|

Real Madrid'i karıştıran imza

Javier Hernandez'i kadrosuna katan Real Madrid'in başkanı Florentino Perez, Meksika'da bir iş anlaşmasına imza attığı iddia edildi

Eurosport
00:00 - 20/09/2014 Cumartesi
Güncelleme: 14:56 - 20/09/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Real Madrid'i karıştıran imza
Real Madrid'i karıştıran imza

İspanya'da manşetlerde yine Florentino Perez var. Real Madrid'in başkanlığını 1995'ten beri yürüten Perez, İspanya'da gündeme bu sefer transferleri ile değil, transferlerden sonra gerçekleşen kişisel şirketinin iş anlaşmaları ile gündeme geldi.

Manchester United'ın Falcao'yu renklerine bağlamasından sonra takımın yedek forvetlerinden olan Javier "Chicharito" Hernandez'in forma şansı neredeyse sıfıra kadar inmişti. Fakat Avrupa'yı şaşırtıcı şekilde Real Madrid, Manchester United'ın forma şansı bulamayan Meksilalı "Küçük Bezelye"sini kadrosuna katmıştı.

ESPN İspanya'nın "Tesadüf?" olarak geçtiği habere göre, Florentino Perez, Hernandez'İn transfer edilmesinden hemen iki hafta sonra Meksika'da 432 milyon Euro'luk bir iş anlaşmasına imza attı. Perez'in inşaat şirketi olan ACS, Meksika'nın Tula bölgesinde dört hidro elektrik santral yapımı ve beş tane hidrodesülfürizasyon ünitesinin yenilenme çalışmaları için anlaşma sağladı.

Hernandez transferinin buna neden olabilme gerekçesi olarak ise Meksika'nın Messi'si olan yani en popüler oyuncusu olan Hernandez'in Real Madrid'e gelmesinin Meksika'daki insanları etkilemesi gösteriliyor.

Haberin iddiaları bununla da bitmiyor. Daha önceden de Kolombiya forması ile Dünya Kupası'nda harikalar yaratan James Rodriguez'i 80 milyon euro karşılığında kadrosuna katan Real Madrid'de, başkanın şirketi ACS Kolombiya'da çok üst düzey bir otoyol inşaatı için (Conexion Pacifico) yaklaşık 25 yıllık bir iş anlaşması yaptı ve bu sözleşmenin değeri de 700 milyon Euro.

Hatırlanacağı üzere başkan Perez, geçtiğimiz günlerde Rodriguez için "Onu tanımıyorum ve hakkında çok şey bilmiyorum, Dünya Kupası'nda iyi oynamış." açıklamaları yapmıştı.

10 yıl önce