|

Şemdinli semalarında yamaç paraşütü

Şemdinli semaları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında yamaç paraşütleriyle renklendi.

Yeni Şafak
14:37 - 26/04/2015 Pazar
Güncelleme: 11:40 - 26/04/2015 Pazar
AA

Şemdinli semaları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında yamaç paraşütleriyle renklendi.



Yıllarca terör olayları nedeniyle büyük acıların yaşandığı Şemdinli'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri şölene dönüştü. Etkinlikler kapsamında ilçenin tanıtımını yapmak ve yamaç paraşütüyle ilgilenen sporcuları bölgeye çekmek amacıyla kaymakamlık tarafından program hazırlandı.



Kaymakamlığın daveti üzerine Türkiye'nin çeşitli kentlerindeki doğa sporları ve havacılık kulüpleri üyeleri, Gomane Dağı'ndan havalanarak Şemdinli semalarını adeta renk çümbüşüne dönüştürdü.



İlçe Jandarma Komutanlığı koordinesinde yamaç paraşütü yapabilmek için sıraya giren vatandaşlar, aldıkları bilgilerin ardından alanında uzman pilotlarla uçarak, hayatlarında ilk kez yamaç paraşütü yapmanın keyfini çıkardı.



Kaymakam Murat Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 Nisan Haftası kapsamında ilçede farklı bir kutlama programı yapmak amacıyla yamaç paraşütü etkinliği düzenlediklerini belirtti.



Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını vurgulayan Öztürk, bu tarz etkinliklerle bölgedeki huzur ortamına bir katkı sağlamayı umut ettiklerini söyledi.



Öztürk, etkinliğe katılan pilotlara teşekkür ederek, "Bu çalışmamız Şemdinli için farklı bir etkinlik olarak tarihe geçmiştir. Bundan sonra bu tarz etkiliklerle anılmak istiyoruz. Gençlerimizi bu tarz etkinliklere yönlendirmeye çalışıyoruz" dedi.



Fethiye'den ilçeye gelen yamaç paraşütü pilotu Şenol Arat ise ekip olarak bu yıl doğuya açılmak istediklerini ve davet üzerine Şemdinli'ye gelmeyi tercih ettiklerini anlattı.



Bölgeyi sadece televizyonlardan gördükleri ve olumsuz haberlerle bildiklerini kaydeden Arat, şöyle konuştu:



"Buraya gelirken çok tedirgindik, başımıza kötü şeylerin geleceğini düşünmüştük ama geldikten sonra bu düşüncelerimiz tamamen değişti. Buranın insanı çok misafirperver. Buraya geldiğimizden dolayı çok mutluyuz ve tekrar geleceğiz. Burası bizim yaptığımız spor açısından geleceği çok parlak bir yer. Rüzgar bakımından iyi ve manzara çok güzel. Kalkış noktaları bizim yamaç paraşütü yaptığımız yerlerden daha fazla. Bizim normalde gittiğimiz yerlerde birkaç tane uçuş yeri var ancak burada istersek 20-25 bölgeden uçuşu rahatlıkla yapabiliriz. Mayıs ayında tekrar gelmeyi düşünüyoruz. Biz burada başlangıç yaptık ve gittiğimiz yerlerde de burayı anlatacağız."



Yamaç paraşütüyle ilk kez uçtular


Hayatında ilk kez yamaç paraşütüyle uçan Şemdinlili gençlerden Feyyaz Yaman da ilk kez bu kadar heyecanlandığını ve bu duyguyu bundan sonra da yaşamak istediğini söyledi.



#şemdinli
#yamaç paraşütü
9 yıl önce