|

Su altında 'Guinnes Dünya Rekoru'

Çanakkaleli milli sporcu Sertan Aydın, 79.93 metrelik dereceyle "Su Altında Tek Nefeste En Uzun Mesafe Yürüme Dünya Rekoru"nun yeni sahibi oldu.

Yeni Şafak
14:01 - 19/04/2015 Pazar
Güncelleme: 11:08 - 19/04/2015 Pazar
AA

Aydın, Anafartalar Olimpik Yüzme Havuzu'nda Guinnes temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte rekor denemesi gerçekleştirdi.



Sualtı ve üstünden çok sayıda kamerayla görüntülenen denemede milli sporcu Aydın, 79.93 metreyle, daha önce Amerikalı sporcu Joseph Wilkie'ye ait "Su Altında Tek Nefeste En Uzun Mesafe Yürüme Dünya Rekoru"nu kırmış oldu.



Sertan Aydın, final noktasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılında böyle bir başarıya imza attığı için mutlu olduğunu söyledi.



Bu rekoru Çanakkale'de şehit olan tüm askerlere armağan ettiğini belirten Aydın, "6 aylık bir antrenman sürecimiz oldu. Yanımda olan herkese teşekkür ederim. Tabii antrenmanla yarışma ortamı birbirinden çok farklı ortamlar. Yarışma ortamında yapmak biraz daha heyecanlı. Sualtı sporları da nabız için dezavantajlı bir branş. Biraz heyecanlıydım ama amacımız rekoru kırmaktı. Başardım çok mutluyum" diye konuştu.



Guinnes Teknik Şahidi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Sualtı Sporları Akademik Danışmanı Levent Ucuzal ise Sertan Aydın'ın yıllardır benzer rekorlara imza atan bir sporcu olduğunu hatırlattı.



Çanakkale'nin sualtı sporcusu yetiştiren bir il olduğunu dile getiren Ucuzal, "Sertan zaten yıllardır rekor kırıyordu. Guinnes rekorları zaten çok popüler bir rekor denemesi. Bu Sertan için çok kolay oldu. Çok çalışıyordu. Başarılı bir sporcumuz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.



Aydın, başarılı denemenin ardından ailesi ve antrenörü tarafından kutlandı.



Üç aylık bebeğiyle fotoğraf çektiren Sertan Aydın, salondakiler tarafından da yoğun tezahürat ve alkışlarla ödüllendirildi.



#Sertan Aydın
#Su Altında Tek Nefeste En Uzun Mesafe Yürüme
#Dünya Rekoru
#guinness
9 yıl önce