|

Sekiz yıldır kupalara ambargo koyuyorlar!

Geçen sezonun EuroChallenge Avrupa Kulüpler Şampiyonu Gaziantep Polisgücü, 8 yıldır hokeyde liderliği kimseye kaptırmadı. Çoğunluğu milli takımda forma giyen kulüpteki sporcular ise isminin aksine memur, işçi ve öğrenci gibi çeşitli meslek grubundan oluşuyor.

Aa
00:00 - 18/09/2014 Perşembe
Güncelleme: 13:12 - 18/09/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Sekiz yıldır kupalara ambargo koyuyorlar!
Sekiz yıldır kupalara ambargo koyuyorlar!

Gaziantep'te çoğunluğu madde bağımlısı ve sahipsiz çocukları spora yönlendirmek amacıyla 2003'te kurulan takım, müzesindeki kupa sayısını her geçen gün artırıyor.

Geçen sezon EuroChallenge Avrupa Kulüpler Şampiyonası'nda ipi göğüsleyen Gaziantep temsilcisi, 11 yıllık kulüp tarihinde 1'i salon olmak üzere 10 Türkiye şampiyonluğu elde etti. Son 7 yıldır üst üste şampiyon olan kulüp, bu sene de geleneği bozmadı ve Gaziantep'te düzenlenen Türkiye Açık Alan Hokeyi Süper Ligi'nde birinci oldu. Çoğunluğu milli takımda forma giyen kulüpteki sporcular ise isminin aksine memur, işçi ve öğrenci gibi çeşitli meslek grubundan oluşuyor.

'Liderliği bırakmaya niyetimiz yok'

Kulübün başkanı Mehmet Kaplan, Türkiye'nin yanı sıra dünyanın gıptayla baktığı bir başarı grafiği yakaladıklarını söyledi. Yedi yıldır ellerinde bulunan Türkiye şampiyonluğunu başka takımlara kaptırmadıkları için sevinçli olduklarını anlatan Kaplan, "Hokey, her geçen gün daha fazla kişi tarafından bilinir hale geliyor. Bu da daha fazla sporcu yetişmesini sağlıyor. Dolayısıyla lige rekabet geliyor ama bizim yine de liderliği bırakmaya niyetimiz yok" dedi.

Kaplan, bu yıl yine Avrupa'nın en iyi kulüpleriyle karşı karşıya geleceklerini belirtti.

Başarılarının takdir edildiğini anlatan Kaplan, şöyle konuştu: "Biz gerçek anlamda takımız. Birlikte gülüp birlikte ağlıyoruz. Bu da başarıyı kaçınılmaz yapıyor. Ayrıca çok çalışıyoruz. 'Büyük küçük' diye ayrım yapmadan her organizasyona ve maça aynı ciddiyetle hazırlanıyoruz. İnşallah şampiyonluğu uzun süre daha elimizde bulundururuz. Hatta Türkiye'de olduğu gibi Avrupa'da da şampiyonluğun müdavimi oluruz."

10 yıl önce