|

Olaylı maça Putin mi el attı?

UEFA, Sırbistan-Arnavutluk maçı ile ilgili kararı açıkladıktan sonra, dün Kosova'nın başkenti Priştine'de, 'Plisat' ismini taşıyan futbol taraftarları, UEFA'ya yönelik eylemde ve protestolarda bulunduktan sonra bugünde, UEFA ve Platini Arnavutluk'un başkenti Tiran'da protesto edildi.

Dha
00:00 - 25/10/2014 Cumartesi
Güncelleme: 17:28 - 25/10/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Olaylı maça Putin mi el attı?
Olaylı maça Putin mi el attı?

Başkent Tiran'ın merkezinde bine yakın Arnavut futbol sever 'UEFA Arnavutluk'a karşı ırkçılığa hayır de' başlığı altında düzenledikleri protestoda, Platini'yi ve UEFA'nın aldığı kararı kınadılar.

Tiran'da ki UEFA protestosunda, UEFA milliyetçiliği destekleyen bir kuruma dönüştüğü için, Avrupa'daki demokrasiye zarar vermeye başladığına dahil sloganlarda atıldı. İki saat süren protesto olaysız sona ererken gösteriye gelen Arnavutlar bunun bir uyarı protestosu olduğunu ve daha büyük protestolar düzenleyeceklerini belirtiler.

Putin mi yardım etti?

Arnavutluk'un önemli medya kuruluşlarında yer alan haberlerde, Sırbistan-Arnavutluk maçı ile ilgili böyle bir kararın alınmasında UEFA'nın en büyük sponsoru olan Rus Gazprom şirketinin yaptığı baskının etkili olduğu iddia edildi. Arnavutluk basınına göre, Rusya en yakın dostu olan Sırbistan'ı desteklemek için bizzat Rusya Devlet Başkanı Putin'in UEFA'ya baskı yaptığı belirtildi.

9 yıl önce