|

Sırtımız daha yere gelmedi

Milli Takımlar çalıştırıcısı grupta iddialarının sürdüğünü belirtti, “İnancım yüzde yüz devam ediyor. İlk devre iyi maçlar oynadık ama hak etmediğimiz sonuçlar aldık. Yenemeyeceğimiz takım yok. İspanya maçlarının sonucu böyle olmamalıydı” dedi

00:00 - 5/09/2009 Cumartesi
Güncelleme: 03:25 - 5/09/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Sırtımız daha yere gelmedi
Sırtımız daha yere gelmedi

Milli Takımlar çalıştırıcısı Fatih Terim, Estonya maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında gruptaki puan dezavantajına karşın Dünya Kupası grup eleme maçlarına katılacakları inancını koruduğunu söyledi. Basın toplantısını açıklama yapmadan gazetecilerin soruları üzerine yapılandıran Terim, A Milli Takımın gruptaki şansı ile soru üzerine “İnancım yüzde yüz devam ediyor. Sırtımız yere gelmeden pes etmeyeceğiz. Ne zaman şansımız kalmaz o zaman rakiplerimizi tebrik ederiz” dedi. Milli Takımlar çalıştırıcısı “Türk Milli Takımı'nın dünyada yenemeyeceği takım yok. İspanya maçlarında oynadığımız futbol ortada. Bu maçların sonucu böyle olmamalıydı. Grup maçlarının ikinci devresinde full başarı bekliyorum” şeklinde konuştu.


ÖNCE ESTONYA MAÇI

Terim sakatlıklarla ilgili bilgi verirken, toplantıya girmeden önce doktorlarla konuştuğunu Nihat'ın buünkü maçta oynamayacağını söyledi. “Nihat'ın az da olsa oynama ihtimali olsa tereddüt etmeden oynatırdım” diyen Terim, futbolcunun Çarşamba günü Bosna Hersek'le yapacakları maça kadar iyileşmesini beklediklerini söyledi. Terim Gökhanların oynaması konusunda bir endişesi olmadığını, Hamit Altıntop'un da hazır olduğunu kaydetti. Bosna Hersek maçını düşünerek kadroda revizyon yapıp yapmayacağı ile ilgili soru üzerine Terim, “Sarı kart sınırında olan oyuncular da var. Ancak bizim öncelikle Estonya maçını kazanmamız gerekiyor. Bu nedenle en iyi kadroyu sahaya çıkaracağım” açıklama yaptı.


HER ŞEY OLABİLİR

Milli Takımlar Sorumlusu Terim, Estonya Milli Takımı'nın futbolcusu Piroia'nın “Bosna'yı çelmeleyip Türkiye'ye yardımcı olacağız" şeklinde açıklama yaptığının söylenmesi üzerine “Evet bize de çelme takmışlardı” diye espri yaptı, ardından konuşmasını şöyle sürdürdü: “Keşke benimle birlikte Brezilya-Estonya maçını izleseydiniz. Her zaman söylüyorum dünya futbolunda takımlar arasında artık fark kalmadı. Estonya çok diri bir takım. Tam bir savunma takımı. Kolay gol yemiyorlar. Terzilerin, kasapların oynadığı takımlar artık yok. Takımlar arasında çok küçük farklar var. Bu nedenle herkes herkesi yenebilir. Estonya'nın Bosna'yı çelmelemesi de mümkün. Biz sonuna kadar yarışa devam edeceğiz.”


Türkiye bizden güçlü

Estonya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Tarmo Rüütli, “Türkiye bizden daha güçlü bir takım. Ancak, futbolda düzgün çalışırsanız, işinizi iyi yaparsanız sonuç güzel olur' dedi. Rüütli, maç öncesi düzenlediği basın toplantısında kendi sahalarındaki maçta 1 puan aldıklarını hatırlaratak, “Evimizdeki maçta iyi oynayıp bir puan almıştık. Bunu yapmak yine mümkün. İlginç bir karşılaşma olacak” dedi.


Size yardımcı olacağız

Teknik direktör Rüütli ile birlikte basın toplantısına katılan Estonya Milli Takımı oyuncusu Raio Piroja grupta Bosna Hersek'in daha iyi durumda olduğunu, ancak Türkiye'nin daha iyi bir takım olduğunu belirterek, “Hem Türkiye ile hem Bosna Hersek ile maçımız var. Bosna Hersek'e çelme takıp size yardımcı olmaya çalışacağız” dedi. Estonya Milli Takımı dün Kadir Has Stadı'nda yaptığı çalışma ile hazırlıklarını tamamladı.



15 yıl önce