|

Seriye 4. halka

Mersin İdmanyurdu galibiyetiyle ligde Kadıköy’deki yenilmezlik serisini 31 maça çıkaran sarı-lacivertliler, maç fazlasıyla zirvenin yeni sahibi oldu. Diego’nun penaltı kaçırdığı maçta Fenerbahçe’ye 3 puanı getiren gol Mehmet Topal’dan geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/12/2014 Pazar
Güncelleme: 21:25 - 27/12/2014 Cumartesi
Yeni Şafak

Fenerbahçe, bu sezon Süper Lig’in flaş ekibi Mersin İdmanyurdu’nu 1-0 mağlup ederek maç fazlasıyla zirveye yükseldi. Geçen hafta G.Saray’ın zor yendiği rakibi karşısında baskılı bir oyun ortaya koyan sarı-lacivertli ekip, orta alanda yaptığı presle Mersin’e göz açtırmadı. 6. dakikada Kuyt’ın, 11. dakikada Sow’un gol girişimleri sonuç getirmedi. 12. dakikada Tita'nın pasıyla soldan ceza alanına giren Khalili'nin vuruşunda araya son anda Alves girdi. 15. dakikada Caner'in ortasına arka direkte Kuyt dokunamadı. 32. dakikada Fenerbahçe’nin golü geldi. Meireles'in ortasında ceza alanı içinde Alper, topu Sow'a gönderdi. Senegalli golcü de bekletmeden Mehmet Topal'ı gördü. Bu oyuncu da düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0. 34. dakikada çalımlarla ceza alanının önüne gelen Caner’in şutu direği sıyırdı. 


DİEGO PENALTIYI KALECİYE NİŞANLADI

41. dakikada Egemen'in uzun pasında, kaleciyle karşı karşıya kalan Sow, Mihaylov'u da geçerek topu kaleye doğru gönderdi. Ancak araya giren Efe Halil, kafa vuruşu ile topun kaleye gitmesini önledi. Pozisyonun devamında kaleci Mihaylov meşin yuvarlağı kontrol etti. 55’te Alper seri çalımlarla ceza alanına indi, ancak pasını Sow ile buluşturamadı. 61. dakikada Diego kalitesini gösteren bir pasla Sow’u gördü, ancak Senegalli yine kaleyi bulamadı. 81. dakikada Diego, kaleci tarafından düşürüldü. Hakem penaltı noktasını gösterdi.  Atışı kullanan Diego, topu kaleciye nişanlayınca ligde golle tanışma şansını kaybetmiş oldu. 90'da Selçuk'un vuruşunu kaleci kornere çelince skor belirlenmiş oldu: 1-0.


Daha farklı bir skor olabilirdi

Fenerbahçeli Mehmet Topal, 2014-2015 sezonunda ligde ilk golünü dün gece attı. Sarı-lacivertli takımın 32. dakikada attığı golle 1-0 mağlup ettiği Mersin İdmanyurdu maçının tek golünü atan başarılı oyuncu, Süper Lig kariyerinde 7'si Fenerbahçe'de olmak üzere, 9. golünü kaydetti. Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Mehmet Topal, Mersin karşısında

aldıkları galibiyetin önemine dikkat çekerken takım vurgusu yaptı. Galatasaray'ın puan kaybetmesinin kendileri için önemli olduğunu ifade eden Fenerbahçeli oyuncu, şu ifadeleri kullandı: "Mersin karşısında çok iyi mücadele ettik. Daha net pozisyonlar bulduk. Eğer atsaydık daha farklı skor alabilirdik.  Attığım golden daha önemli olan takımın kazanmasıydı. Gol attığın zaman tabii  ki özgüven artıyor. Çok iyi ve kaliteli bir ekibiz. Son bir maçımız kaldı, onu da kazanmak istiyoruz."
#fenerbahçe
#mersin idmanyurdu
#galibiyet
#mehmet topal
9 yıl önce