|

Şimdi söz devlerde

2002'de 9, 2006'da 6, 2010'da 2. olarak çıtayı yükselten A Milli Basketbol Takımı, 2014'te madalya için salona çıkıyor. Hazırlık maçlarında pek tat vermese de Devler'de öncelikli hedef gruptan çıkmak. İlk randevu saat 17.00'de

.
00:00 - 30/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:50 - 29/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Şimdi söz devlerde
Şimdi söz devlerde

2010'da ülkemizde düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalyaya uzanan Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, bugün İspanya'da başlayacak ve 14 Eylül'e kadar sürecek 2014 FIBA Basketbol Dünya Kupası'nda madalya hedefiyle salona çıkıyor. Dominik Cumhuriyeti, Finlandiya, Yeni Zelanda, Ukrayna ve ABD ile birlikte C Grubu'nda yer alan 12 Dev adam, grup maçlarını Bilbao kentinde oynayacak. Ay-yıldızlılar, Dünya Kupası'nda ilk maçını bugün saat 17.00'de Yeni Zelanda ile yapacak. Karşılaşma NTV Spor'dan naklen yayınlanacak. Grupta ilk 4 sıra içinde yer alan takımlar ikinci tura çıkacak. Gruplardan sonra 1 gün ara verilerek ikinci tur maçlarına geçilecek. İkinci turda takımlar tek maçlı eleminasyon sistemine göre karşılaşacak.

CEDİ OSMAN İLK KEZ KADRODA

2014 FIBA Dünya Kupası'nda mücadele edecek A Milli Takım kadrosunda şu oyuncular yer alıyor: Sinan Güler, Barış Ermiş, Barış Hersek, Emir Preldzic, Kerem Tunçeri, Oğuz Savaş, Kerem Gönlüm, Ender Arslan, Ömer Aşık, Cenk Akyol, Furkan Aldemir ve Cedi Osman.

Yıldızlar finali kaçırdı

Yıldız Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Şampiyonası yarı final maçında Fransa'ya 78-65 yenilerek, finale çıkma şansını kaybetti. Letonya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda, başkent Riga'da bulunan Olimpiyat Merkezi'nde oynanan karşılaşmanın ilk yarısını 43-29 geride kapatan ay-yıldızlılar, müsabakadan da 78-65 mağlup ayrıldı. Maçın başında Fransa'nın 20-4'lük serisine engel olamayan ay-yıldızlılarda Ömer Yurtseven'in 14, Oğuzhan Yarol'un da 13 sayısı yenilgiyi önlemeye yetmedi. Bu sonuçla organizasyonda şampiyonluk şansını yitiren Yıldız Milli Takım, Letonya'ya 81-71 yenilen İspanya ile bugün üçüncülük maçı yapacak.

Türkiye'ye mutlu döneceğiz

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Dünya Şampiyonası'nda kendisine ve ekibine güvendiğini belirterek İspanya'dan herkesi mutlu edecek bir sonuçla döneceklerini söyledi. 'Sporda heyecan ve iddia olmazsa başarılı olamazsınız. Ben bugüne kadar kazandığım bütün başarıları, coşkum, heyecanım ve iddiamla elde ettim' diyen Ataman, 'Şimdi ilk kez milli takımda başarılı olmaya çalışacağım. Bunun heyecanını taşıyorum. Belki şampiyonluk kazanamayız ama herkesi mutlu edecek bir sonuçla Türkiye'ye geleceğiz' ifadelerini kullandı. Ataman, sadece Enes'in deği Ersan ve Kenan Sihapi'nin yokluğunun da bir eksiklik olduğunu belirti.

KAZANMAYI SEVEN BİRİYİM

Ataman, 'Sokak basketbolu da olsa kazanmak isterim' diyerek hırsını ortaya koyarken kendisini strese sokan tek şeyin oyuncularının sahadaki performansı olabileceğini belirtti. 'Kazanmayı seven ve kazanmaya alışkın bir kişiliğim var' diyen Ataman, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Hazırlık maçlarında güçlü rakiplerle oynadık. Kötü sonuçlar almış olabiliriz ancak her maçta seviyemizi yükselttik. Şampiyonada daha farklı bir görüntü çizeceğiz. Bu sene 6 yeni oyuncu var. Teknik kadro olarak yeniyiz. Yeni bir sistemle oynayacağız. İnşallah sonuç da farklı olur.'

Milli kariyeri parlak değil

Büyük ümitlerle A Milli Basketbol Takımı'nın başına getirilen Başantrenörü Ergin Ataman, hazırlık maçlarında fazla başarılı olamadı. Bugün milli takımın başında 10, ancak resmi olarak ilk maçına çıkacak Ataman, daha önce yaptığı 9 hazırlık maçında sadece iki galibiyet sevinci yaşarken, 7 maçtan ise yenilgiyle ayrıldı.

A Milli Takım'a volkan şoku!

2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri ilk maçında 9 Eylül'de İzlanda ile deplasmanda karşılaşacak A Milli Takım, bu ülkeye gidememe tehlikesiyle karşı karşıya. Ada ülkesindeki Bardarbunga Yanardağı'nın faliyete geçtiği, volkanın üzerinden uçuşun yasaklandığı kaydedildi. Küçük depremler de gerçekleşen bölgede, faaliyet sürekli artarken hava trafiği kırmızı alarm seviyesine yükseltildi. Şu an için volkan üzerinden uçuş yasak ancak daha sonraları volkanı durumuna göre uçuşlar tamamen iptal olabilir. 2010 yılında da İzlanda'da benzer bir Yanardağ olayında 100 bin fazla uçuş iptal olmuş, 8 milyondan fazla kişi havalimanlarında günlerce mahsur kalmıştı.


10 yıl önce