılma kararı aldı.

Yeni Şafak
20:12 - 24/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 18:15 - 24/11/2014 Pazartesi
AA
"Galatasaray Liv Hospital alacaklarını ödemediği için sözleşmesini tek taraflı feshetmek için Türkiye Basketbol Federasyonu'na başvuru yaptığına" yönelik haberler çıkan milli basketbolcu, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. 


Furkan Aldemir, hakkında çıkan haberler nedeniyle açıklama yapma gereği hissettiğini belirterek, şunları kaydetti: "NBA'de oynamak, her oyuncunun olduğu gibi benim de en büyük hayallerimden biri. Bu hayallerim doğrultusunda son günlerde olumlu şartlar oluştu. Ailem ve menajerlerimle şartları değerlendirdik ve ABD'deki sistemin benim kariyerim adına daha verimli olacağı kanısına vardık. Ama şunun bilinmesini isterim ki Galatasaray'daki kariyerim boyunca her zaman bu renkler için savaştım, sahada bu renkler için fedakarlık yaptım. Yeri geldiğinde takımdaki çoğu arkadaşımın yaptığı gibi sakatken sahaya çıktım. Sahada sadece bu camianın başarısı için ter döktüm." 


Milli oyuncu, ekonomik sebeplerle değil Türkiye'deki basketbol gelişimini bir üst seviyeye taşımak için NBA'ye gitme kararı verdiğini anlatarak, "Bu bağlamda Galatasaray Kulübü'nden geçmiş alacaklarım dışında bir talebim olmadan ve kontrat haklarımı kullanmadan ayrılıyorum. Galatasaray camiasının bizlere aşıladıkları etik değerleri ve saygıyı, karşılıklı koruyacağımıza inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu. 


Furkan Aldemir, "Galatasaray'a ilk geldiğimde hayallerimden biri de bu renklerden ayrılırken gittiğim adresin başka bir Avrupa kulübü değil NBA olmasıydı. Bunu gerçekleştirmiş olmanın da gururunu yaşamaktayım. Şimdiki hedefim daha önce bu ligde Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmiş ve şu an temsil eden ağabeylerim gibi başarılı olmak. Bunun için sabır ve azmin önemli olduğunun farkındayım. Allah'ın izniyle sakatlıksız ve güzel bir şekilde kariyerime hayırlı başarılar katmak istiyorum. Kariyerim boyunca bana destek olan takım arkadaşlarıma, koçlarıma, ağabeylerime ve taraftara teşekkürü borç bilirim" ifadelerini kullandı. 


Aldemir'in, NBA ekiplerinden Philadelphia 76ers ile sözleşme imzalaması bekleniyor.

2012 yılı NBA Draft'ında 53. sırada Los Angeles Clippers tarafından seçilen 1991 doğumlu oyuncunun hakları önce Houston Rockets'a, oradan da Philadelphia 76ers'a gönderilmişti.

#Galatasaray Liv Hospital
#Basketbol
#Furkan Aldemir
#NBA
#Philadelphia 76ers
9 yıl önce