|

Biliç kurada istemediği takımı açıkladı!

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Liverpool’u penaltılarla mağlup ettikleri maçın ardından, “Ben takımımla gurur duyuyorum" dedi. Biliç bir sonraki turda Everton'ı istediklerini, İngilizlerle oynamaktan sıkıldıklarını söyledi.

Yeni Şafak
00:11 - 27/02/2015 Cuma
Güncelleme: 22:16 - 26/02/2015 Perşembe
IHA

UEFA Avrupa Ligi’nde Beşiktaş’ın Liverpool’u penaltılarla 6-4’lük skorla mağlup ettiği ve çeyrek finale yükseldiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında siyah-beyazlı teknik adam karşılaşmayı değerlendirdi.


Hırvat teknik adam, “Harika bir maç oldu. Büyük kulübümüz için harika bir gece. Türk futbolu için harika bir gece. Seri penaltılara geçilmeden önce oyuncularıma, ‘Maç ne şekilde biterse bitsin sizinle gurur duyuyorum’ dedim. Turu geçecek bir performans ortaya koyduk. Liverpool’u elemeyi hak ettik. İlk uzatma devresinde maçı bitirebilirdik. Ne yazık ki dramatik bir durum oldu ve uzatmaların ardından penaltılarla maçı kazandık” açıklamalarında bulundu.


'Yapılması gerekeni oyuncularım yaptı'

Hafta içerisinde takıma penaltı çalıştırdığı sorulması üzerine deneyimli teknik adam, “ Böyle bir atmosferde Liverpool’a karşı penaltı atmak bambaşka bir şeydir. Yapılması gerekenleri oyuncularım yaptı. Ben penaltıyı kim atar diye sorduğumda 7 oyuncu ilk okuldaki çocuklar gibi ‘ben atmak isterim’ diye parmak kaldırdı. Hiçbiri sorumluluk almaktan kaçmadı. İşte orada ben bu takımımla gurur duydum” açıklamalarında bulundu.

'Tek bir maç için fazla eleştirildik'

“Liverpool Avrupa Ligi'nin favorisiydi” diyen Bilic, “Böyle bir takımı elemiş olduk. Kolay rakip yok artık. İki kulvarda bizim için çok önemli. Öncelikli hedef tabi ki lig. Tek bir maç sebebiyle geçen hafta fazla eleştirildik. Ben bunu bana değil başkasına yapılsa da anlayamam. Bunları adil bulmuyorum. Çok yoğun maç takvimi içerisinde sakatlıklarla boğuştuk ve stadımız yok, sürekli seyahat ediyoruz. Bütün bunların üzerine Liverpool gibi yıpratıcı bir deplasmanın ardından Eskişehir’e gittik ve kaybettik. Eleştirileri anlarım ama o mağlubiyet nedeniyle asıl ben hayal kırıklığına uğradım. Ama bu eleştirileri ağır buluyorum” dedi.

Daniel Opare’nin performansını da değerlendiren Hırvat teknik adam, “Onu transfer ettik ve iki kanat bekinde kullanacağımızı biliyorduk. Standard Liege’de sağ bekti ama sol bekte de oynadığını biliyoruz. Bu akşam inanılmaz ve harika bir şekilde yaptı. Harika bir hızı vardı” diyerek sözlerini sonlandırdı.


'Everton gelirse şaşırmam'

Biliç, bir sonraki turda kimi istediği yönündekü soruya, "Everton çıkarsa şaşırmam, ama 3 İngiliz ekibi ile oynadık, yeter artık" yanıtını verdi.
#Avrupa Ligi
#Liverpool
#Beşiktaş
#Slaven Biliç
9 yıl önce
default-profile-img