|

Pektemek’in burnu kırıldı

Mustafa Pektemek, sahadaki 22. dakikasında sakatlandı. Belkalem ile hava topunda çarpışan genç golcünün burun kemiği kırıldı; ambulansla hastaneye kaldırıldı

Yeni Şafak
04:00 - 8/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 22:32 - 7/12/2014 Pazar
Diğer

Trabzonspor, karşısında iyi oyunla, net bir skorla galip gelen Beşiktaş, talihsiz bir sakatlık haberiyle sarsıldı. Maçın ikinci yarısında Demba Ba’nın yerine oyuna giren Mustafa Pektemek’in burnu kırıldı. 67. dakikada Belkalem ile hava topu mücadelesine çıkan Mustafa Petemek, rakibinden daha çok yükselerek topa vurdu; yere düşerken de Belkalem’in kafa darbesiyle yerde kaldı. Pektemek, yere düşer düşmez burnundan kanlar boşalırken sağlık ekibi hemen sahaya girdi. Mustafa Pektemek’e ilk müdahale saha içinde yapılırken teknik direktör Slaven Bilic de oyuncusunun yanına giderek durumunu yakından takip etti. Bilic’in Pektemek’in yanına gittiğindeki yüz ifadesi, genç golcünün sakatlığının ciddi olduğunu açıkça gösteriyordu. Daha sonra sahaya giren ambulansa bindirilen Pektemek, hastaneye kaldırıldı. Beşiktaşlı oyuncunun burnunun kırıldığı ve yüzünde kırıklar olduğu öğrenildi.  Dün geceyi Konya'da hastanede müşehade altında geçiren Mustafa Pektemek’in İstanbul'a getirilerek ameliyat olacağı bildirildi. 



Demba Ba, dün akşam attığı golle ligdeki gol sayısını 8’e çıkartırken, yaşadığı sakatlık sonrası ikinci yarıya çıkamadı. Devrenin son dakikalarında bir pozisyonda yerde kalan Demba Ba sol ayak bileğine sert bir darbe aldı. İlk yarı bitene kadar sahada kalan Senegalli, devre arasında sağlık ekibi tarafından tedavi edildi; yerine Mustafa Pektemek oyuna girdi.


Kendisi yok forması var

Beşiktaşlı futbolcular, maç sonunda soyunma odasında Trabzonspor galibiyetini kutlarken, hastaneye kaldırılan takım arkadaşlarını da unutmadı. Trabzonspor galibiyeti hatırası olarak toplu fotoğraf çektiren futbolcular, Mustafa Pektemek’in formasıyla poz verdi.


Dağıldık gerildik

Trabzonspor ile ilk yenilgisini yaşayan teknik direktör Ersun Yanal, maç sonu yedikleri hatalı gollere dikkat çekti. “2. ve 3. gol birbirinin aynısı” diyen Yanal, “Bir türlü toparlayamadık, oyun gerildi, oyuncular gerildi. Verilen kararlara karşı oyuncuların tepkileri oldu. Bizim rakibimiz Beşiktaş, ona konsantre olmalıydık. Dağıldık, toparlayamadık. Oyuncular, oyunun tansiyonunu ayarlayamadı” ifadelerini kullandı. İki hatada yedikleri iki gole rağmen geri dönebileceklerine inandıklarını kaydeden tecrübeli teknik adam, “O kapasitedeyiz ancak biz bunu yapamadık" dedi.


Yusuf özür diledi

Trabzonspor’un genç yıldızı Yusuf Erdoğan, Beşiktaş’ı tebrik ederken farklı yenilgiden dolayı taraftarlardan da özür diledi. “Bu maçlarda erken gol yemeyeceksin” diyen Yusuf, “Önümüzde çok maç var. Bu maçı unutturacağız” şeklinde umutlu konuştu. 

MUSA NİZAM CEZALI 

Derbiye kart sınırında çıkan Papadapoulos, Medjani ve Musa Nizam’dan; Musa gördüğü sarı kartla Ç.Rize maçında cezalı duruma düştü. Beşiktaş’ın sahadaki tek sınırdaki ismi Demba Ba, maçı kartsız tamamladı. 
#Trabzonspor
#Beşiktaş
#Mustafa Pektemek
9 yıl önce