|

Takımla vedalaştı

Florya Metin Oktay Tesisleri''ne giderek seçim kararını futbolculara kendi ağzından da açıklayan Başkan Aysal, ''Siz seçimi kafanıza takmayın. Sadece futbolunuzu oynayın'' dedi

Taha Güvendi
00:00 - 20/09/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:51 - 19/09/2014 Cuma
Yeni Şafak
Takımla vedalaştı
Takımla vedalaştı

Divan Kurulu''nda 3 konuda yetki istediği üyelerden olumsuz tepkiler alan, istifa resti çekmesinin ardından yönetim kurulu toplantısında da kulübü seçime götüren Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, kararın ardından takımla da bir araya geldi. Veda konuşması yapan Aysal, futbolculardan kongre sürecine kafalarını takmamalarını istedi. Dün öğlen saatlerinde Florya Metin Oktay Tesisleri''nde futbolcularla ve teknik heyetle bir araya gelen Galatasaray Başkanı, gündemi meşgul eden Olağanüstü Seçimli Genel Kurul ile ilgili kafası karışık olan futbolcuları aydınlattı. İstifa kararı aldığını bizzat kendi futbolculara tekrar açıklayan Başkan Aysal, takımdan sadece futbola konsantre olmalarını istedi.

Başkan Ünal Aysal, takıma yönelik, ''Siz seçimi kafanıza takmayın. Sadece futbolunuzu oynayın. Kongre süreci ile ilgilenmeyin. Sözleşme sorumluluklarınızı yerine getireceğiz'' ifadelerini kullandı. Futbolcular da Başkan Aysal''a bu süreçte futbola olan konsantrasyonlarını kaybetmeyeceklerini sözünü verirken başkanları ile bir nevi veda etti.

Ünal Aysal, yeterli desteği göremiyor

Yeniden aday olup olmama konusunda kararsız olan Başkan Ünal Aysal, ailesiyle bu durumu görüşürken bir yandan da yeni yönetim listesi için nabız yokluyor. Ancak Aysal beklediği desteği göremiyor. Geçen yılki seçimlerde ismi geçen Ali Sabancı''nın yöneticilik teklifini bir kez daha reddettiği, Haldun Üstünel''in ise düşünmek için zaman istediği öğrenildi.

Prandelli: Bizi bırakma Başkan

Başkan Ünal Aysal, Florya''da teknik direktör Cesare Prandelli''yle de görüştü. İtalyan teknik adam, seçim kararını kendisine de açıkladığı Aysal''a ''Başkan, bizi bırakma!'' dedi. Aysal ise Prandelli''ye ''Sizi ve G.Saray''ı zor durumda bırakamam. Kulübün menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğim'' cevabını verdi. Aysal ile görüşmesiyle ilgili GS TV''ye değerlendirmede bulunan Prandelli, ''Projelerimizle ve fikirlerimizle ilgili toplantı yaptık. Hep birlikteyiz ve takım için buradayız. Yarın (bugün) bir kez daha görüşeceğiz, bir cevap vereceğiz'' ifadelerini kullandı.


10 yıl önce