|

Real Madrid'i 'Barca'ladı!

La Liga'nın 10.haftasında Barcelona, Nou Camp'ta ezeli rakibi Real Madrid'i ağırladı.

Cihan
00:00 - 26/10/2013 Cumartesi
Güncelleme: 20:51 - 26/10/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Real Madrid'i 'Barca'ladı!
Real Madrid'i 'Barca'ladı!

La Liga'da sezonun ilk El Clasico'sunda Barcelona ile Real Madrid, kozlarını Nou Camp'ta paylaştı. Neymar ve Sanchez'in golleriyle sahadan 2-1 galip ayrılan Barcelona, ligdeki liderliğini de sürdürdü.

Mücadelenin ilk dakikalarında ev sahibi Barcelona'nın üstünlüğü vardı. Real Madrid, genelde oyunu kendi sahasında kabul ederken onlarda kontra ataklarla gol pozisyonları kovaladı. Barcelona, gol için de fazla beklemedi. 19'uncu dakikada Real Madrid ceza sahasına ilerleyen Iniesta, Neymar'ın önüne bıraktı. Sol çaprazda topla buluşan Brezilyalı'nın vuruşunda, top savunmada Varane'a da çarptı ve Real Madrid ağlarıyla buluştu. Barcelona, Neymar'ın bu golüyle 1-0 öne geçti.

Golden sonra oyundaki tempo oldukça düştü. Devrenin son dakikalarına kadar iki takım da gol pozisyonu bulmakta zorlanırken, Real Madrid 44'te gole çok yaklaştı. Cristiano Ronaldo, ceza sahasının sol tarafından çok etkili bir orta yaptı. Bu ortaya kale sahası içinde Khedira dokundu ancak top kaleci Valdes'te kaldı.

El Clasico'nun ilk devresi de Barcelona'nın tek gollü üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda ise Real Madrid tempoyu artırdı. Beraberlik için daha istekli olan konuk takım, zaman zaman savunmada da açıklar verdi. 54'üncü dakikada Iniesta'nın uzun pasına hareketlenen Neymar, karşı karşıya durumda Diego Lopez'in üzerine vurdu ve ikinci gol fırsatını değerlendiremedi. 58. dakikada ise konuk takım Nou Camp'ta gole yaklaştı. Modric'in pasıyla sol taraftan ceza sahasına giren Ronaldo, çok sert vurdu ancak Valdes kornere çeldi.

71. dakikada Ronaldo ceza sahasında yerde kalırken, hakem bu pozisyonda devam dedi. Real Madrid'li futbolcuların bu pozisyondan sonra itirazları vardı. 72. dakikada Nou Camp tribünlerinde Barcelonalıların yüreği ağzına geldi. Sonradan oyuna giren Karim Benzema, ceza yayı üzerinden inanılmaz bir şut çıkardı ancak bu top üst direkten geri döndü.

El Clasico'da Real Madrid ataklarının yoğunlaştığı dakikalarda Barcelona'nın ikinci golü geldi. Neymar'ın ara pasıyla hareketlenen Alexis Sanchez, kaleci Diego Lopez'in üzerinden bir aşırtmayla takımını 78. dakikada 2-0 öne geçirdi.

Golden sonra Real Madrid daha rahat bir oyun sergiledi. 90'ıncı dakikada Barcelona savunmasının arkasına sarkan Jese, yerden sert bir vuruşla farkı 1'e indirdi ve skoru 2-1'e getirdi.

Ancak kalan bölümde başka gol olmadı ve Barcelona, El Clasico'dan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Bu sonucun ardından Barcelona 28 puana yükselirken, Real Madrid 22 puanda kaldı.


10 yıl önce