|

Onur Şipal olimpiyat vizesini kaptı

Onur Şipal, AIBA APB LİG sezonu 69 kilo finalinde Kenyalı Okwiri'i yenerek, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı kazandı. Milli sporcu dört maçını da galip tamamladı.

Yeni Şafak
20:52 - 24/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 19:05 - 24/01/2015 Cumartesi
IHA
Başkent Bakü’de bulunan Serhedci Olimpiyat Spor Salonu'nda yapılan son karşılaşmada ringe çıkan Şipal, final mücadelesinde Kenyalı Okwiri ile karşılaştı. İkinci ayak maçında yendiği rakibine 8 rauntluk final mücadelesinde de üstünlük sağlayan milli boksör, 4 turdan oluşan organizasyonu 4'te 4 yaparak, sıkletinde ilk sırada tamamladı ve 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı kazandı.


Karşılaşmadan sonra açıklamalarda bulunan Onur Şipal, ”Çok mutluyuz, sonunda amacımıza ulaştık. Rio Olimpiyatlarına vize aldık ve büyük APB lig sezonunda şampiyon oldum. Ben hep inanarak çalıştın ve Allah da verdi bize. İyi ki bu karşılaşmalar Bakü’de oldu çünkü Türkiye’den sonra en iyi yer Bakü’ydü. İyi ki burada oldu türbinlerin çok desteğini aldım. Rio için vize aldık ama Rio’yu düşünmek için çok erken. Daha ikinci sezon başlıyor. 2. sezonun şampiyonuyla 10 rauntluk bir maç yapacağım. 2. sezonun şampiyonunu bekleyip ona göre antrenman yapacağım. Önce şampiyonlar şampiyonu olup daha sonra Rio’yu düşüneceğim" dedi.


Fenerbahçe'ye teşekkür

Fenerbahçe’nin üzerinde emeğinin çok olduğunu söyleyen Şipal, ”Başkanımız Aziz Yıldırım’a bana vermiş olduğu desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah yarın gidip elini öpeceğim. Bu başarıdan dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
#Fenerbahçe
#Boks
#Onur Şipal
#Olimpiyat
#Rio
9 yıl önce