|

Olcay''ın sağı solu belli olmuyor

Bursaspor galibiyeti sonrası tribünde tebrikleri kabul eden Orman, sıcağı sıcağına yaptığı açıklamada golü atan Olcay için ''Maç içinde neredeyse sahada gözükmedi, bir anda attığı golle kalitesini gösterdi'' derken yerinde değişiklikler yapan Slaven Bilic''i de takdir etti

Süleyman Hatısaru
00:00 - 24/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 01:30 - 24/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Olcay''ın sağı solu belli olmuyor
Olcay''ın sağı solu belli olmuyor

Beşiktaş, Süper Lig 3. hafta maçında Bursaspor deplasmanında 3 puanı maçın sonlarına doğru bulduğu golle alırken kuşkusuz galibiyete en çok sevinenlerin başında Başkan Fikret Orman geliyordu. Bursa''ya 3 puan parolasıyla giden, maç öncesi katıldığı tüm organizasyonlarda bu beklentisini açık açık dile getiren Başkan Orman, gergin geçen maçın ardından protokol tribününde tebrikleri kabul etti. Karşılaşmayı kısa bir şekilde özetleyen Fikret Orman''ın memnuniyetle donanmış açıklamalarında ağırlıkla iki isim vardı; biri golü atan Olcay Şahan, diğeri ise sonradan oyuna giren yeni transfer Jose Sosa… Beşiktaş Başkanı, teknik direktör Slaven Bilic''in taktik zekasına da övgüler yağdırdı, maç içindeki değişikliklerin yerinde olduğunu belirtti.

BİLİC ONU BİLEREK SAHADA TUTUYOR

Özellikle son yarım saatte yakalanan 4 gol pozisyonunun 4''ünde de imzası olan, onuncusunda şık bir vuruşla topu ağlara gönderen Olcay''a değinen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, ''Ne zaman ne yapacağı, sağı solu belli olmuyor. Maç içinde neredeyse sahada gözükmedi, öyle bir anda, öyle bir yerde ortaya çıktı ki; attığı golle de kalitesini gösterdi. Sanırım Bilic de bunu bildiği için kötü oynadığı dakikalarda bile onu sahada tutuyor'' ifadelerini kullandı. Teknik direktör Slaven Bilic''in oyunu çevirmek adına yaptığı hamleleri de yerinde bulan Başkan Orman, ''Sosa ve Atınç hamleleri gayet doğruydu. Sosa topu bizde tutmayı başardı. Atınç ise oyuna girdikten sonra ceza sahamıza gelen 4 hava topunu da aldı'' şeklinde konuştu.

Sosa''yı gördünüz mü?

Başkan Fikret Orman, Olcay Şahan''ın dışında yeni transfer Jose Sosa''yı da bir hayli beğendi. Karşılaşma boyunca bir dakika bile yerinde duramayan, karşılaşmayı heyecanlı bir şekilde takip eden Orman''ın maç bitiş düdüğünde ilk tepkisi ''Sosa''yı gördünüz mü?'' şeklinde oldu. İlk yarı biterken Oğuzhan''ın yerine forma giyen Sosa''nın performansını göklere çıkaran Beşiktaş Başkanı, ''Tam olarak hazır olmamasına rağmen büyük iş başardı. Nasıl oynadığını gördünüz mü? Bu performans daha başlangıç olduğunu düşünüyorum. Ne kadar doğru bir transfer yaptığımızı ilerleyen haftalarda daha iyi anlayacağız'' şeklinde konuştu.

Tolga ve Sivok''un durumu iyi

Bursaspor maçında kanlar içinde kalan Sivok ile, ayağında çekme olduğu için 5 dakikayı aşkın bir süre yerde kalan kaleci Tolga''nın durumlarının ciddi olmadığı öğrenildi. İki oyuncu da tedavileri sürdüğü için idmana çıkmasa da gelecek hafta forma giymelerine engel bir durum yok. Sakatlığı süren Mustafa Pektemek de idmanda yer almadı.

Kartal''ın gizli golcüsü ŞAHAN

Süper Lig''de geride kalan 3 haftada Beşiktaş''ın attığı 3 golün ikisine imza atan Olcay Şahan, geçen sezondan kalma istikrarlı futbolunu devam ettiriyor. Bursaspor karşısında kaydettiği golle Beşikaş formasıyla ligde 21. golüne ulaşan Olcay, 2. Haftada Çaykur Rizespor karşısında takımını yenilgiden kurtardı; Bursaspor karşısında da 3 puanı getirdi. Beşiktaş''ın tartışmasız en istikrarlı futbolcusu Olcay Şahan, takıma geldiği 2012-2013 sezonundan bu yana Süper Lig''de maç kaçırmadı. İlk yılında ve geçen sezon 34''er lig maçında da sahaya çıkan Olcay, bu sezon da 3 lig karşılaşmasında da forma giydi. Beşiktaş formasıyla toplam 71 lig maçında oynayan milli futbolcu, sakatlıklara ve cezalara adeta meydan okudu. Olcay Şahan, bu 71 maçın 32''sinde sahada 90 dakika kaldı.

Seba için mevlit

Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba''nın vefatının 40. günü nedeniyle İstanbul''da mevlit okutuldu. Dolmabahçe''deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi''nde okutulan mevlide, Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil, eski yönetim kurulu üyesi Hasan Arat, Seba''nın yeğeni ve Beşiktaş Futbol Takımı''nın eski teknik direktörü Tayfur Havutçu, Fenerbahçe Kulübü eski yöneticisi Ali Koç ve siyah-beyazlı takımın eski oyuncularından Ulvi Güveneroğlu katıldı.


10 yıl önce