|

Nefes nefese zirveye

3 puan bir Fenerbahçe'ye bir Bursaspor'a doğru yöneldi; Kadıköy'de gülen sarı-lacivertliler oldu. İki takım da net fırsatları kaçırırken 84'te ceza sahası içinde oluşan karambolü Webo gol yaptı; F.Bahçe son 7 haftaya 1 puan önde lider girdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/04/2015 Salı
Güncelleme: 01:28 - 21/04/2015 Salı
Yeni Şafak

Galatasaray'ın Trabzonspor karşısında kaybetmesiyle liderlik şansı doğan Fenerbahçe, Bursaspor'u 1-0 mağlup etti; zirvenin yeni sahibi oldu.



İki takım da karşılaşmaya iştahlı başlarken bu görüntü maçı seyir zevki yüksek bir hale büründürdü. 15. dakikada Emre Taşdemir'in direkten dönen şutunda kafayla topu ağlara gönderen Belluschi'nin golü, ofsayt gerekçesiyle değer kazanmadı. İlk 15'te 3 tehlike bulan Bursaspor'a F.Bahçe, 22'deki pozisyonla karşılık verdi; Emre'nin 30 metreden sert şutunda kaleci, sektirdiği topu Webo'dan önce kontrol etti. İlk yarının son 15 dakikasında daha baskılı olan F.Bahçe, ikinci yarıya da etkili girdi. 47'de ceza alanı sağ çarprazında topla buluşan Sow, kaleci Harun'u geçemedi. 49'de bu kez Caner'in golü ofsayta takıldı. Hasan Ali, oyuna girdikten sonra Caner ileri geçince F.Bahçe daha etkili olmaya başladı. F.Bahçe hücumda çoğaldığı anda Bursaspor ani ataklarla pozisyon buldu. Bunlardan birinde 57'de Belluschi'nin şutunda top Volkan'da kaldı. 72'de Fernandao'nun bomboş pozisyonda kafası dışarı çıktı. 80'de Şamil'in kafa vuruşunda Hasan Ali topu çizgiden çıkardı. Bursaspor'un gol için yüklendiği anda hızlı bir atak geliştiren F.Bahçe, 84'te öne geçti. Ceza sahası içine doldurulan topu önünde bulan Webo, topu boş kaleye gönderdi: 1-0.



Diego kadro dışı! Kuyt sakatlandı, Emenike 11'e girdi


Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Bursaspor maçı kadrosunda büyük sürpriz yaptı. Diogo'yu kadroya almadı, Kuyt ısınırken sakatlandı, kulübeye çektiği Emenike'yi ilk 11'de sahaya sürdü.



Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Bursaspor maçı öncesi tercihlerinde sürpriz yaptı. Kadroya almadığı Brezilyalı yıldız Diego'yu için “Tamamen kendi tercihim” açıklaması yapan genç teknik adam, Fenerbahçe'nin 22 Mart'ta Kadıköy'de Beşiktaş ile oynadığı derbi maçta tribünlerin protesto ettiği Emenike'yi kulübeye çekti. Ayrıca F.Bahçe sahada ısınırken Kuyt sakatlandı, İsmail Kartal bu gelişme üzerine Emenike'yi ısınmaya yolladı ve ardından Nijeryalı oyuncuyu 11'de sahaya sürdü. Kuyt'un daha sonra yapılan kontrollerinde sakatlığının ciddi olduğu anlaşıldı ve Hollandalı yıldız, kadrodan çıkartıldı. Fenerbahçe, Bursaspor karşısında 17 kişilik kadroyla çıktı. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın önceki gün “Ligde artık kritik maçlar oynuyoruz ve kalan 8 maçta da forma giyecek” dediği, taraftarlardan destek istediği Emenike, Bursaspor maçında 11'de sahaya çıktı. Ligdeki son Çaykur Rizespor maçında Beşiktaş derbisindeki tepkiler nedeniyle kulübede oturan Nijeryalı forvet, bir maçlık aradan sonra yeniden formasına kavuşmuş oldu. Emenike, ısınmaya çıktığı sırada tribünler sevgi gösterilerinde bulundu, Nijeryalı golcü de taraftarların ilgisine yumruk şov yaparak karşılık verdi.


Hep destek tam destek


F.Bahçe'nin liderlik için çıktığı mücadeleye sarı-lacivertli taraftarlar, sezonun diğer maçlarına oranla daha fazla ilgi gösterdi. Fenerium ve Migros kale arkası tribünlerinde ise çok az sayıda boşluk kaldı. Kulübün bilet satışı yapmadığı okul tarafındaki kale arkası tribününde az sayıda seyirci yer alırken, maraton alt tribündeki boşluklar da gözlerden kaçmadı. Bursaspor'u da Fenerbahçe karşısında 500 kadar taraftarı da destekledi.


Fenerbahçe Kulübü, Bursaspor maçı öncesi taraftarından, çirkin ve kötü tezahürattan uzak durmalarını istedi. Kulübün internet sitesinde “Santrayla beraber omuz omuza” başlığıyla yayımlanan ve şampiyonluk mücadelesinde taraftar desteğinin önemi vurgulanan mesajda, taraftardan çirkin ve kötü tezahürattan, taşkınlıktan uzak durmaları istendi.



#Galatasaray
#Trabzonspor
#Bursaspor
9 yıl önce