|

Prandelli'ye karşı 4. yıldız savunması

İki aylık ödenmeyen alacağını ve geleceğe yönelik hak edişlerini isteyen İtalyan teknik adamın, UEFA ve CAS hamlesine karşı savunmasını hazırlayan yönetim, Avrupa’daki başarısız sonuçlar üzerine gidecek. Kilit cümle: “Bizim için Avrupa önemli değil, hedefimiz 4. yıldız”

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 22:51 - 28/12/2014 Pazar
Yeni Şafak

Sözleşmesinin feshedilmesinin ardından bir süre Türkiye’de kaldıktan sonra ülkesine dönen, kulüpten iki aylık alacağını ve geleceğe dönük hak edişlerini de talep eden G.Saray eski teknik direktörü Cesare Prandelli için sarı-kırmızılı yönetimin savunması hazır. Avukatları aracılığıyla kulübe ihtar çeken İtalyan teknik adamın, 2 aylık alacağı 340 bin Euro, ileriye dönük hak edişi de 2 yıllık sözleşmesi. Yardımcılarının da parasını isteyen Prandelli’ye yönetimin cevabı, “Sadece 1 aylık ücretini ödeyebiliriz” şeklinde olurken; buna yanaşmayan İtalyan teknik adama karşı savunma da hazır. İkinci Başkan Hamdi Yasaman’ın başını çektiği hukuk kurulu, Prandelli’nin UEFA ve CAS’a başvuracağını düşünerek çalışmalarına hız verdi. İhtar çekerek hukuki süreci başlatan Prandelli için kulüp avukatları hem Ünal Aysal’a hakaret, hem de, “Bizim için Avrupa önemli değil, hedefimiz 4. yıldız”demeçlerini savunmaya koyacak. Savunmada ayrıca Galatasaray için Türkiye’yi şimdiye kadar ‘Avrupa’da en iyi temsil eden Türk takımı ibaresi’ de kullanılacak. Böylece Prandelli’nin başarısızlığı ispatlanmaya çalışılacak. Ayrıca Prandelli’nin sulh görüşmelerine katılmaması da dava dosyasına girecek.


Pandev’den haber bekleniyor

İtalyan kulübü Genoa ile masaya oturan Goran Pandev’in geleceği bu hafta içinde belli olacak. G.Saray'da bekleneni veremeyen ve devre arasında takımdan gönderilmesi beklenen Pandev’in menajeri Carlo Pallavicino'nun, Genoalı yetkilileri ile görüştüğü öğrenildi. Genoa'nın 6 aylık kiralama teklifine yönetimin, “Benservisini verelim” cevabını verdiği kaydedildi. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek oyuncuyu kiralamanın mantıklı olmadığını belirten sarı-kırmızılılar, 2 milyon Euro bonservis bedeli talep etti.


Sneijder’de İtalyan inadı

Galatasaray yönetimi yıldız futbolcu Wesley Sneijder’i satmayı düşünmediğini her fırsatta dile getirse de İtalyan basını, Hollandalı futbolcunun ismini transfer haberlerinde yazmaya devam ediyor.  Corriere dello Sport'un haberine göre; Hollandalı yıldızın en büyük talibi olarak gösterilen Juventus'ta CEO Beppe Moratta'nın, orta sahaya yapmak istedikleri takviye için, tecrübeli oyuncuyu kısa süreli çözüm olarak gördüğü kaydedildi.


Chedjou'ya milli davet

Kamerun Milli Takımı'nda Brice Nlate'nin sakatlanması G.Saray'ı vurdu. Teknik direktör Volker Finke, trafik kazası geçiren bu oyuncunun yerine Afrika Kupası için Chedjou'yu çağırdı. Bu durumda Galatasaray, 17 Ocak-8 Şubat tarihleri arasında bu oyuncudan yararlanamayacak. 

#Cesare Prandelli
#Hamdi Yasaman
#Goran Pandev
9 yıl önce