|

Shakhtar Donetsk Aykut Kocaman'ı izliyor

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Konyaspor'da önemli bir sistem kuran ve yeşil beyazlıları tarihinde ilk kez Avrupa Kupaları'na taşıyan Aykut Kocaman, dev kulüplerin de dikkatini çekti.

Yeni Şafak
08:55 - 12/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:35 - 12/10/2016 Çarşamba
Diğer
Aykut Kocaman, Süper Lig'de teknik direktör olarak 513 maça çıktı. Başarılı teknik adam bu karşılaşmalarda 224 galibiyet 129 beraberlik 160 mağlubiyet aldı.
Aykut Kocaman, Süper Lig'de teknik direktör olarak 513 maça çıktı. Başarılı teknik adam bu karşılaşmalarda 224 galibiyet 129 beraberlik 160 mağlubiyet aldı.

Fenerbahçe'de kazandığı kupaların ardından, geçtiğimiz sezon başına geçtiği Atiker Konyaspor'u lig üçüncüsü yaparak Avrupa Ligi'ne taşıyan Aykut Kocaman için önemli bir gelişme yaşandı.



Fanatik gazetesinin haberine göre, Ukrayna futbolunun son 10 yılına damga vuran Shakhtar Donetsk Kulübü, Aykut Kocaman'ı yakın takibe aldı.



Yeşil beyazlılar, Braga ve Fenerbahçe maçlarında da göz hapsinde olacak. Ancak ilginç olan; Shakhtar yönetiminin bu maçları izlemeleri için görevlendirdiği scoutlar Konyasporlu futbolcuları değil, teknik direktör Aykut Kocaman'ı izleyecek.





Lucescu'dan Kocaman'a referans


Uzun yıllar bu takımda görev yapan Lucescu'nun, maç öncesi Shakhtar'a, “Türk futbolunun en önemli hocalarından biriyle karşılaşacaksınız, dikkat edin. Aykut Kocaman'ın her zaman bir sistemi ve planı vardır" diyerek uyarıda bulunduğu öğrenildi.



Shakhtar yönetimi takımın mevcut teknik adamı Paolo Fonseca'nın oyuncular üzerindeki etkisinden ve kulübün performansından memnun, ancak genç teknik adamın parlayıp yeniden Avrupa'da büyük bir takımın başına geçme ihtimalini göz önünde bulundurarak Lucescu'nun da övgüyle söz ettiği Kocaman'ı yakın takibe aldığı ifade edildi.



Fenerbahçe'nin de gündemine gelmişti


Konyaspor'u geride kalan sezonda 3. yaparak Avrupa Ligi'nde direkt gruplara taşıyan tecrübeli teknik adamın bu arenada henüz puanı bulunmuyor. Ancak sezon başında Vitor Pereira'yla yollarını ayıran Fenerbahçe ilk olarak Aykut Kocaman'ın kapısını çalmıştı. Fatih Terim'in eleştirildiği şu günlerde milli takım yetkilililerin de kulislerde Kocaman ismini yüksek sesle konuştuğu belirtliyor.








#Aykut Kocaman
#Konyaspor
#Shakhtar Donetsk
8 yıl önce