|

Organize hareket bunlar

"Kimseden kayırma beklemiyoruz, beklentimiz eşit muamele""4. hakem Gökhan'ı tahrik ediyor. Bunu görmezden gelemeyiz""Bizim felsefemiz 'Şeref'inle oyna, Hakkı'nla kazan'dır""Kimseden stat istemedik. Medet bekleyen namerttir"

Süleyman Hatısaru
00:00 - 31/10/2014 Cuma
Güncelleme: 23:47 - 30/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Organize hareket bunlar
Organize hareket bunlar

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe derbisine az bir zaman kala dün tesislere çıkarma yaparken bir de basın toplantısı düzenledi. Başkan Orman, birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kayseri Erciyesspor maçında Gökhan Töre''nin kırmızı kart gördüğü pozisyonla sözlerine başlayan Orman, şöyle konuştu: ''Kimseden kayırma beklemiyoruz, beklentimiz eşit muameledir. Hem kulübümüz hem de oyuncularımız üzerine bir baskı oluşturulmaya çalışıyor ancak biz kendi üslubumuz ile devam edeceğiz. Ancak bazı olaylara MHK'nın müdahale etmesi gerekir. Geçen hafta yardımcı hakem, şimdi de 4. hakem Gökhan Töre'yi tahrik ediyor, bunu izledik. Herkes aklını başına alsın. Bize karşı yapılanları da görmezden gelmeyeceğiz. 3-3'lük Galatasaray maçını ve Burak'a verilen penaltıyı unutmadık. Gözlerimiz hakemlerin üzerinde olacak.''

SOYUNMA ODASI BASMAYIZ

''Kimse bizden hakemlere hakaret etmemizi, soyunma odasını basmamızı beklemesin. Bunlar bizim üslubumuz değil. Kimseye baskı kurmuyoruz. Hakemler hakkında konuşmuyoruz. En çok hata yapılan kulüp biz oluyoruz. Beşiktaş olarak kimseden kayırma beklemiyoruz, herkese eşit yaklaşım gösterilmesini istiyoruz. Bizim felsefemiz; Şeref'inle oyna, Hakkı'nla kazan. Bunun haricinde hiçbir kimseden talebimiz olmamıştır."

"Bu senenin ismine Süleyman Seba ismi konulduğundan beri Beşiktaş'ı şampiyon yapacaklarmış gibi hava estiriliyor. Organize olarak Beşiktaş Kulübü üzerine gelinmektedir. MHK ve TFF Başkanı Beşiktaşlı algısında en çok hata yapılan takım biziz.''

YILDIRIM'A CEVAP, AYSAL'A GÖNDERME

''Biz kimseden stat istemedik. Stat projemiz olduğunda Aziz Yıldırım hapisteydi. Hapisten çıktığında ziyaret ettim. Stad konusu açıldı. Kendisi 'Her ay iç saha maçlarının birini bizde, birini de G.Saray'ın stadında oynayın' dedi. Dönemin G.Saray Başkanı Ünal Aysal seçimi atlattıktan sonra stat için destek vereceğini söyledi. Sonra 'Genel Kurul'a sormalıyım' dedi. Stadı Madonna''ya kiralarken Genel Kurul''a mı soruyor? G.Saray'ın bu tavrını görünce F.Bahçe'ye de tekrar ricacı olmadık. Bunu inanarak yürekten söylüyorum, sezon sonunda şampiyon olacağız. Kimseden bir medet beklediğimiz yok, bekleyen de namettir. Beşiktaş'ı kimse 3. büyük yapamaz. Türkiye'nin en büyük kulübü Beşiktaş'tır." Orman, geride kalan maçları Ankara'da oynayabileceklerini de söyledi.

Lideriz lider kalacağız

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, idman öncesi basın mensuplarıyla sohbet etti; F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal''ın ''Ligin en iyi futbol oynayan takımı biziz'' açıklamasına cevap verdi. ''Ne demesini bekliyordunuz? Buna reaksiyon vermemi bekliyorsanız vermem. O İsmail Kartal'ın görüşüdür. İsmail Kartal''a saygı duyuyorum ancak katılmıyorum'' diyen Bilic, ''F.Bahçe'ye saygı duyuyoruz. Geçen sezon şampiyon oldular. Ama biz de lideriz ve lider kalacağız'' şeklinde iddialı konuştu. Gökhan Töre''nin cezalı oluşunun kendilerini üzdüğünü kaydeden Hırvat teknik adam, Sosa ve Mustafa Pektemek''in derbi maçın kadrosunda olacağını belirtti. Bilic, Kayseri Erciyesspor yenilgisinin derbi maçına yansıyıp yansımayacağı yönündeki soruyu, "Tabii ki oyuncular üzgün ama bunun olumsuz etkisi olmayacak" diye yanıtladı.

Sosa''nın dönüşü muhteşem oldu

Ligin 5. haftasındaki Balıkesir maçında sakatlanan Jose Sosa, dünkü idmanın tamamında yer aldı. Çift kale maçta iki gol birden atan Arjantinli yıldızın F.Bahçe derbisinde oynayabilecek düzeye geldiği görüldü.

Tolga korkuttu

Kaleci Tolga Zengin, ağır idman nedeniyle hafif sakatlık geçirerek çalışmayı yarıda bıraktı. Durumunun ciddi olmadığı açıklandı.

Beşiktaş Tahkim'e gidiyor

PFDK, Beşiktaşlı Gökhan Töre'ye Erciyesspor maçında hakeme yönelik hakareti sebebiyle 3 maç ve 13 bin TL ceza verdi. Kurul, aynı maçta siyah-beyazlıların A takımdan sorumlu yöneticisi Mete Vardar'ın hakeme yönelik hakareti nedeniyle 60 gün hak mahrumiyeti ve 26 bin TL, Beşiktaş'a da taraftarların kötü ve çirkin tezahüratı sebebiyle 45 bin TL ceza verdi. Vardar, hem kendisinin hem de Gökhan Töre'nin cezalarına itiraz için Tahkim Kurulu'na başvuracaklarını belirterek, "Bırakın böyle bir cezayı, en ufak bir ceza dahi hak edecek hiçbir davranışta bulunmadım. Eğer Türkiye'de gerçekten adalet varsa bu cezanın Tahkim Kurulu tarafından tamamen kaldırılacağına inanıyorum. Tahkim'in cezada indirim yapacağına değil, cezayı tamamen kaldıracağına inanıyorum" dedi.

9 yıl önce