|

Nöbetçi golcü iş başında

Fenerbahçe Futbol Takımı, Ziraat Türkiye Kupası (A) Grubu mücadelesinde Bursaspor'u 3-0 yenerek, kupada yarı finali garantiledi. 

Aa
00:00 - 23/01/2013 Çarşamba
Güncelleme: 23:07 - 23/01/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Nöbetçi golcü iş başında
Nöbetçi golcü iş başında

Grupta başarılı bir performans ortaya koyarak bundan önce yaptığı 3 maçtan da galip ayrılan sarı-lacivertliler, Bursaspor karşısında 4. maçını da kazanarak 12 puana ulaşıp, grup aşamasından sonra oynanacak yarı final mücadelesinde yer almaya hak kazandı. 

Bursaspor'a karşı (A) Grubu'nda deplasmandaki ilk maçı 3-2 kazanan sarı-lacivertliler, seyircisi önündeki mücadelede rakibine rövanşı da vermedi. 

Kupanın son şampiyonu Fenerbahçe, bu sezon yaptığı 6 kupa maçından da galibiyetle ayrıldı. Sarı-lacivertli ekibin bu sezon kupa performansı şöyle:
Eleme turları:

4. kademe Fenerbahçe-Pendikspor..: 1 - 0

5. kademe Fenerbahçe-Göztepe.....: 4 - 0

(A) Grubu:

1. hafta Fenerbahçe-Sivasspor....: 2 - 0

2. hafta 1461 Trabzon-Fenerbahçe.: 0 - 2

3. hafta Bursaspor-Fenerbahçe....: 2 - 3

4. hafta Fenerbahçe-Bursaspor....: 3 - 0

Gollerin ikisi ''Nöbetçi Golcü''den geldi

Sarı-lacivertli ekibin Bursaspor karşısında attığı gollerden 2'si ''Nöbetçi Golcü'' lakaplı Semih Şentürk'ten geldi. 

Maçın 41. dakikasında penaltıdan kaydettiği golle Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçiren Semih, 61. dakikada 2. golünü atarak takımının galibiyetinde büyük pay sahibi oldu. 

Semih bu sezon kupada 1461 Trabzon ile yapılan maçta da bir gol atmıştı.

3 maçtan 2'sini Fenerbahçe kazandı

Bu sezon ligde ilk yarıdaki maçta Bursaspor ile berabere kalan Fenerbahçe, rakibini Ziraat Türkiye Kupası (A) Grubu'ndaki iki maçta da yenmesini bildi. 

Sarı-lacivertliler, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Bursa'da oynanan maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrılırken, rakibini kupada deplasmanda 3-2, Kadıköy'de de 3-0 yenmesini bildi.

Beykan ilk heyecanında golle buluştu

Fenerbahçe Futbol (A) Takımı formasını Bursaspor maçında ilk kez giyen 18 yaşındaki genç futbolcu Beykan Şimşek, 86. dakikada golle buluştu.

Teknik direktör Aykut Kocaman'ın maçın 18 kişilik kadrosunda yer verdiği genç futbolcu, 73. dakikasında Stoch'un yerine oyuna dahil olduğu maçta Bursaspor filelerine takımının 3. golünü attı. 

Golden sonra Cristian, Beykan'ı omuzlarına alırken, diğer futbolcular da ikilinin etrafında toplanarak golün sevincini yaşadılar. 

Notlar

Fenerbahçe'nin 41. dakikada kazandığı penaltıyı, genç futbolcu Salih Uçan'ın kullanması için tribünlerden tezahüratlar yükseldi. Ancak penaltı atışında topun başına Semih Şentürk geçti. 

-Maçın ikinci yarısında Fenerbahçe'ye karşı forma giyen Tuncay Şanlı, oyuna girerken sarı-lacivertli tribünlerden alkış aldı. 

-Karşılaşmanın 79. dakikasında Maraton üst tribünün Türk Telekom kale arkasına yakın bölümündeki taraftarlar, Fenerbahçe'den ayrılan Brezilyalı futbolcu Alex De Souza'nın resminin bulunduğu pankart açıp, tezahürat yaptı. Pankartta Alex'in resminin yanı sıra Fenerbahçe Kulübü'nün ve Brezilyalı oyuncunun ülkesinde forma giydiği Coritiba'nın armaları bulundu. 


11 yıl önce