|

Pato Fener'e imza atacak

Brezilya gazeteleri, bonservisi Corinthians’ta bulunan ve Sao Paulo’da kiralık olarak forma giyen Pato’nun Fenerbahçe’ye transferinin kısa süre içinde duyurulacağını yazdı

Yeni Şafak
04:00 - 26/12/2014 Cuma
Güncelleme: 22:51 - 25/12/2014 Perşembe
Diğer

Bu sezon gol yollarında büyük sıkıntı yaşayan Fenerbahçe için Brezilya basını müthiş iddia ortaya attı. Brezilya'da yayınlanan gazeteler Corinthians’ta forma giyen Sao Paulo'da ise kiralık forma giyen Alexandre Pato'nun sarı-lacivertli kulüp ile sözleşme imzalamak üzere olduğunu yazdı. Brezilya basını Fenerbahçe'nin Pato'yu devre arasında renklerine bağlamak için kulübü Corinthians ile görüşmeler yaptığına dikkat çekerek bu transferin kısa sürede kamuoyuna açıklanacağını duyurdu. 25 yaşındaki yıldız futbolcunun Avrupa'da tekrar futbol oynamak istediğini de hatırlatan gazeteler F.Bahçe ile iyi bir geçmişi olan Corinthians Kulübü’nün bu futbolcuyu sarı-lacivertli takıma satmaya sıcak baktığını belirtti. Brezilya basını bu transferin son aşamaya geldiğini ve tarafların ücret konusunda anlaşmaya vardığını da iddia etti. Alexandre Pato'nun menajerliğini yapan Gilmar Veloz ise yaptığı açıklamada Ocak ayında Pato'nun tekrar Avrupa'da bir takıma transfer olabileceğini vurguladı. 


SATMADIK

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, dün takımın idmanını ziyaret etti, son haftalarda eleştirilen teknik direktör İsmail Kartal ve oyunculara moral verdi. F.Bahçe Başkanı, gönderileceği öne sürülen Emineke'ye 10 milyon Euro'luk teklif gelmesine rağmen takımda kalacağını açıkladı. F.Bahçe kadrosunun yaşlı olduğu iddialarına tepki gösteren Yıldırım, "Ne yaşlısı. Futbolun yaşı uzadı" dedi. F.Bahçe'nin rakiplerine oranla istatistiklerde önde olduğunu vurgulayan Başkan Yıldırım, Dünya Kupası'ndan gelen oyuncuların formsuzluklarına dikkat çekti ve Almanya örneği vererek Kuyt ve Emenike'ye sahip çıktı. Yıldırım, F.Bahçe'nin şampiyon olacağını da savundu. 


Eleştiriliyor ama istatistiklerde zirvede

Bu sezon sahadaki performansıyla eleştirilse de F.Bahçe, ligde geride kalan 14 haftada birçok istatistikte G.Saray ve Beşiktaş’ın önünde yer alıyor. Sarı-lacivertli takım, birçok  istatistikte iki rakibini geride bıraktı. 14 haftada 82 kez gol pozisyonuna giren F.Bahçe, Beşiktaş (71) ve G.Saray (69) önünde yer alıyor. Sarı-lacivertli ekipte sorun, golcüler Sow, Emenike ve Kuyt’ın formsuz olmaları. Sarı-lacivertlilerin gol pozisyonlarını golle sonuçlandırma oranı yüzde 26 gibi oldukça düşük bir yüzde olurken, G.Saray yüzde 33, Beşiktaş ise yüzde 32 gol yapma oranıyla oynuyor. 

#Fenerbahçe
#Alexandre Pato
#Corinthians
9 yıl önce