|

Renktaş 3 ekip play-off'ta

Spor Toto 2. Lig'de şampiyonluğunu ilan eden Göztepe’nin ardından play-off vizesi alan üç ekibin forma renginin de bordo-beyaz olması dikkat çekti. Her iki grubun da üst sıralarında play-off bileti için mücadele sürerken, alt sıralarında can pazarı yaşanıyor.

Yeni Şafak
14:08 - 27/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 11:12 - 27/04/2015 Pazartesi
IHA

İnegölspor'un mücadele ettiği Kırmızı Grup'ta ligin bitimine bir hafta kala şampiyon beli oldu. PTT 1. Lig'de 2012-2013 sezonunda Spor Toto 2. Lig'e veda eden Göztepe, iki sene sonra aynı statta Kırklarelispor'u yenerek bitime bir hafta kala 1. Lig'e yükseldi. Kırmızı Grup'ta son 2 haftaya lider giren Göztepe, Kırıklarelispor'u yendiği haftada Bandırmaspor'un puan kaybetmesiyle bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Sarı-kırmızılı ekip, 2012-2013'te veda ettiği 1. Lig'e 2 sene sonra tekrar döndü. 2012-2013 sezonunun son maçında 13 Mayıs 2013'te Atatürk Stadı'nda TKİ Tavşanlı Linyitspor'a 1-0 yenilerek 1. Lig'e veda eden sarı-kırmızılı ekip, yine Atatürk Stadı'ndaki Kırklarelispor maçının ardından 2. Lig'de mutlu sona ulaştı. Karşılaşmanın ardından büyük sevinç yaşayan Göztepeli futbolcular, coşkularını stattaki taraftarıyla paylaştı.



Bordo-beyazlılar play-off'ta


Şampiyonluk ipini İzmir'in Sarı-Kırmızılı ekibinin göğüslediği Kırmızı Grupta son deplasman maçında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini 41. dakikada Yasin Görkem, 44. dakikada Alişan, 55. dakikada penaltıdan Kemal Hastürk ve 90. dakikada Mümin'in golleri ile 4-2 yenen İnegölspor, renktaşları Bandırmaspor ve Hatayspor'un ardından Play-off'u garantileyen üçüncü takım oldu. Gruptaki üç Bordo-Beyazlı takımın ardı ardına sıralayarak Play-Off'u oluşturmaları dikkat çekti. Kırmızı Grup'ta play-off vizesi alacak son takım bu hafta sonu oynanacak olan müsabakaların ardından belli olacak. İnegölspor'u 2 puan geriden takip eden ancak ekibimizin ikili averajdaki üstünlüğü nedeniyle geçme şansı bulunmayan Sarıyer, play-off'a vize alacak son takım olmaya daha yakın dursa da, iki puan gerisindeki Nazilli Belediyespor'un da şansı bulunuyor.



Kırmızı Grupta İzmir'in köklü ekibi Altay iki hafta önce lige veda ederken, Altay'ın dışında 7 takım için tehlike çanları çalıyor. Altay'dan sonra ligden düşecek diğer iki takım hafta sonu oynanacak olan son 90 sonunda belli olacak. 18 takımlı grupta son haftaya 34 puanla 17. sırada giren Birlik Nakliyat Düzyurtspor, 35'er puana sahip 16. sıradaki Kahramanmaraş, 15. sıradaki Gölbaşıspor ve 14. basamaktaki Tepecikspor son haftaya düşme potasında girerken, 37 puana sahip Gümüşhanespor ve 38'er puanlı Bugsaş ve Kırklarelispor'da düşük ihtimal olsa da adaylar arasında.

#bordo beyaz
#renktaş
#play off
9 yıl önce