|

Opare operasyonu

Beşiktaş yönetimi, Liverpool ve Balıkesir maçlarında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Ganalı oyuncunun bonservisini almak için Porto ile masaya oturmaya hazırlanıyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/03/2015 Cuma
Güncelleme: 23:15 - 5/03/2015 Perşembe
Yeni Şafak
Beşiktaş yönetimi Daniel Opare'nin bonservisini almaya hazırlanıyor. Siyah-beyazlılar Opare'yi devre arası transfer döneminde, sezon sonuna kadar Porto'dan kiralamıştı. Gerçek pozisyonu sağ bek olan Ganalı oyuncu, Liverpool ve Balıkesirspor maçlarında Motta'nın cezası nedeniyle sol bekte görev yaptı. Opare, iki maçta da performansı ile beğeni toplarken, yönetim başarılı oyuncunun bonservisini almak için girişimlere başlama kararı aldı. Yönetim, önümüzdeki sezon yabancı oyuncu sınırlamasının kalkması ve teknik heyetin Ganalı futbolcu konusundaki olumlu raporu sonrası harekete geçti. 24 yaşındaki oyuncu için Porto'ya kiralama bedeli ödemeyen Beşiktaş, Opare'nin satın alma opsiyonunu elinde bulunduruyor. Devre arasında yapılan anlaşmada satın alma opsiyonu 2 milyon Euro olarak belirlenmişti. 

MASAYA OTURULACAK

Yönetim, geçen yıl Gökhan Töre ve Brezilyalı Motta'da olduğu gibi aynı yöntemi kullanarak pazarlık masasına oturacak. Yönetim, bu şekilde bu oyuncuyu satın alma opsiyonun altında bir fiyata bitirmeye çalışacak.  Önümüzdeki günlerde Porto ile temasa geçecek Beşiktaş yönetimi, sezon sona ermeden Opare için Portekiz ekibi ile anlaşmaya çalışacak. Ganalı oyuncu özellikle Balıkesirspor maçında attığı gol ve hücuma yaptığı büyük katkı nedeniyle yönetimden tam not aldı.

Sivas mesaisi sürüyor

Beşiktaş, Sivasspor'la oynayacağı maçın hazırlıklarını dün çift antrenmanla sürdürdü. İdmanlara, sakat Milosevic, Sivok, İsmail, Tolga, Cenk Gönen ve Cenk Tosun katılmadı. Dün akşamki idmana görme engelli Ahmet Can da gelirken, 2. Başkan Ahmet Nur Çebi, kendisiyle ilgilendi.


2. Başkan Çebi'den Opare'ye mesaj

Beşiktaş 2.  Başkan Ahmet Nur Çebi, Opare’nin bonservisi alınması sorusuna, "Kulübümüzün opsiyonu dahilinde ve sonuna kadar bekleme hakkımız var. Daha biraz daha çıkacak, öyle yok" dedi. Çebi, F.Bahçe-G.Saray derbisi sorusuna, "Bizi bizim maçlar ilgilendirir. Maçlarımızı almak orundayız" derken, takımın son zamanlarda çok yorulduğunu söyledi.


'Avrupa Fatihi'ne bu kadar puan kaybı yakışmıyor

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, son haftalarda Süper Lig'de yaşadıkları puan kayıplarının kendilerine yakışmadığını söyledi. Orman, "Avrupa'da böyle başarılar kazanmış takımımıza bu puan kayıpları yakışmıyor. Beşiktaş gibi güçlü kadrosu olan bir takımda puan kayıplarını pek onaylamıyorum. Beşiktaş neredeyse bütün maçlarını deplasmanda oynuyor. Sivas'a gidiyoruz, oradan gelip Brugge'e gidiyoruz, oradan da Ankara'ya dönüyoruz. Hep deplasmana gidiyoruz aslında ama bir taraftan baktığınızda Beşiktaş Kulübü gereken her şeyi yerine getirirken, bu kalitede bir takımın daha iyi konsantre olması lazım. Demek ki bazı hatalarımız var ve ben dahil olmak üzere galiba takımımızla daha fazla ilgilenmemiz gerekiyor" şeklinde öz eleştiri yaptı.

#Beşiktaş
#Daniel Opare
#Liverpool
9 yıl önce