|

Skandal gerekçe: Final maçına çıkartmayacaklar

Fransa Futbol Federasyonu antrenörlük yapan Essia Aouini'yi başörtülü olduğu gerekçesiyle takımıyla birlikte final maçına çıkmasına izin vermedi.

Yeni Şafak
14:08 - 25/04/2017 الثلاثاء
Güncelleme: 14:26 - 25/04/2017 الثلاثاء
IHA
Başörtüsü gerekçe gösterilerek 19 yaşındaki Essia Aouini'nin antrenörlüğü engellendi.
Başörtüsü gerekçe gösterilerek 19 yaşındaki Essia Aouini'nin antrenörlüğü engellendi.

Essia Aouini 11 ile 13 yaş arası kızların oynadığı Grenoble banliyösünde mahalle takımı AS Surieux’nün antrenörlüğünü yapıyordu. Genç çalıştırıcı, başörtülü olduğu gerekçesiyle çıkacakları ilk final maçına katılamayacak.

"Finale geldiysek bu Essia’nın sayesinde
"

19 yaşındaki genç antrenörün minik oyuncuları haber üzerine gözyaşlarını tutamadı. Futbolculardan 12 yaşında küçük bir kız ağlayarak, "Haksızlık çünkü finale geldiysek bu Essia’nın sayesinde. Bizim ilerlememizi sağladı. Eğer o gelemeyecekse maça ben de gitmeyeceğim" dedi.

Essia ve takım yönetiminin de aynı görüşte olduğu, Fransa Futbol Federasyonu’nun başörtüsü sebebiyle engel koymasından dolayı 6 Mayıs final maçına katılmayacakları öğrenildi.

"Bugüne kadar hiç sorun yaşamadım"

Antrenörlüğün yanı sıra üniversite eğitimini de sürdüren genç kız antrenörlüğü çok sevdiğini, 16-17 yaşından beri başörtülü olduğunu ve bugüne kadar hiç sorun teşkil etmediğini söylerken, "Futbol, tüm din ve etnik grupları birleştiren bir spordur" dedi.



#AS Surieux
#Essia Aouini
٪d سنوات قبل