|

Tamam mı devam mı!

Türkiye, Hollanda karşısında kazanırsa 3. sıraya yükselecek ve ilk iki şansını güçlü bir şekilde sürdürecek. Milli Takım, güçlü rakibi karşısında bugün kaybederse, matematiksel olarak sürse de ilk iki şansını büyük ölçüde yitirecek; üçüncü Hollanda ile de aradaki puan farkı 5’e çıkacak.

Yeni Şafak
04:00 - 28/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:46 - 27/03/2015 Cuma
Yeni Şafak

Türkiye, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (EURO2016) A Grubu'ndaki 5. maçında bugün deplasmanda Hollanda ile karşılaşacak. EURO 2016 Elemeleri A Grubu'nda 5. maçlar öncesi Hollanda 6 puanla 3., Türkiye ise 4 puanla 4. sırada. Türkiye, elemelerdeki iddiasını güçlü bir şekilde sürdürmek için Hollanda'daki maçta kesinlikle kazanmak zorunda. Milli Takım, sahadan yenilgiyle ayrılması durumunda ise ilk iki şansını büyük ölçüde yitirecek; 3.'lük yolunda da en büyük rakibi Hollanda'nın 5 puan gerisine düşecek.



İKİNCİLİK YOLUNDA SON ŞANS


Fransa'da düzenlenecek finallere gruplarında ilk 2 sırayı alacak takımlar direkt katılacak. Grupta en iyi 3. olan takım da yine turnuvada doğrudan yer alacak, diğer üçüncüler ise play-off oynayacak. Türkiye'de kritik Hollanda maçında Arda Turan kart cezası nedeniyle forma giymeyecek. Hakan Çalhanoğlu, Gökhan Töre ile yaşadığı olay sonrası uzun bir aradan sonra milli olacak. Feyenoord'da sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Kazım Kazım da 3 yılı aşkın bir sürenin ardından görev verilmesi halinde A Milli Takım'la Hollanda karşısında sahaya çıkacak.



EN BÜYÜK KOZLARI WESLEY SNEİJDER


Sakatlıkları bulunan Van Persie ve Robben'in yokluğunda Hollanda'da G.Saraylı Wesley Sneijder, takımın en büyük kozlarından biri olacak. Sneijder, 2014 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde Türkiye'nin Play-Off bileti alması için büyük önem taşıyan İstanbul'daki son maçta attığı golle 2-0'lık galibiyette pay sahibi olmuştu.



Rengimiz kırmızı-beyaz


Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, bugünkü Hollanda maçı öncesi düzenlediği basın 'milli birlik' çağrısı yaptı. Yaşadıkları olaylar nedeniyle Gökhan Töre ve Emre Belözoğlu'nun moralinin bozuk olduğunu belirten Terim, Ömer Toprak'ın gelmemesi konusunda, "Böyle şeyler oluyor, olmamasını diliyoruz ama oluyor. Onun milli takımımıza yansımaması için, herkes el birliğiyle bu krizi doğru yönettiği kanaatini taşıyorum. Ömer'in de burada olmasını isterdim. Milli takıma katılmama hakkını kullanmıştır. Hakan da iyi bir çocuk. Gökhan da her zaman özür diledi. Burada kulüp gözetmeksizin herkesi ay yıldız altında toplamaktır. Herkese gerekli anlayışı göstermeye çalıştık. Üzücü olan taktiğimizi konuşmamız gerekirken; Ömer, Hakan ve tabii ki Emre konusunu konuşuyoruz. Statta olanın sahada kalması gerektiğini beceremiyoruz. Hedef göstermek güzel bir şey değil. Hele hele milli kamptayken böyle bir şey olduğu zaman daha da kötü. Emre'nin çok üzüldüğünü görüyorum. Yaptığı bir çok şeyi tasvip etmediğimi kendisine de söyledim. O da isteyerek yapmadığını söylüyor. Buranın iki rengi var. Biri kırmızı biri beyaz. Buraya geldikten sonra başka bir renk yok. Burası kulüp fanatizminden uzakta olması gereken bir yer" diye konuştu. Terim, Hollanda maçıyla ilgili olarak da, "Ciddi ve güçlü bir rakiple oynuyoruz. Türk Milli Takımı olarak böyle zamanlarda iyi refleks gösteriyoruz. Ümit ediyoruz o refleksi gösterebiliriz" dedi.






#Hollanda
#Türkiye
#milli takım
#EURO 2016
#Fatih Terim
9 yıl önce