|

Sadri Şener hakim karşısına çıktı

Trabzonspor Kulübü'nün, şikayeti üzerine, bordo-mavili ekibin eski başkanı Sadri Şener 'Güveni kötüye kullanma' ve 'Özel belgede sahtecilik' suçlamalarıyla hakim karşısına çıktı.

Yeni Şafak
14:34 - 25/11/2014 Salı
Güncelleme: 14:49 - 25/11/2014 Salı
IHA
Şener, hakkında ortaya atılan iddiaları kabul etmezken, Mahkeme duruşmayı 26 Şubat 2015 tarihine erteledi.


Trabzon 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık konumundaki Sadri Şener hazır bulundu. Duruşmaya sanık Sadri Şener'in dışında dönemin yönetim kurulu üyeleri Şener'in avukatı Mehmet Şentürk ile Trabzonspor Avukatı Fuat Göktaş katıldı. Yaklaşık 2 saat süren davada Sadri Şener savunma yaptı.

'Galatasaray'ı örnek aldık'

Şener, ifadesinde, suçsuz olduğuna belirterek, “Kulüp tarihinde kulübe en çok bağışta bulunan ve maddi olarak yardımda bulunan belki de tek kişi benim. Evime haciz geldiğinde kızımın bisikletine bile haciz geldiği o dönemde bu yardımı ve bağışı yaptım. Daha önce mahkemeye verdiğim yazılı savunmamı aynen tekrar ederim. Hazırlık aşamasında hazırlanan bilirkişi raporunu ve incelemesini kabul etmiyorum. Bu raporda Trabzonspor’un en büyük davasının şike davası olduğu diyebilecek kadar bu işi bilmemektedir. Zira bizim en büyük davamız, iki şirketin birleşmesidir. Bunu önce Galatasaray yaptı, biz de Galatasaray örneğini baz alarak aynı şekilde zor olarak bu işlemi yaptık. Suçlamaları kabul etmiyorum. Ben karar sonucunda temyiz hakkımızı kullanmak istemiyorum. Zira ben suçsuz olduğuma inanıyorum” dedi.


Trabzonspor'un avukatı Fuat Göktaş’ın avukatlara ödenen paralar ve avukatlarla yapılan sözleşmeye ilişkin sorusu üzerine Şener, “İçişleri Bakanlığı müfettişleri avukatlara verilen ücret karşılığı işleminin faturayla belgelenmesi gerektiğini söylemesi üzerine, yapılacak bir işlem kalmadığından tekrardan para bana iade edildi. Bende bu parayı o avukatlara fatura karşılığında ödedim. Ben o parayı almamış olsaydım mükerrer ödeme yapmış olacaktım. Sonuç olarak avukatlar makbuz karşılığında para almış oldu” cevabını verdi.


Avukatların savunmasının ve kulüp çalışanlarının tanık olarak dinlenmesinin ardından mahkeme başkanı duruşmayı 26 Şubat 2015 tarihine erteledi.


'Demokrasinin kötü yanları olabiliyor'

Duruşma sonrası adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şener, şu ifadeleri kullandı: "Davanın özeti, paraları aldın verdin. Ancak altı boş, dolu değil. Avukatlara kulüp para vermeseydi Trabzonspor kulübü borsadan ötürü bugün kapanmıştı. Çünkü 15-20 trilyonu şimdiye kadar 120 Trilyon olarak ödememiz gerekecekti, bu iş bitmişti işte biz bunu sağladık. Artık heykel dikersiniz, dikmezsiniz bunu bilmiyorum. En büyük dava borsa davası ama şikeden de anlımızın akıyla çıktık. Avukatlara verdiğimiz para yüzünden 25 milyon Euro gibi çok büyük parayı adlık UEFA’dan. Kulübe kara leke sürmedik, ama illa bana sürmeye çalışıyorlar, yemezler. Ben çetrefili niyetim olsaydı, yönetim kurulu kararı alırdım ve alacağımı alır giderdim. Herkes faizi ile birlikte aldı, ben almadım. Bana bu itibarsızlıktan sonra ilerde bu parayı alır hep beraber yeriz. Hacıosmanoğlu ile aynı kulvarda iki insan değiliz. Demokrasinin bazen kötü yanları oluyor. Hakkı olmayanlar da seçilebiliyor. Buna demokraside çözüm bulamadılar."
#TRABZONSPOR
#SADRİ ŞENER
#İBRAHİM HACIOSMANOĞLU
9 yıl önce
default-profile-img