|

Savunmayı beğenmedi

Trabzonspor Teknik Direktörü Yanal, “Rakibin girdiği pozisyonlarda bizim takım olarak duruşumuz iyi değil” sözüyle savunma oyuncuların performansını eleştirdi

Yeni Şafak
04:00 - 22/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 22:15 - 21/12/2014 Pazar
Diğer
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, 3-3 berabere kaldıkları Bursaspor maçında savunmanın ortaya koyduğu performanstan memnun olmadığını söyledi. Takım savunmasını iyi yapamadıklarını kaydeden tecrübeli teknik adam, “Rakibin girdiği pozisyonlarda bizim takım olarak duruşumuz iyi değil. Deplasmanda 3 gol bulduysan, 3 gol yememen gerekiyor” ifadeleriyle defans oyuncularını eleştirdi.

Trabzonspor’un hücumda iyi olumlu yaptığını dile getiren Ersun Yanal, takım olarak çıkarken yaptıkları top kayıplarını azaltmaları gerektiğini anlattı. 

Sonuç için “Galibiyeti Bursaspor da hak etti, biz de hak ettik” diyen Trabzonspor Teknik Direktörü, “Futbol için güzel bir maçtı. Her iki takım pozisyonlar buldu. Futbol adına güzeldi. Bizim adımıza kazanmanın gerekliliğini yapamadık” değerlendirmesinde bulundu. 

İki kaleciden birer hata!

6 gollü gecede iki golde kalecilerin büyük hatası vardı. Özer'in attığı golde topu güzel bir şekilde yumruklayamayan kaleci Harun'un yenen golde payı vardı. Asıl hatayı Trabzonspor kalecisi Fatih Öztürk yaptı. Sağdan yapılan ortada müsait durumda olmasına rağmen topu elinden kaçıran genç kaleci, hatasını Belluschi'yi indirerek katladı. Penaltıyla da maç 1-1 oldu. 


Maçın yıldızı Ozan Tufan

Bursaspor'un genç yıldızı Ozan Tufan, dün parladı. 90 dakika boyunca sahada basmadık yer bırakmayan Ozan, Bursaspor'u 2-1 öne geçiren golü atarken takımının Volkan Şen ile bulduğu 3. golün de asistini yaptı. İkili mücadelelerde ayakta kalan Ozan, savunmanın arkasına da iyi kaçarak Trabzonspor savunmasını en çok zorlayan isim oldu. 


Yanal'la ilk beraberlik

Trabzonspor, teknik direktör Ersun yanal yönetiminde çıktığı 5 maçta 3 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Karadeniz ekibi tecrübeli teknik adam yönetiminde Süper Lig'de  oynadığı Galatasaray, Gençlerbirliği ve Çaykur Rizespor'u yenerken, Beşiktaş'a 3-0 mağlup oldu ve dün de Bursaspor ile 3-3 berabere kaldı


Fernandao ofsayta takıldı

Maç 2-1 devam ederken Bursaspor’un skoru 3-1’e getirecek golü, tartışmalı bir ofsayt bayrağına takıldı. Ceza sahası içinde oluşan karambolde kale önünde topla buluşan Fernandao, topu ağlara gönderdi. Kaleci kalede olmadığı için, çizgideki Trabzonsporlu hesaba katılmasa da ikinci bir Trabzonsporlu oyuncunun ofsaytı bozduğu itirazları yapıldı. 

#Ersun Yanal
#Bursaspor
#Trabzonspor
9 yıl önce