|

Prandelli macera aramazsa oyunu çözer

Galatasaray, 2014-2015 Şampiyonlar Ligi serüvenine Anderlecht karşılaşmasıyla başlıyor. İki takımı, özellikle de Galatasaray'ı incelediğimizde grubun en kolay maçının Eylül ayında oynanması sarı-kırmızılılar için bir dezavantaj gibi görünüyor. Çünkü Galatasaray ve Anderlecht grupta birbirlerinin reel rakipleri. İki takımın da gerçekçi hedefi üçüncülük olmalı. Mevcut form durumunda, oturmamış düzeninde Anderlecht ile İstanbul'da oynaması, Galatasaray için fikstür şanssızlığıdır.

Alper Tunga Albayrak
00:00 - 16/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Prandelli macera aramazsa oyunu çözer
Prandelli macera aramazsa oyunu çözer

Yaş ortalaması 22.6 olan Anderlecht kadrosunun, Sneijder, Melo, Muslera, Burak, Pandev gibi yüksek seviye futbolu fazlasıyla tecrübe etmiş isimler yanında sönük kaldığı bir gerçek.

Teknik anlamda ise iki rakibin güçlü ve zayıf yanları birbirlerine fırsat oluşturacak nitelikte. Anderlecht hücumunun güçlü yanı kanat ataklarıyla santrforları ve geriden gelen orta saha oyuncularını beslemek. G.Saray'ın ise en büyük sorunlarından biri kanat savunma adamlarının verimsizliği ve zayıflığı. Özellikle Telles ve Veysel'in şu ana kadarki performansı Şampiyonlar Ligi seviyesinden oldukça aşağıda.

Şampiyonlar Ligi, hataların faturasının en ağır olduğu yarışma. Prandelli'nin üçlü tuttuğu orta sahadan dolayı beklerin daha yalnız kalacağını düşünürsek sol bekte Hakan Balta tercihi daha akılcı olabilir. Hakan çabukluğunu kaybetmiş olsa da; savunma bilgisi, tecrübesiyle böyle bir maçta en faydalı olacak sol bektir. Anderlecht'in en zayıf yönü ise takım savunması ve stoperleri. Defans arkası koşuları birinci sınıf olan Burak Yılmaz, son derece ağır bir stoper olan Nuytinck'in arkasına kolayca sarkabilir. Mbemba, Buytinck'e göre daha çabuk olsa da henüz 20 yaşında olmasının getirdiği tecrübesizlikle pozisyon hataları yapabiliyor. Bu durumda Sneijder'in, Bruma ve Burak'la olan anlık iletişimi, hücum hattının doğru pas ve koşu zamanlamaları tabloyu lehimize çevirebilir.

Sonuç olarak Anderlecht'in birincil hedefi beraberlik olacaktır. Takım düzeni oturmamış, ritmini bulamamış, formsuz oyuncu sayısı hayli fazla olan Galatasaray'ın da hücum gücü sınırlı. Bu iki etken maçın temposunu aşağıda tutacak gibi görünüyor. Ancak, G.Saraylı futbolcular fiziksel olarak hazır olmasalar da Şampiyonlar Ligi müziğini duyunca motivasyonu iki katına çıkabilecek isimler. Bu da çok yüksek olan potansiyellerini ortaya çıkartabilir. Prandelli'nin yabancı oynatma konusunda eli rahat ve kafasındaki 11'i çıkarma konusunda sıkıntı çekmeyecek. Yani, takımın yetenek seviyesi en az bir kademe artmış olacak. Prandelli macera aramazsa; doğru kadro seçimi, futbolcuların Şampiyonlar Ligi hevesi, Galatasaray'ı tüm formsuzluğa rağmen favori koltuğunda tutabilir.

Artık izin almadan soyunma odası yok

G.Saray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Anderlecht maçı için dün basın toplantısı düzenlerken yeni bir kuraldan bahsetti. Eskişehirspor maçında oyundan çıkarken elini sıkmayan Sneijder'e üstü kapalı bir mesaj veren İtalyan teknik adam, 'Artık hiçbir futbolcu benden izin almadan soyunma odasına gitmeyecek' dedi. Anderlecht maçına değinen ve organize bir takıma karşı oynayacaklarını kaydeden İtalyan teknik adam, 'Genç ve enteresan bir rakibimiz var. Taraftarımızın da desteğiyle ilk maçımızda 3 puanı istiyoruz' dedi. Prandelli'nin açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle:

HERKES BİZİ GÖRECEK

'Anderlecht için 'en güçsüz takım' demeyelim. 'En genç takım' diyelim. Onlar bizden daha çok maç oynadı diye kondisyonumuzdan çekinmiyoruz. Bizim de kondisyonumuz iyi'

'Şampiyonlar Ligi herkesin gözü önünde. Bazı takımlar çok çalışıp devamlılık getirebiliyor; Dortmund ve Arsenal gibi. Kendi değerimizi ortaya koyduktan sonra biz de iddialı duruma geleceğiz. Herkes de bizi görecek.'

