|

Soylu: Trabzon sporun başkentidir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Trabzon'a son 13 yılda önemli spor yatırımı yapıldığını, kentin rekabeti seven insanları sayesinde sporda da önemli başarılar yakaladığını söyledi. Soylu, "Trabzon'a sadece spor şehri demek bu kente haksızlık olur, Trabzon sporun başkenti" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
12:50 - 24/05/2015 Pazar
Güncelleme: 09:59 - 24/05/2015 Pazar
AA

Soylu, sabah saatlerinde eşofmanlarını giyerek, kent merkezindeki Karadeniz Sahil Yolu kenarında yer alan parkurda vatandaşlarla yürüdü. Uzun süren yürüyüş sonrası Soylu, toplumdaki yürüme kültürünün önemine işaret ederek, bu kültürün insanın sağlığı ve mutluluğu açısından önemli olduğunu ifade etti.



Trabzon'da iyi bir spor kültürünün oluştuğunu, gelecek 4 yılda amatör branşları daha fazla destekleyeceklerini anlatan Soylu, "Önümüzdeki 4 yılda, sporcu analiz merkezleri ile amatör branşların farklı farklı alanlarda desteklenmesi ile Trabzon'da sporu çok daha önemli noktaya getireceğimize inanıyoruz. Trabzon'da iyi bir spor kültürü oluşmuş. Trabzon'a sadece spor şehri demek bu kente haksızlık olur, Trabzon sporun başkenti" şeklinde konuştu.



Trabzon'da futbolun dışında hentbol, basketbol gibi sporlarda da önemli başarılar elde edildiğine dikkati çeken Soylu, şöyle devam etti:



"Trabzon'un asıl doğal kaynakları çok önemli. Bunlardan birincisi yüzme. Karadeniz'in hırçın dalgaları arasında başarılı yüzücüler yetişiyor. Bunu daha iyi noktaya taşımalıyız. Kentte çok güzel olimpik yüzme havuzları var. Bu havuzların yanı sıra yurt dışından da hocalar getirerek Karadeniz'de, Türkiye'de Trabzon'u yüzmenin merkezi haline getirmek lazım. Bunu okullarla entegre ettiğimize iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Karadeniz insanının silaha olan merakını spora döndürürsek, atıcılık sporunda çok daha başarılı süreci ortaya koyabiliriz. Bu konuda hem tesisler hem de sporcu yetiştirmek açısından çok başarılı bir sürece imza atılmalı. Önümüzdeki dönemde futbol, basketbol ile yüzme ve atıcılık gibi diğer branşlarla ilgili iyi bir gayret içinde olacağız. Böylece rol model sporcular yetişecek. Rol model sporcular gençlerimizin disiplini, sağlığı ve hayatlarına dikkat etmeleri açısından önemli."



"Spor bir hayat biçimidir"

Soylu, sporun bir hayat biçimi olduğunu kaydederek, "Bu yürüyüş yolunda insanlar aileleri ile yürüyor hem de mükemmel bir deniz ve hava ile bir araya geliyor" dedi.



Bu imkanları artırmaları gerektiğini ifade eden Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Bu insanın ömrüne ömür katar. Bizim yapmamız gereken de bu imkanları artırmak. Spor bir hayat biçimidir. Hayatınızda spora ayıracağınız bir saat hem sizi sağlıklı hem mutlu yapacaktır hem de hayata pozitif bakmanızı sağlayacaktır. Spor, meselelerinin çözümünde de rahat olmanızı sağlayacak. Sporla bazen kafamızı boşaltıyoruz. İnsanın, spor için de kendine ayırabilecek muhakkak zamanı vardır. Spor, 24 saatin 1 saati içinde insanın kendisi ve çevresi ile rahat, barışık olmasını sağlayacak ve sağlıklı yaşamasına vesile olacaktır."



Soylu, yürüyüşünün ardından spor yapan vatandaşlar ile sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

#süleyman soylu
#AK Parti Genel Başkan Yardımcısı
#trabzon
#spor
#yatırım
9 yıl önce