|

Pehlivanlar Londra'da çayıra çıktı

Londra’da dokuzuncusu düzenlyenen Anadolu Kültür Festivali kapsamında bu yıl 9.'su yapılan yağlı güreşlerde, rakibi Metin Kılıç’ı yenen Ahmet Yavuz başpehlivan oldu.

Yeni Şafak
11:43 - 27/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 08:49 - 27/05/2015 Çarşamba
Diğer

Eurovizyon'un haberine göre Festivalin son gününde yapılan başaltı ve başpehlivanlık güreşleri büyük ilgi gördü. Kırkpınar cazgırlarından Pele Bülent Tura'nın sunduğu güreşler de Türkiye Yağlı Güreş Merkez Hakem Komite Başkanı Tahir Yılmaz de yer aldı. Güreşlerde Gölcük Belediyesi'nden Yusuf Tatlı, Trakya Birlik Genel Müdürlüğü'nden Ahmet Yavuz, Bursa Yıldırım Belediyesi'nden Metin Kılıç, Amasya bölgesinden Adem Ustaoğlu başpehlivanlık kategorisinde meydana çıktı.



9. Londra Yağlı Güreşleri'nde, finale kalan Ahmet Yavuz ile Metin Kılıç uzun süre yenişemedi. Pehlivanlar için zor bir oyun olun 'Tren Oyunu' ile rakibi Metin Kılıç'ı yenen Ahmet Yavuz, 9. Geleneksel Anadolu Kültür Festivali Yağlı Güreş birincisi oldu.



İmdat Ertan başaltı birincisi

Başaltı boyunda yapılan güreşte ise İmdat Ertan rakibi Bekir Okumuş'u yenerek birinciliği elde etti. Karakucak güreşlerinde ise Fevzi Çöloğlu rakibi Mahmut Bayoğlu'nu yenerek birinci oldu.



Güreşçilere, Başbakanlık Tanıtma Fonu'ndan Hilmi Yılmaz, Türkiye Yağlı Güreş Merkez Hakem Komite Başkanı Tahir Yılmaz, İşadamı Mehmet Ali Akçay ile Festival Organizasyon Başkanı Akif Çulhaoğlu tarafından madalya takıldı.



'Talep gelirse güreşler devam eder'

Festival Organizasyon Komitesi Başkanı Akif Çulhaoğlu tarafından, Londra Yağlı Güreşlerine verdikleri destekten dolayı Türkiye Yağlı Güreş Merkez Hakem Komite Başkanı Tahir Yılmaz'a teşekkür bir plaketi takdim edildi.



Büyük ilgi ile izlenen güreşlerin gelecek yıllarda da geleneksel olarak devam etmesi dilekleri yenilenirken, Türkiye Yağlı Güreş Merkez Hakem Komite Başkanı Tahir Yılmaz yaptığı değrelendirmede organizasyon komitesine teşekkür etti ve talep gelmesi halinde güreşlerin sürdürüleceğini kaydetti.


#Londra Yağlı Güreşleri
#İmdat Ertan
#Metin Kılıç
#Ahmet Yavuz
#Yusuf Tatlı
9 yıl önce