- Teknik direktörlük görevine getirilen Cesare Prandelli, G.Saray ile Avrupa kupalarındaki ilk maçına çıkacak. İtalyan teknik adam, 3 resmi maçta 1'er galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet aldı.

- G.Saray, Ocak 2011'de faaliyete giren Türk Telekom Arena'da 10. Şampiyonlar Ligi maçını oynayacak. Cimbom, daha önceki 9 maçın 4'ünü kazandı, 3'ünde berabere kaldı, 2'sinde yenildi.

Aslan ava çıkıyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları bugün 4 grupta oynanacak 8 karşılaşmayla başlarken D Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz Galatasaray, ilk maçında Türk Telekom Arena'da Anderlecht'i konuk edecek. Saat 21.45 başlayacak karşılaşma Star TV'den naklen yayınlanacak. 2012-2013 sezonunda çeyrek final oynayan, geçen sezon son 16 takımın arasına kalan sarı-kırmızılılarda öncelikli hedef yine gruplardan çıkmak. Arsenal, Anderlecht ve Borussia Dortmund ile aynı grupta yer alan Cimbom, Belçika temsilcisi Anderlecht ile startı verecek. Sarı-kırmızılı takımda bu kiritik mücadele öncesinde herhangi bir önemli eksik bulunmuyor.

Grubun diğer maçında ise Borussia Dortmund, Arsenal'i konuk edecek. Almanya'daki mücadele de saat 21.45'te başlayacak.

Çok istekliyiz

G.Saray'ın yıldızları, GS TV'ye Şampiyonlar Ligi'ndeki Anderlecht maçını değerlendirdi.

Pandev: 'Futbolcular, Şampiyonlar Ligi'nde oynayabilmek için hayal kurar. Savaşmamız gereken bir maç. Yüzde 100'ümüzü değil, yüzde 200'ümüzü vermeliyiz. İlk hedefimiz gruptan çıkmak olacak.'

Dzemaili: 'Dolu stadı görmek için sabırsızlanı-

yorum. Şampiyonlar Ligi maçının olması beni heyecanlandırıyor. Devler Ligi müziğini dinlemek için çok çalışacağız. Herkes gerçek G.Saray'ı seyredecek.'

Bruma: 'Gruplara bakıldığında zor rakiplerimiz var. Performansımızı sahada gösterip ne olduğumuzu kanıtlamalıyız. Zor bir maç olacağı kesin.'

Veysel Sarı: 'Çok heyecanlıyım. Zor bir maç olacak. En az rakip kadar mücadele etmeliyiz. Oyunumuzu sahaya yansıtmamız halinde kazanırız.'

Futbolu G.Saray'da bırakacak

G.Saraylı yıldız Wesley Sneijder'in menjeri Guido Albers, 1 Temmuz 2016'ya kadar sözleşmesi olan Hollandalı yıldızın sözleşmesinin 3 yıl daha uzatılacağını açıkladı. Başkan Ünal Aysal ile sözleşme uzatma konusun görüştüklerini belirten Albers, Radyospor'a yaptığı açıklamada 'G.Saray da biz de 3 yıl sözleşme yapmak istiyoruz. Bu süre sonunda Sneijder'in yaşı 35 olacak ve G.Saray teknik heyetinde yola devam etmek istiyor. Kulüp onunla gelecek planları yapıyoruz. İki ay içinde sonuca bağlarız' ifadelerini kullandı.

Savunma yapmaya gelmedik

Anderlecht Teknik Direktörü Besnik Hasi, genç ve yetenekli bir takım olduklarını, İstanbul'a savunma yapmaya gelmediklerini belirtti. Hasi, 'Gruptaki yerimiz bu maçtan sonra belli olacak. Her şey bu maça bağlı. İstekliyiz. G.Saray'ın gücünün de farkındayız' ifadelerini kullandı.


10 yıl önce