|

Sneijder'in pasları hayatımı değiştirdi

"Galatasaray'a gelmek için çok emek harcadım. Prandelli bana inanmadı. En büyük faydayı Hamza hocadan gördüm. Sneijder de paslarıyla beni oyuna çok iyi katıyor. Şampiyonluğun en büyük favorisiyiz."

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/03/2015 Cuma
Güncelleme: 01:32 - 27/03/2015 Cuma
Yeni Şafak

Galatasaray'da son dönemde sergilediği performansla galibiyetlerin baş mimarı olan Yasin Öztekin, kariyerinin zirve noktasını yaşadığı dönemde duygularını aktardı. Devre arasında Kardemir Karabükspor'a kiralık verilmesi gündemde olan, son anda takımda kalan 28 yaşındaki sol kanat oyuncusu, Cesare Prandelli'nin kendisine inanmadığını ve güvenmediğini, en büyük faydayı Hamza Hamzaoğlu'ndan gördüğünü söyledi. Sneijder ile aralarındaki uyuma değinen yıldız futbolcu, “Sneijder birlikte oynadığım en iyi 10 numara. Bana 'Cristiano' demesi hoşuma gidiyor. Attığı paslar hayatımı değiştirdi. Beni oyuna çok iyi katıyor. O bana pas verdikçe daha rahat asist üretebiliyorum” dedi.



LİGİN EN İYİSİ GALATASARAY


G.Saray'a gelmek için çok emek harcadığını kaydeden Yasin, şu ifadeleri kullandı: “En büyük destekçim ailem ve eşim oldu. Başka takımlar ve G.Saray'da oynamak arasındaki fark, gece ve gündüz gibi. Bence en iyi futbolu biz oynuyoruz ve şampiyonluğun favorisiyiz. İyi başlamasak da inancımızı kaybetmedik. Sonunda 4. yıldızı takacağız.”



Pes etsem Ocak'ta giderdim


"Galatasaray'a geldikten sonra çok çalıştım ama Prandelli bana güvenmedi. Verilen paranın karşılığının beklenmesi de normal. Pes etsem, devre arasında giderdim. Ama çıkış yapacağıma inanıyordum. Özel idmanlar yaptım ve karşılığını aldım. Hiçbir zaman pes etmedim ve sonunda başardım."



Son vuruşlarımı geliştirmeliyim


"Her oyuncunun iyi ya da kötü yanları var. Dünyada her şeyi iyi yapan oyuncu yoktur. Savunmada daha iyi işler yapabilirim. Takım halinde daha iyi olabiliriz. Ama savunmada iyi oynamak için devamlılık şart. Kafa vuruşları ve son vuruşlarımı da geliştirebilirim."



Futbolculara senet!


G.Saray'ın yarın yapılacak Olağan Mali Kongresi, kulübün borçlarını gündeme getirirken, Başkan Duygun Yarsuvat, futbolcuların alacaklarını senetle ödeme yoluna gitti. Yönetim, oyunculara Haziran ayına senet vererek ödemeleri öteledi. Yarsuvat ve ekibinin bu hamlesi Mayıs ayında yapılacak seçim sonrası göreve gelecek yeni yönetimin yükünü daha da artırırken, Haziran ayında sadece takım için 50 milyon Dolar gerekecek.



Aynı şans bir daha gelsin atarım


"Kadıköy'de ilk defa derbi oynadım. Bunun heyecanı vardı. O gol pozisyonunu yakaladığımda çok çabaladım ve top önüme düştü. Zamanım yoktu, birden vurdum. Aynı şans bir daha gelsin daha büyük tecrübeyle gol yaparım. Şansları değerlendirseydik kazanabilirdik."



Liderliğin sebebi aile gibi olmamız


"Biz bir aile olup, koşup mücadele etmesek lider olamazdık. Sürekli beraberiz. Sadece oyuncular değil, masörler, doktorlar, teknik heyet... Hepimiz bir aileyiz. Bu birlikteliği sağlayıp kalan 9 maçı kazanacak gücümüz ve yeteneğimiz var. İyi oynarsak bunu yapabiliriz."





#Galatasaray
#Yasin Öztekin
#Sneijder
#Şampiyonluk
#4. yıldız
9 yıl önce