|

Penaltı krizi

Diego’nun kendisinden topu zorla aldığını belirten Fenerbahçe Kaptanı, “Ortam gergin ve atılacak bir gol maçın kopma noktası olacaktı. Tribünlerin bağırması önemli değil, hocanın olaya müdahale etmesini beklerdim” diye kırgınlığını dile getirdi

04:00 - 29/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 00:13 - 29/12/2014 Pazartesi
Diğer

Fenerbahçe’nin Mersin İdmanyurdu’nu 1-0 mağlup ettiği maçın 83. dakikasında Diego’nun düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Brezilyalı yıldız, kullanmak istedi; olaya Emre’nin yanı sıra Sow, Kuyt ve kaleci Volkan Demirel de dahil oldu. Tribünlerin de isteğiyle atışı Diego kullandı. Takımın penaltıcısı ise kaptan Emre Belözoğlu. Olayın perde arkası ise Emre ile Diego arasındaki gerginliğin maç sonunda da sürmesi. Emre maç sonunda kızgın bir şekilde soyunma odasına gittiği, burada teknik direktör İsmail Kartal ve takım arkadaşı Diego ile hiç konuşmadan takım otobüsü yerine kendi özel aracıyla stattan ayrıldı. “İzin vermediğim halde Diego’nun topu benden zorla almaya çalışması hoş değildi. Gol yeseydik, maç berabere bitseydi ne olacaktı?” ifadeleriyle tepkisini dile getiren Fenerbahçe Kaptanı, “Takımın ilk penaltıcısı benim ve Diego benden izin almadan kullandı. 1-0 gibi bir skor var ve rakip üzerimize geliyordu. Ortam çok gergin ve maçın kopma noktası olacak. Penaltı kazandıktan sonra atışı benim yapmam gerekirken Diego’nun yaptığı çok yanlış. Tribünlerin ‘Diego’ diye bağırması önemli değil. Önemli olan hocanın olaya müdahale etmemesidir. Hocanın olaya müdahale etmesini beklerdim. Öyle bir ortamda Diego’nun penaltıyı atmaya çalışması büyük hataydı" şeklinde konuştu.


Kalbim küt küt attı

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Mersin İdmanyurdu maçı sonrası basın mensuplarıyla yaptığı sohbette, ilginç ifadeler kullandı. “Ben işimi yapıyorum, faydalı olmaya çalışıyorum. Türk futbolu için bir şeyler yapmaya çalışıyorum” diyen genç teknik adam, “Doğru yoldayız, iyi çalışıyoruz ve sonucunu hep beraber göreceğiz” açıklamasını yaptı. Mersin karşısında skor 1-0 iken kendi durumuyla ilgili bilgiler anlatan Fenerbahçe Teknik Direktörü, “Kalbim küt küt atıyordu. İkinci golü bulup daha rahat oynamak vardı. Bu kadar iyi oynuyorsun, gol kaçırıyorsun skor 1-0. Allah korusun; futbolda bir tersle topla her şey şeyler olur. Maç berabere bitseydi çok üzülürdüm. Böyle maçlar kaybedilmemeli” şeklinde konuştu. Mersin İdmanyurdu’nun Galatasaray ile oynadığı maçı defalarca izlediğini kaydeden İsmail Kartal, “Bu kadar coşkulu, iyi oynayan takımı ben nasıl durdurmalıyım, biz ne yapmalıyız diye. Oyuncularım taktiksel anlamda görevlerini yerine iyi getirdi. Fazla üretken olamadılar. Umuyorum her şey güzel olacak” diye konuştu. Mersin maçında girdiği sayısız gol fırsatlarından yararlanamayan Moussa Sow hakkında da görüşlerini aktaran Fenerbahçe çalıştırıcısı, “İyi oynadı, 1-2 gol yapabilirdi; Moussa gibi bir oyuncunun yapması gerekirdi. Genelde oynayanlar ve sonradan oyuna girenlerin hepsi iyiydi” açıklamasını yaptı. 


F.Bahçe gibi oynadınız

İsmail Kartal, Mersin maçı sonrası soyunma odasında oyunculara coşkulu ve istekli futbollarından dolayı teşekkür etti, ancak kaçan gol pozisyonlarına dikkat çekti. Genç teknik adam, "Sahaya kalbinizi yüreğinizi koyduğunuzda hiçbir takım Fenerbahçe’nin bileğini bükemez. Karakterinizi ve coşkunuzu sahada ortaya koydunuz ve eleştirilere en güzel cevabı verdiniz. Fenerbahçe gibi oynadınız, ortaya koyduğunuz dirençli ve istekli oyunla şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu gösterdiniz. Türkiye’nin en iyi takımıyız. Bu hava ve coşkuyu diğer maçlarda da sahaya yansıtırsak şampiyonluğa rahat ulaşırız” ifadelerini kullandı. 11 gol pozisyonuna girmelerine rağmen bunları değerlendiremediklerine dikkat çeken Kartal, “Girdiğimiz pozisyonları değerlendirip maçı daha önce bitirmeliydik. Bundan sonra gol yollarında daha dikkatli olmalıyız” dedi.


Bıraksalar ben atardım

Fenerbahçe’nin mili kalecisi Volkan Demirel, Mersin İdmanyurdu maçında futbolcular arasında yaşanan penaltı tartışmasını değerlendirdi. Tecrübeli kaleci, “Normalde takımda penaltıyı Emre kullanıyor. Çocuklar atmak istedi, ben de oraya kadar giderek ‘tartışmayın kim atarsa atsın’ dedim. Taraftar da Diego’nun atmasını isteyince Diego penaltıyı kullandı” ifadelerini kullandı. Basın mensuplarının “Kaleni terk edince biz senin atacaksın zannettik” sorusuna Volkan Demirel esprili bir şekilde “Bıraksalar ben de atardım” dedi.


Meireles ve Alves'ten kötü haber

Fenerbahçe’nin Mersin İdmanyurdu ile oynadığı maçta sakatlanarak oyundan çıkan Bruno Alves ile Raul Meireles’in dün Göztepe Medical Park Hastanesi'nde MR’ı çekildi. Portekizli defans oyuncusunun sağ kalça kaslarında kısmi yırtıklar tespit edilirken, Meireles’in ise sağ bacak alt adelesinde ödem ve spazm belirlendi. Tedavisine başlanan iki futbolcunun da Cumartesi günü oynanacak İstanbul Başakşehirspor karşısında oynamasının zor olduğu belirtildi. Sakatlığı nedeniyle tedavisi devam eden Kamerunlu golcü Webo’dan da kötü haber geldi. Henüz takımla birlikte çalışmalara başlamayan golcü oyuncunun arka üst adalesinde ağrılarının devam ettiği ve bu nedenle takımla birlikte çalışmalara katılamadığı belirtildi. Webo’nun Başakşehirspor maçına yetişmesi için yoğun bir tedavi programı uygulanıyor.

#Fenerbahçe
#Mersin İdmanyurdu
#Diego
9 yıl önce