|

Sow: Hazır değilim

Sezona formsuz giren ve kendi performansından memnun olmadığını dile getiren Fenerbahçe'nin Senegalli forveti, 'Benim için en önemlisi Fenerbahçe'nin başarısı. İlerleyen haftalarda çok daha iyi olacağım' dedi

.
00:00 - 18/09/2014 Perşembe
Güncelleme: 00:56 - 18/09/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Sow: Hazır değilim
Sow: Hazır değilim

Fenerbahçe'nin özellikle Trabzonspor deplasmanında oynadığı maçta sahadaki performansıyla tartışılan Senegalli forvet Moussa Sow'dan öz eleştiri. Sezona formsuz giren ve gol yollarında etkisiz kaldığı yönünde eleştirilere hedef olan Sow, sahadaki performansından kendisinin de memnun olmadığını söyledi. Her zaman sahada en iyisini vermek için mücadele ettiğini belirten Fenerbahçeli golcü, 'Bazen sahada istediklerimi yapamadığım anlar oluyor. Pozisyonlara giriyorum, pozisyonlar oluşturabiliyorum, bazen de pozisyonların içinde olamıyorum. Ama benim için en önemlisi Fenerbahçe'nin başarısı için elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret göstermek. İlerleyen haftalarda çok daha iyi olacağım' ifadelerini kullandı.

FORMSUZLUK NEDENİ ARA!

Sow'un formsuz görüntüsünün sırrı ortaya çıktı. Senegalli forvet, sezon başı kampının Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle yükleme antrenmanlarında istenilen düzeyde çalışamadı. Yapılan testlerde performans olarak takım arkadaşlarının gerisinde kalan Sow için özel bir fizik kondisyon artırıcı çalışma programı hazırlanmıştı, ancak bu kez araya milli takım arası girdi ve Senegalli golcü 15 gün boyunca takımdan uzak kaldı. Sow'un son günlerde antrenmandaki hırslı görüntüsü teknik heyeti sevindirdi. Antrenmanların dışında bireysel olarak özel çalışmalar yapan Sow'un birkaç hafta içerisinde fizik kondisyon olarak hazır duruma geleceği belirtildi.

Kartal'ın hedefi ilk yarı 45 puan

Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal ilk yarı hedefi belirledi. Genç teknik adam, ilk yarıyı 42-45 puan aralığında tamamlamak istiyor. İlk 2 haftayı 1 galibiyet 1 beraberlik alarak 4 puanla tamamlayan sarı-lacivertli teknik heyet ve futbolcular yeni rotasını belirledi. Buna göre teknik direktör İsmail Kartal, Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor (D), Torku Konyapor, Galatasaray (D), Gençlerbirliği, Beşiktaş (D) en az 16 puan çıkarmayı istiyor. İsmail Kartal 6 maçlık periyotu da en az puan kaybıyla kapatarak, zirvede yer almayı hedefliyor. Sarı-lacivertli takım, 8 haftalık periyotta 3 büyük takımla maçlarını tamamlamış olacak. Kartal, ilk yarıyı da 42 ile 45 puan arasında tamamlamak istiyor.

4. yıldız için fedâkarlık

F.Bahçe'nin ilk 11'inin değişmez isimleri çeşitli sakatlıkları olmasına rağmen maçlara çıkıyor. Mehmet Topal, Gökhan Gönül, Caner Erkin takım arkadaşlarını yalnız bırakmamak için büyük özveri gösteriyor. Trabzonspor maçında sağ ayak başparmağındaki sakatlık nedeniyle özel bandajla sahaya çıkan Caner, dizinde sakatlığı bulunan Mehmet Topal ile elinde çatlak olan Gökhan arkadaşlarını yalnız bırakmamak adına ağrılara katlanıyor.

MEHMET TOPAL KORKUTTU

Diğer yandan dün akşamki idmanda sol dizine darbe alan Mehmet Topal tedbir amacıyla çalışmayı yarıda bıraktı. Caner, Meireles ve Egemen ise özel program dahilinde çalıştı.

Şut atın emri

F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Diego, Emre ve Mehmet Topal üçlüsünden şut kabiliyetlerinden mümkün olduğunca yararlanmak istiyor. Bu oyunculardan hücuma daha fazla destek vermelerini ve şut imkanlarında kaleye vurmalarını isteyen genç çalıştırıcı, Sow ile Kuyt'dan da defans arkasına atılan paslarda süratle içeriye girmelerini istiyor.

Meireles'in dönüşü belirsiz

Fenerbahçeli futbolcular Raul Meireles ve Egemen Korkmaz, yeni sezon formalarının tanıtımı çerçevesinde düzenlenen etkinlikte taraftarlar için forma imzaladı. Sarı-lacivertli futbolcular, bir alışveriş merkezindeki Fenerium mağazasında yapılan etkinlikte taraftarlar için forma ve çeşitli ürünlere imza attı. Egemen, sakatlığının tedavisi nedeniyle takımdan ve taraftarlardan ayrı olduğunu, bu tip organizasyonlarının kendisini heyecanlandırdığını ifade etti. Sakatlığıyla ilgili bilgi veren Meireles ise operasyon gerektirmeyen bir sorun yaşadığına sevindiğini belirterek, 'Ne zaman döneceğime sağlık ekibi karar verecek. Yakın zamanda döneceğime inanıyorum, bunun için çalışıyorum' dedi. Bu arada, taraftar organizasyonlarında Meireles'i yalnız bırakmayan benzeri Yaver Baktemur adlı taraftarda etkinlikte dikkati çekti.


10 yıl önce