|

Son kale de kuşatıldı

Denizli, geçen yıl şampiyonluktan ettiği F.Bahçe'yi dün de çelmeledi. Sarı-lacivertliler, Alex'le 2-0'ı buldu. Horozlar 8 dakikada eşitliği sağladı. Zirvede puan farkı 2'ye indi

Ahmet Bıyıklı
00:00 - 30/04/2007 Pazartesi
Güncelleme: 01:23 - 30/04/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Son kale de kuşatıldı
Son kale de kuşatıldı

F.Bahçe geçen yıl kendisini şampiyonluktan eden Denizlispor'dan yine çelme yedi. Kadıköyde'ki maçta 2-0'ı bulan sarı-lacivertliler bitime 17 dakika kala yediği iki golle sahadan 2-2 berabere ayrılarak şampiyonluğu da tehlikeye attı. Alex biri penaltıdan olmak üzere 2 gol atarken takımın bir puan almasında önemli rol oynarken bir şutu direkten döndü.


PUAN FARKI 2'YE İNDİ

Gecenin yıldızı Süleymanou, Tuncay, Kezman ve Tümer'in net gollük pozisyonlarında geçit vermeyerek kalesinde devleşti ve Denizli'nin puan almasında büyük rol oynadı. F.Bahçe G.Antepspor'dan sonra ikinci penaltısını ALex'le gole çevirirken Brezilyalı yıldız da attığı 2 golle krallık yarışındaki yerini korudu. F.Bahçe Denizli ile berabere kalınca takipçisi Beşiktaş'la arasındaki puan farkı 2'ye indi.


Tuncay-Kezman sahada tartıştı

25. dakikadaki F.Bahçe atağında Tuncay müsait durumdaki Kezman'a pas vermeyip kaleye vurmayı tercih edince, Sırp futbolcu Tuncay'a kızdı.Tuncay, Kezman'ın tepkisine aynı şekilde yanıt verince, Sırp futbolcu yedek kulübesine dönerek teknik direktör Zico'dan kendisini oyundan çıkarmasını istedi.


Fener, sahasında 3 puanı unuttu

Kadıköy'de üst üste çıktığı son iki karşılaşmada, Turkcell Süper Lig'de Vestel Manisaspor ile 0-0, Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanşında ise Beşiktaş ile 1-1 berabere kalan sarı-lacivertliler, ligde Denizlispor karşısında da 2-2 beraberlik elde ederek, evinde 3 maçtır galibiyete hasret kaldı.


Yönetimden konuşma yasağı

F.Bahçeli futbolculara Denizlispor karşılaşması sonrası konuşma yasağı kondu. Sarı-lacivertliler, basın mensuplarının röportaj teklifine cevap vermeden stadı terk etti. Konuşmama yasağının, şampiyonluğu büyük ölçüde belirleyecek Beşiktaş derbi maçına kadar devam edeceği belirtildi.


Taraftarlardan protesto gösterisi

Sarı-lacivertli taraftarlar dünkü Denizlispor karşılaşması öncesi Futbol Federasyonu ve yayıncı kuruluşu hedef alan protestolar gerçekleştirdi. Karşılaşma sonrası stadı üzgün şekilde terk eden F.Bahçeli taraftarlar, gösterilerine yönetim, teknik heyet ve futbolcuları hedef alarak devam etti.


Zico korkusuz

F.Bahçe Teknik Direktörü Zico maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında 2-0 öndeyen 2-2'lik beraberlikle ayrılan takımının rahatlık yüzünden puan kaybettiğini söylerken gelecek hafta oynanacak Beşiktaş maçı için de “Kimseden korkumuz yok” yorumunu yaptı. Zico, “Futbolda rahatlama olmaması lazım. 2-0 kazanılmamış birşeydir. Bir anda darbe gelebilir. Bugün bu bize oldu. Rakibimiz darbelerine maruz kaldık. Yani bir anlamda knock-out olduk” açıklamasını yaparken Beşiktaş'ın galibiyetinin futbolcular üzerinde stres yaratmadığını söyledi. Brezilyalı teknik adam Beşiktaş maçı hakkında ise “Bu iki tarafa da bir maç olacaktır. 90 dakikası 1-0 bitti burada. Derbi maçtır. Biz büyük maç oynamasını biliriz. Eğer şampiyonluğun kilidini orada açacaksak bunu da yaparız. Benim hiçbir şekilde korkum yok. F.Bahçe inanarak, savaşarak oynarsa istediği skoru alır.Eğer puan eşitliği olursa lig sonunda o yüzden aramızdaki maçlara bakılacak. Bu yüzden kaybetmememiz gerekiyor” ifadesini kullandı.


4 hafta kala zirve kızıştı

F.Bahçe'nin Denizli beraberliği son 4 haftaya girilirken zirve yarışında hesapları değiştirdi. Son 4 maçında Beşiktaş ve G.Saray deplasmanına gidip evinde Trabzonspor'la oynayacak olan lider F.Bahçe, sadece şampiyonluk değil, Şampiyonlar Ligi'ni de kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.



17 yıl önce