|

Olay buraya gelmemeliydi

G.Saray'da FETÖ'cü Hakan Şükür ve Arif Erdem'in, genel kurul tarafından değil, yönetim tarafından aidatlarını ödemedikleri için ihraç edilmelerinin yankıları sürüyor. Kulübün eski başkanlarından Faruk Süren, “Bu uygulama, olay buraya gelmeden daha önce de yerine getirebilirdi" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 00:36 - 28/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Galatasaray'da FETÖ'cü Hakan Şükür ve Arif Erdem konusunda yaşanan skandalın yankıları sürüyor.
Galatasaray'da FETÖ'cü Hakan Şükür ve Arif Erdem konusunda yaşanan skandalın yankıları sürüyor.

Galatasaray'da FETÖ'cü Hakan Şükür ve Arif Erdem konusunda yaşanan skandalın yankıları sürüyor. Cumartesi günü yapılan olağan mali genel kurulda, kongre üyeleri tarafından ihraç edilmeyen iki isim, önceki gün yönetim kurulu tarafından üyelik aidatlarını yatırmadıkları gerekçesiyle kulüp üyeliğinden atılırken, camianın ağır topları yaşanan süreci değerlendirdi. Galatasaray'ın 4 yıl üst üste lig şampiyonluğunu kazandığı ve UEFA Kupası'nı müzesine götürdüğü dönem başkanlık görevini yürüten eski başkanı Faruk Süren, “Galatasaray Yönetim Kurulu, kulüp tüzüğünün gereklerini yerine getirdi. Aslında olay buraya gelmeden daha önce de yerine getirebilirdi. Camia içinde hiç polemik oluşturmadan bu maddeyi uygulayabilirlerdi” dedi.







CUMHURBAŞKANIMIZ OLMASA, STAT OLMAZDI


Camianın ağır toplarından Işın Çelebi de yaptığı açıklamada önemli bilgilere yer verdi. Çelebi, “Yönetimin ve divan başkanının genel kurulu daha doğru yönetmesi gerekirdi. Böyle bir durumun yaşanabileceğini düşünüp ona göre hazırlıklı olmaları lazımdı” dedi. Çelebi, “Türk Telekom Arena'nın yapımında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük desteğini gördük. Özhan Canaydın'ın başkanlığı döneminde, o zaman Başbakanlık görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ettik ve yardımlarını istedik. Stadımızın yapımında Sayın Erdoğan'ın büyük katkıları oldu. Bize bu desteği vermeseydi, yapamazdık” diye konuştu.



YÖNETİM KURULU GEREKEN KARARI VERMİŞTİR


Sarı-kırmızılıların eski yöneticilerden Semih Haznedaroğlu ise, “Hakan Şükür ve Arif Erdem'in siyasi görüşleri ortadadır. Hemfikir olmak mümkün değildir. Yönetim kurulunun doğru ve isabetli bir karar aldığını düşünüyorum. Olaylara realist bir şekilde yaklaşmak gereklidir ve gereği yapılmıştır” ifadelerini kullandı.



Genel kurul için suç duyurusu


İzmir'de, Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAY-DER) üyeleri, G.Saray Divan Kurulu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. TAY-DER Başkanı Muhammed Gömük yaptığı açıklamada, "Galatasaray'ın yıllık olağan genel kurulunda Hakan Şükür ve Arif Erdem hakkındaki karar sebebiyle bir kısım divan üyelerince örgüte yardım etmek ve örgüt propagandası yapmak suçlarıyla ilgili olarak tespit edilecek olan şüpheliler hakkında kamu davası açılmasına karar verilmesini talep ediyoruz" dedi. Bu arada skandala tepki gösteren bazı kulüp üyeleri de istifa dilekçelerini kulübe vermeye başladı.



#Galatasaray
#Faruk Süren
#Hakan Şükür
#Arif Erdem
#FETÖ
7 yıl önce