|

Sosa şoku

Belindeki ağrılar nedeniyle fıtık teşhisi konulan Arjantinli yıldız, bugün Gençlerbirliği karşısında forma giyemeyecek. Sosa, diğer sakatlar Cenk Tosun, Veli Kavlak, Sivok ve Mustafa Pektemek ile İstanbul’a döndü

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:45 - 25/01/2015 Pazar
Yeni Şafak
Beşiktaş’ta bugünkü Gençlerbirliği maçı öncesi Jose Sosa’dan kötü haber geldi. Belinde fıtık tespit edilen, teknik direktör Slaven Bilic’in oynamasına engel bir durum olmadığını bildirdiği Arjantinli orta sahanın bugün forma giyemeyeceği açıklandı. Dün Ankara yolculuğu öncesi Antalya’da yapılan son idmana katılmayan Sosa’nın diğer sakatlar Cenk Tosun ve Veli Kavlak ile birlikte İstanbul’a döndüğü bildirildi. Tedavisi devam eden ve dünkü antrenmana katılmayan Gökhan Töre'nin oynayıp oynamayacağının ise bugün maç saatinde belli olacağı öğrenildi. Siyah-beyazlılarda ayrıca, sakatlıkları süren Tomas Sivok ve Mustafa Pektemek de İstanbul'a döndü.

YENİLER TRİBÜNDE OLACAK

Siyah-beyazlı takımda bugünkü Gençlerbirliği maçı öncesi sakat sayısı 5’e yükselirken, teknik direktör Slaven Bilic’i sevindiren tek nokta kart cezası biten Atiba’nın forma giyecek olması. Hırvat teknik adam, yeni transferler Opare ve Milosevic’i de tam hazır olmadıkları gerekçesiyle kadroya almayacak. Bilic, Sosa’nın yokluğunda Oğuzhan’ı ilk 11’de sahaya sürecek. Gökhan Töre’nin durumuna göre de Kerim Frei’nin ilk tertipte sahaya çıkması da ihtimaller arasında. 

ORMAN: Havuz dağılırsa en yüksek fiyatla biz pazarlarız

Beşiktaş Başkan Fikret Orman, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın gündeme getirdiği yayın havuzundaki adaletsiz dağıtımla ilgili açıklamalarda bulundu. Beyaz TV’de soruları yanıtlayan Başkan Orman, “Bütün kulüplere menfaati olduğu için havuzdan çıkma gibi niyetimiz yok. Ama şunu iddia ederim; havuz dağılacaksa bunu en yüksek fiyatla biz pazarlarız. En ufak endişem yok. Yapmış olduğumuz sponsorluk anlaşmaları da bunun bir göstergesi” şeklinde konuştu. 

Beşiktaş Başkanı ayrıca, önceki gece Avustralya Beşiktaşlılar Derneği'nin daveti üzerine Beşiktaş Melbourne Futbol Okulu'nun 4. yıldönümü kutlamalarına katıldı. Vodafone Arena inşaatının yoğun bir şekilde devam ettiğini hatırlatan Orman, "İngiliz İmparatorluğu için 'Üzerinde güneş batmayan ülke' sözü gibi, artık Beşiktaşımız da üzerinde güneş batmayan bir kulüp olmuştur" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş 2. yarıya Başkent'te başlıyor

Beşiktaş, Süper Lig’de ikinci yarıya bugün Gençlerbirliği deplasmanıyla başlıyor. İlk yarının son maçında aldığı Galatasaray mağlubiyetiyle 7 maçlık galibiyet serisini sonlandıran siyah-beyazlılar, zirveden uzaklaşmamak adına yeniden kazanmaya başlama hedefinde. Siyah-beyazlı takımda sakat oyuncuların çok olmasının sıkıntısı yaşanırken, ev sahibi  Gençlerbirliği’nde ise önemli bir eksik bulunmuyor. 


3 sezondur kazanamıyor

G.Birliği ile yaptığı son 7 lig maçından sadece 2’sini kazanan siyah-beyazlılar, genelde Başkent’te rakibine galibiyet üstünlüğü sağlarken, son 3 sezondur ise galip gelemiyor. Ankara’daki 41 lig maçının 20'sini kazanan Kartal, sadece 6 kez yenildi; 15 maç ise berabere bitti. 

#Beşiktaş
#Gençlerbirliği
#Jose Sosa
9 yıl önce