|

Şampiyon Beşiktaş

Gaziantepspor'u deplasmanda Babel, Oğuzhan ve Talisca (2) ila deviren Beşiktaş, sezonun bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. 15. şampiyonluğunu kazanan siyah-beyazlılar, üçüncü yıldızı takmaya hak kazandı. Üst üste ikinci şampiyonluğunu kazanan Kartal, son hafta Vodafone'da Osmanlıspor ile yapacağı maçta kupasını alacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:48 - 29/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Şampiyon Beşiktaş
​Şampiyon Beşiktaş

Beşiktaş ligin bitimine 1 hafta kala Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan etti. Haftaya en yakın takipçisi Başakşehir'in 4 puan önde giren ve Gaziantep deplasmanına konuk olan siyah-beyazlılar maçı 4-0 kazandı. Babel, Oğuzhan ve Talisca'nın (2) golleriyle sahadan 3 puanla ayrılan Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde, geçtiğimiz sezonun ardından bu sezon da mutlu sona ulaştı. Tarihindeki 15. şampiyonluğunu yaşayan siyah-beyazlılar, armasına 3. yıldızı takma hakkını elde etti.

Gaziantep Stadyumu'nu adeta Vodafone Stadı'na çeviren Beşiktaşlı taraftarların coşkusuyla maça başlayan siyah-beyazlı takım, 6. dakikada golü buldu. Oğuzhan'ın pası ile solda topla buluşan Babel, ceza sahasına kadar girde ve sert bir vuruşla maçın ilk golünü attı: 1-0. 37'de Gökhan Gönül'ün kullandığı uzun taça yükselen Cenk'in kafa vuruşu direği sıyırarak dışarı gitti. 39'da ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Oğuzhan Özyakup yerden düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 0-2. 51'de Talisca'nın ortasını savunma son anda savuşturdu. 57'de Ghilas'ın rövaşata vuruşunu kale direğinin yanından Oğuzhan çıkardı. 66'da Talisca sağ çaprazdan kullandığı frikikle topu direkt ağlara gönderdi: 0-3. 76'da sağdan ceza sahasına giren Talisca sol ayağının içi ile harika bir şut çıkarttı ve topu sol köşeden filelerle buluşturarak, karşılaşmanın skorunu ve şampiyonluğu ilan etti: 0-4.

3 yıldı Güneş'le geldi

Beşiktaş'ı geçen sezonun ardından, bu sezon da şampiyon yapan teknik direktör Şenol Güneş, ilklere imza atmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadı. Deneyimli teknik adam, siyah-beyazlı takıma üst üste şampiyonluklar yaşatan ilk yerli teknik adam olarak tarihe geçti. 1965-66 ve 1966-67 sezonlarında Sırp Ljubisa Spajic ile şampiyon olan Beşiktaş, 1989-1990, 1990-1991 ve 1991-1992’de ise İngiliz Gordon Milne ile üst üste 3 kez ipi göğüslemişti.

YERLİ HOCAYLA ÜÇÜNCÜ KEZ

Şenol Güneş'li Beşiktaş, 24 yıllık hasrete de son verdi. Tarihinde en son üst üste şampiyonluk sevincini 1991-1992’de yaşayan Beşiktaş, 24 sezon aranın ardından yeniden üst üste şampiyonluk kazanmanın gururunu yaşadı. Şenol Güneş, aynı zamanda siyah-beyazlıların başında birden fazla şampiyonluk sevinci yaşayan ilk yerli teknik direktör oldu. Beşiktaş, tarihinde 3. kez yerli bir teknik adamla şampiyonluk sevinci yaşadı. Mustafa Denizli, 2008-2009’da siyah-beyazlı ekibe bu sevinci yaşatırken, Şenol Güneş geçen sezon aynı başarıya ulaştı. Güneş, bu sezon da takımını şampiyon yapan teknik adam oldu.

YILDIZ GETİREN İLK TÜRK ÇALIŞTIRICI

Beşiktaş, ilk kez yerli bir teknik direktör yönetiminde formasına yıldız taktı. Tarihindeki ilk yıldıza, 1966-1967 sezonunda Sırp çalıştırıcı Spajic dönemindeki şampiyonlukla hak kazanan siyah-beyazlılar, 2. yıldızı ise Milne yönetiminde 1991-92’de elde etti. Şenol Güneş, Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde üst üste ikinci kez mücadele etmesini de sağladı. 6 kez Şampiyonlar Ligi’nde yer alan siyah-beyazlı takım, ilk defa üst üste ikinci kez Devler Ligi'ne katılma hakkını bu sezon Güneş'le yakaladı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kutlama
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan Beşiktaş'ı kutlayarak şu ifadeleri kullandı: “İşte bu akşam İstanbul'dan Beşiktaş, evet Süper Lig'de Türkiye şampiyonu oldu. Tebrik ediyorum, kutluyorum. Ben bıraktığımda 4-0'dı, ondan sonra ne oldu bilmiyorum. Bitti mi 4-0? 4-0 ile bitmiş. Evet, her ne kadar Fenerbahçeli isem de tebrik etmek boynumun borcudur. Bize bu yakışır."
#Beşiktaş
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce