|

Serena'dan güzel başlangıç

Kadın Tenisçiler Birliği tarafından düzenlenen WTA Finalleri'nin ilk günündeki Kırmızı Grup maçlarında; Serena Williams Ana Ivanovic'i, Simona Halep ise Eugenie Bouchard'ı mağlup etti.

Aa
00:00 - 20/10/2014 Pazartesi
Güncelleme: 18:28 - 20/10/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Serena'dan güzel başlangıç
Serena'dan güzel başlangıç

İlk kez 1972'de düzenlenen, 2013 yılından bu yana da kadınlar dünya sıralamasının ilk 8 basamağındaki tenisçileri karşı karşıya getiren WTA Finalleri'nin 44'üncüsü Singapur'da başladı.

Kırmızı Grup karşılaşmalarının oynandığı ilk günün açılış maçında, dünya 1 numarası ABD'li Serena Williams ile dünya 7'ncisi Sırp Ana Ivanovic korta çıktı.

Williams, ilk 5 oyun sonunda 4-1 öne geçse de Ivanovic, üst üste 3 oyun kazanarak, sete 4-4'lük denge getirdi. Fakat ikinci servislerinden rakibine oranla daha fazla puan çıkaran ABD'li raket, seti 6-4 aldı. Ivanovic, 2. sete servis kırarak başladı ancak rakibine oranla daha etkili servis kullanan ve daha fazla "winner" (puan kazandıran vuruş) üreten Williams, yine 4-4'ten sonra vites yükselterek seti 6-4, 1 saat 18 dakika süren maçı da 2-0 kazandı.

Son 2 yılın şampiyonu böylece WTA Finalleri'ndeki peş peşe 16. karşılaşmasını kazandı ve Martina Navratilova'nın 21 maçlık rekoruna bir adım daha yaklaştı.

Halep iyi başladı

Kırmızı Grup'taki diğer maçta, bu yıl gösterdikleri performansla dikkatleri üzerlerine çeken ve bu turnuvada ilk kez mücadele eden iki genç isim, karşı karşıya geldi.

Dünya sıralamasının 4. basamağındaki Rumen Simona Halep, ilk sette dünya 5 numarası Kanadalı Eugenie Bouchard'a 6-2 üstünlük kurdu.

Çok fazla basit hata yapan 20 yaşındaki Bouchard karşısında ikinci seti de 6-3 kazanan 23 yaşındaki Halep, 1 saat 8 dakika sonunda sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Halep, sezonun ikinci 'grand slam'i Fransa Açık'ta da (Roland Garros) kariyerinin ilk finaline çıkmış, Bouchard ise Wimbledon'da kariyerinin ilk 'grand slam' finaline yükselmişti.

Turnuvada yarın Beyaz Grup'ta Maria Sharapova-Caroline Wozniacki ve Petra Kvitova-Agnieszka Radwanska maçları oynanacak.

9 yıl önce