|

Taraftar endişesi!

Olimpiyat Stadı''na 2 bin 600 kişinin Passolig kartlarında bilet yüklü olmadan giriş yapması, sistemi kilitlerken Başkan Fikret Orman, stat ve Passolig yetkilileriyle bu durumu görüştü. Yapılan zirvede bir takım önlemler alınırken Başkan Orman, emniyetten bu konuda yardım istedi. UEFA Avrupa Ligi''ndeki Asteras maçında kontrol noktaları artırılacak

Süleyman Hatısaru
00:00 - 17/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:59 - 16/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Taraftar endişesi!
Taraftar endişesi!

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig''de haftayı iki puan kaybıyla kapatırken bir diğer kaybı da takımın tribün desteğinden yoksun kalması oldu. Siyah-beyazlılar, Atatürk Olimpiyat Stadı''nda sezonun ilk maçını yaklaşık 4 bin taraftara oynarken tribünlerin çok az bir kısmının dolmasının diğer nedeni de bir kısım taraftarın dışarıda kalması oldu. Bu nedenle küplere binen Başkan Fikret Orman, Çaykur Rizespor maçından sonra Olimpiyat Stadı''nda bir toplantı yaptı. Karşılaşmada yaşanan Passolig sıkıntılarını masaya yatıran Orman, Olimpiyat Stadı Müdürü''nün de katıldığı toplantıda çözüm yolları aradı.

PASSOLİGLER TEK TEK İNCELENECEK

Olimpiyat Stadı''nda yaşanan gişe probleminin ana nedeni 2 bin 600 kişinin Passoliglerinde bilet yüklü olmadığı halde stada giriş yapmaya çalışması. Emniyet kayıtlarına göre bu şekilde stada girenlerin sayısı belirlense de şahısların kim olduğu konusunda çalışma başlatıldı. Başkan Fikret Orman, toplantıda bulunan emniyet mensuplarından bu kişilerin stada yaklaştırılmamasını istedi. UEFA Avrupa Ligi''nde yarın Asteras ile oynanacak karşılaşmada Passolig konusu üzerinde titizlikle durulacak. Karşılaşma öncesinde 1. güvenlik noktasında özel dedektörlerle taraftarların passolig kartları kontrol edilecek. Passolig kartında maç bileti yüklü olmayan taraftarlar stat çevresinden uzaklaştırılacak.

ESKİ SİSTEM E-BİLET ÖNERİSİ

Beşiktaş yönetimi, ayrıca Asteras maçı için tek maçlık bilet satışını yeniden gündeme getirdi. Emniyet, bu yönteme sıcak bakmıyor. Beşiktaş yönetimi, özel izinle eski sistem bilet satışını, elektronik bilete çevirmeye çalışacak. Siyah-beyazlılar, daha önce de tek maçlık Passoligleri devreye sokmuş; tribüne taraftar çekmek için bu yönteme başvurmuştu.

Bu kadarını da beklemiyordum

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Çaykur Rizespor maçındaki futboldan memnun kalmazken karşılaşma sonunda takımını uyarmadan da edemedi. Soyunma odasında oyuncuları etrafına toplayan Hırvat teknik adamın ''Sizden böylesine kötü bir futbol beklemiyordum. Acilen toparlanmamız ve eski performansımıza ulaşmamız gerekiyor. Önemli maçları kapsayan bir kulvara gireceğiz'' dediği öğrenildi. Bilic''in bireysel anlamda da Ramon Motta''ya uyarılarda bulunduğu kaydedildi. Motta''nın son maçlardaki oyununandan memnun olmayan Bilic, özellikle savunmada hatalar yapması nedeniyle Brezilyalı futbolcuyu uyardığı öğrenildi.

Ersan ve Cenk''te yırtık

Çaykur Rizespor karşısında iki puan kaybeden Beşiktaş, 3 de sakat verdi. Karşılaşmanın 58. Dakikasında sakatlanarak yerini Sivok''a bırakan Ersan Gülüm''ün dün çekilen MR''ında korkulan oldu. Tecrübeli oyuncunun kasığında 1. derece yırtık tespit edildiği, yarın UEFA Avrupa Ligi''nde oynanacak Asteras maçında forma giyemeyeceği kaydedildi. Çaykur Rizespor maçının son yarım saatinde olduğu gibi Asteras''a karşı da Franco-Sivok ikilisi görev yapacak. Öte yandan karşılaşmada omzunun üzerine düşen Cenk Tosun''un da çekilen MR''ında sağ omuz bağında yırtık tespit edildi. Cenk''in durumunun ciddi olmadığı, Asteras''a karşı forma giyebileceği bildirildi. Sol kalçasında problem olan Atiba''nın da oynamasına engel bir durum yok.

Beşiktaş ve Trabzonspor''a küfürden sevk!

Türkiye Futbol Federasyonu. ligde 2. hafta maçlarının ardından Beşiktaş ile birlikte Trabzonspor ve Çaykur Rizespor''u PFDK''ya sevk etti. Siyah-beyazlılar, Rizespor maçında, Trabzonspor da Fenerbahçe maçında taraftarlarının neden olduğu kötü ve çirkin tezahürat nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı''nın 53. maddesi gereği PFDK''ya sevk edildi.

Ç.Rize ise Beşiktaş maçında toplam 6 futbolcusunun sarı kart görmesinin ardından, takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle Disiplin Talimatı''nın 40. maddesi gereği kurula sevk edildi.

UEFA''dan Olimpiyat Stadı''na inceleme

Beşiktaş''ın yarınki Asteras maçı öncesi UEFA yetkilileri Olimpiyat Stadı''na kamp kurdu. Daha önceki Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarında reklam panolarındaki sorun nedeniyle, sponsorlarla sıkıntı yaşayan; bir sonraki maçta Olimpiyat''ta oynanan Arsenal maçına kendi reklam panolarını getiren UEFA, statta bir dizi kontrol yaptı. Çaykur Rizespor maçında futbolcuların şikayet ettiği zemini de kontrol eden UEFA, güvenlik konusuyla da yakından ilgilendi.

Olcay''dan Kerim''e sarı kart uyarısı

Beşiktaş''ın sahadaki tecrübeli isimlerinden Olcay Şahan, Kerim Frei''ye sarı kart uyarısında bulundu. Çaykur Rizespor maçında hakemi aldatmaya yönelik hareketi sonrası sarı kart gören genç oyuncunun yanına giden Olcay, takım arkadaşına bir takım uyarılarda bulunmuştu. Olcay''ın Kerim Frei''ye ''Gereksiz yere kart görme. Dikkatli ol, hepimize çok iş düşüyor'' dediği öğrenildi.

Sosa ve Demba Ba takımla çalıştı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi C Gurubu ilk maçında Asteras Tripolis ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına dün yaptığı antrenmanla başladı. Çaykur Rizespor maçında forma giyen futbolcular koşu sonrası streching hareketleriyle antrenmanı tamamladı. Antrenmana tedavilerine devam edilen Ersan Gülüm ve Atiba Hutchinson katılmadı. Cenk Tosun, takımla birlikte rejenarasyon çalışmasını gerçekleştirirken, Jose Sosa ve Demba Ba ise takımla birlikte çalıştı.


10 yıl önce