|

Oscar'lık puanlar

Erciyesspor maçında takımın ikinci golünü atarak galibiyette önemli rol oynayan Cardozo fileleri havalandırdığı maçlarda bordo-mavililer 5 galibiyet, 3 beraberlik alarak 18 puan topladı. Ligde 12 gol ile gol krallığında ön sırada yer alan yıldız oyuncu, resmi maçlarda 15 gole ulaştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/02/2015 Pazar
Güncelleme: 23:17 - 31/01/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Ligde Kayseri Erciyespor'u 2-1 yenen Trabzonspor'un ikinci golünü kaydederek galibiyette önemli rol oynayan Oscar Cardozo, attığı gollerle takımına önemli puanlar kazandırdı. Paraguaylı yıldız oyuncu, bordo-mavili takımda ligin ilk 18 haftasında 12 gol atarak gol krallığı yarışında da ön sırada yer aldı. Ligde ilk 2 hafta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Cardozo, 18 maçın 11'inde ilk 11'de sahaya çıkarken bin 108 dakika mücadele ederek, ortalama 61.5 dakika sahada kaldı. Ligde 18 haftada 29 puan toplayan Karadeniz ekibi, yıldız oyuncunun gol attığı 8 maçta 18 puan topladı. Cardozo, resmi maçlardaki 15 golün 13'ünü Hüseyin Avni Aker Stadı'nda kaydetti. Oscar Cardozo, Trabzonspor'da 25 golle gol kralı olarak en golcü yabancı oyuncu olan Şota'dan sonra 13 gol ile ikinci sırada yer alan Henrique'ye de 1 gol yaklaştı. Bordo-mavili takımda 12'şer gol atan Jaja ve Vugrinec'i yakalayan Cardozo, 1 gol atması halinde bu futbolcuları geçerek sezon başında takımdan ayrılan Brezilyalı oyuncu Henrique'yi yakalamış olacak.


29 puanın 21'i Avni Aker'de

Süper Lig'in ikinci yarısında Sivasspor'u 3-1, Kayseri Erciyespor'u da 2-1 yenerek art arda sahasında iki galibiyet alan Trabzonspor, bu sezon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda puanlarının büyük bölümünü topladı. Bordo-mavililer, sahasında oynadığı 10 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik aldı, 1 kez de mağlup oldu. Ligde 29 puanı bulunan Trabzonspor, puanların büyük bölümünü sahasında elde ederek, üst sıralara tutunmaya çalıştı. Bordo-mavililer, sahasında 21 puan toplarken, deplasmanda ise 8 puan kazandı. Sahasındaki 10 maçta 24 gol atan bordo-mavililer, maç başına 2,4 gol ortalaması yakalarken, ligde de kendi evinde en fazla gol kaydeden ekip oldu. Bordo-mavililer, iç saha maçları puan cetvelinde Fenerbahçe'nin ardından ikinci sırada yer aldı. Trabzonspor, bu sezon sahasındaki 10 maçın sadece birinde gol atamadı. Ligin 2.haftasında F.Bahçe ile 0-0 berabere kalan bordo-mavililer, bu sezon sahasında rakip fileleri sadece bu maçta havalandıramadı. Karadeniz ekibi, kalesini de sadece bu maçta gole kapadı.

#trabzonspor
#süper lig
#oscar cardozo
9 yıl önce