|

Onur'u neden azarladın açıkla

Bursaspor'un şampiyon olduğu 2009-2010 sezonunda F.Bahçe ile Trabzonspor arasında oynanan ve 1-1 biten maçla ilgili ilginç bir imada bulunan Hacıosmanoğlu, "Sadri Şener hangi yüzle konuşuyor bilmiyorum" dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/12/2014 Cuma
Güncelleme: 22:09 - 18/12/2014 Perşembe
Yeni Şafak

Trabzonspor’da yaklaşan kongre öncesi hava iyice ısınmaya başladı. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, eski başkanlardan Sadri Şener’e şok bir soru yöneltirken, sözlerinin devamında da çarpıcı ifadeler kullandı. Şener’e yönelik “Bursaspor'un şampiyon olduğu sezonda, F.Bahçe ile 1-1 berabere kaldığımız maç sonrası soyunma odasına gidip kaleci Onur'u neden azarladı, çıksın açıklasın" diyen Hacıosmanoğlu, 2009-2010 sezonunun son haftasında oynanan Fenerbahçe ve Trabzonspor’un 1-1 berabere kalmasıyla Bursaspor’un şampiyon olmasına neden olan maçla ilgili şok bir iddia ortaya attı. Düzenlediği basın toplantısında dönemin başkanı Sadri Şener’e yüklenen İbrahim Hacıosmanoğlu, "Sadri Şener hangi yüzle konuşuyor bilmiyorum. Onur'u neden azarladı açıklasın yoksa zamanı geldiğinde ben açıklayacağım" dedi. Hacıosmanoğlu, ayrıca "6222 sayılı yasayı ilk imzalayanlardan biri Trabzonspor başkanıdır. Trabzonspor haklı olduğu davada mücadele etmesi gerekirken, neden ve kimden korkar?" diyerek Şener'e ikinci soruyu yöneltti. 


ŞENER’İN DEVRETTİĞİ KULÜP BORÇ BATAĞINDAYDI

"Benden önceki başkan aylardır konuşuyor" diye Şener'e eleştirilerini sürdüren Hacıosmanoğlu, "Devrettiği kulüpte, 1 milyon TL bile kredi alacak bir ortam yoktu. En ufaktan büyüğüne kadar her yere borcu olan bir kulübü devraldık. Trabzonspor'u bugüne kadar getirdik. Borcu yapılandırdık. 'bunlar Akyazı'nın isim hakkını da satacak' diyorlar. Akyazı'nın ismi Denizbank'a temlikli. Kimse onu satamaz, satarlarsa para Denizbank'a ödenir. Trabzonspor'un satılacak hiçbir şeyi yoktur" diye konuştu. 


ŞİKE SÜRECİNDEKİ MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

"İnsan üzülüyor, konuşuyorsunuz 'niye konuyorsunuz', susuyorsunuz 'susturuldu mu?' diyorlar" ifadelerini kullanan Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:

"Özellikle şike konusunda hiçbir malzeme bulamıyorlar. Kim susturdu, niye konuşmuyor... Niye konuşmuyoruz, hukukçular konuşuyor. Hukuki süreç bittikten sonra bizim de konuşacaklarımızın, zamanında söylediğim gibi eylem konusunda da yapacaklarımızın hepsinin işaretini verdik."

"Şike sürecindeki mücadelemiz devam edecek. İlk günden şike davası ile ilgili avukatlara talimat verdim. Babam mezardan kalksa bile bu işin peşini bırakmam. Hukuki süreç bittikten sonra konuşacağız, eylem yapacağız."

İBRA EDİLİP EDİLMEMEK ÇOK DA ÖNEMLİ DEĞİL

"Yetki vermeyi bırakın, 'bu yönetimin ibra edilmemesi lazım' diyorlar. İbra edilip edilmemek önemli değil ki. İncelenir, varsa suç ortaya çıkar siz görevinize de devam edersiniz. Sayın Şener'in olduğu dönemdeki mali genel kurulda aynı şeyler söyleniyordu. Kürsüye çıktım dedim ki 'bu ayıp daha önce bir daha sürülmüştü, bir daha sürülmesinin manası yoktur. Trabzonspor'a zarar verir. Trabzonspor'u kendi namusu gibi gören insanlar kulübe geldiğinde incelersiniz varsa suç unsuru gidip savcı önüne koyarsınız."


Kaleci Onur Kıvrak maçı tek başına kurtarmıştı

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun kastetttiği karşılaşma 2009-2010 sezonunun son haftasında Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanmış; Fenerbahçe ile Trabzonspor 1-1 berabere kalmıştı. Bu beraberlik sonrası Bursaspor, şampiyonluğunu ilan etmişti. 16 Mayıs 2010’da oynanan mücadelede karşılaşmanın 14. dakikasında Daniel Güiza’nın attığı golle Fenerbahçe 1-0 öne geçmiş; 23’te Burak Yılmaz’ın orta şut karışımı vuruşu Fenerbahçe ağları gidince maça denge gelmişti. Maçın kalan dakikalarında Trabzonspor’a karşı büyük üstünlük kuran sarı-lacivertliler, özellikle maçı son bölümlerine doğru tek kaleye çevirmiş; kaleci Onur Kıvrak’ın fizik kurallarını tehdit edercesine iyi oynadığı maçta kaleciyi geçememişti. 

#Trabzonspor
#İbrahim Hacıosmanoğlu
#Sadri Şener
9 yıl önce