|

Şut at, imkan tanıma

Fenerbahçe, derbide kanatları etkili kullanacak. Galatasaray’ın yıldız oyuncusu Sneijder, Mehmet Topal ve Emre’nin kontrolünde olacak. Sarı-lacivertli oyuncular, sahanın her yerinde rakibe şut imkanı tanımayıp, kendileri ise kaleyi gördükleri yerden şut atacaklar

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/03/2015 суббота
Güncelleme: 22:13 - 6/03/2015 пятница
Yeni Şafak
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal antrenmanlarda taktik çalışmalarda iki konu üzerinde özellikle duruyor. Derbinin kilidi şutlar. Sarı-lacivertliler, Galatasaray karşısında kaleye bol şut atacaklar, rakibe de şut imkanı tanımayacaklar. Bunun için antrenmanlarda özel driplingler uygulanıyor. Kartal, futbolculara "Şut atın ve rakibe de şut attırmayın" diye uyarılarda bulunuyor. Arena’da ilk yarıda uzaktan iki şutla kaleci Volkan Demirel’i avlayan Snejider’e de derbide bu kez şut imkanı tanınmayacak. Orta sahada Mehmet Topal ve Emre Belözoğlu Hollandalı yıldıza rahat şut imkanı tanımamak için sürekli baskı yapacak. 

MUSLERA YAN TOPLARDA ETKİSİZ...

Gökhan Gönül ile Caner Erkin’in savunmanın iki kanadında sergileyeceği futbol, derbide F.bahçe adına büyük önem arz ediyor. İsmail Kartal, G.Saray’ı kendi alanına hapsetmek için kanatları kullanmayı, hızlı atak yapmayı ve pas trafiğini en üst düzeye çıkarmayı amaçlıyor. Hücum oyuncularının daha etkili olabilmesi için kanatlarda görev yapacak Gökhan Gönül, Caner Erkin’e çok görev düşeceğini bildiren genç teknik adam, kaleci Muslera’nın yan toplarda zaafının olduğunu, kanatlardan yapılan ortaların büyük önem arz ettiğini belirtti. Antrenmanlarda golcüler kanatlardan yapılan ortalara gol vuruşları çalışıyor. Görsel hazırlanan şemalarla özellikle rakibin stoper ve beklerinde anlaşmazlıklar tespit eden Kartal, kanat ve beklerin üzerine oynatmayı planlıyor. Göbekten stoperlerin arasına atılacak toplarla da tehlike aranacak. 

F.Bahçeli olacağım

Fenerbahçe’de en çok eleştirilen isimlerin başında gelen Emmanuel Emenike, Galatasaray derbisine farklı bir motivasyonla hazırlanıyor. Futbol kariyerinde G.Saray’a golü bulunmayan, Kadıköy’de de en son golünü de ligin ilk haftasında Karabükspor karşısında kaydeden Nijeryalı oyuncu, gol şanssızlığına derbide karşılaşmasında son vermek istiyor. “G.Saray maçına ayrı bir hırsla hazırlanıyorum” diyen Emenike, “Hiçbir zaman kendime olan güvenimi ve inancımı kaybetmedim. Sahada en iyisini yapmaya çalışacağım. Sahaya çıktığım andan itibaren taraftarlarımızı mutlu etmek için her şeyi yapacağım. Onları hayal kırıklığına uğratmayacağım. G.Saray karşısında gol atarak gerçek Fenerbahçeli olacağım” ifadelerini kullandı.

Teknik direktör İsmail Kartal da hafta boyunca oyuncularıyla birebir de görüşmeler yapıyor. Emenike ile de bir görüşme yapan Kartal, Nijeryalı golcüyü bu maça motive ediyor.

 


Yönetim takipte

F.Bahçe, derbi hazırlıklarını sürdürürken, yönetim de idmanı izledi ve futbolculara moral verdi. Teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde yapılan idmanda futbolcuların neşeli olduğu görülürken, sakatlıkları geçmeyen Alper Potuk ve Hasan Ali, takımdan ayrı özel program dahilinde çalıştı. Futbolcuları Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler de yalnız bırakmadı ve çalışmayı birlikte izledi. 


Bekir’den kızdıran sözler

F.Bahçeli Bekir, daha önce G.Saray’ı sahasında defalarca yendiklerini, yine kazanacaklarını söyledi. Tecrübeli oyuncu, “Daha önce G.Saray'ı defalarca yendik. Böyle maçlar oynamak futbolcu için şanstır, herkese nasip olmaz. Savaşçı kimliğimizi sahaya yansıtıp, sahadan 3 puanla ayrılacağız” dedi.


VOLKAN: G.Saray maçları bayramdır

F.Bahçe’de 4 maçlık cezası sona eren ve derbide takımdaki yerini alacak kaleci Volkan Demirel, “G.Saray maçları F.Bahçeliler için bir bayramdır” dedi. G.Saray derbisinin ne anlam ifade ettiğini takım olarak bildiklerini anlatan tecrübeli kaleci, “F.Bahçe takımı sahada gerçek yüzünü gösterecektir" şeklinde konuştu. 


Derbiyi yine kazanacağız

F.Bahçeli yıldız Caner Erkin, kulüp gazetesine verdiği röportajda derbi için iddialı konuştu. "Kadıköy'de oynayacağımız için yine kazanacağımızı düşünüyorum" diyen tecrübeli futbolcu, "Bu sene şampiyonluk ve 4. yıldız için çok çalışıyoruz. Şampiyon olacağımıza tüm kalbimle inanıyorum. Sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da şampiyonluklar yaşamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

#İsmail Kartal
#Galatasaray
#Volkan Demirel
9 лет назад