|

Tedirginlik var ama iyiler

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kartal, Beşiktaş derbisinde tribünlerin protesto ettiği Emenike’ye Mersin İdmanyurdu maçında oyuncuların ve seyircilerin sahip çıktığını belirterek “Sağ olsunlar gerekeni yaptılar” dedi. Sezon sonunda Fenerbahçe ile sözleşmesi bitecek olan ve yönetimin devam kararı düşüncesi olduğu yönünde sorulara İsmail Kartal, “Kulübüm için de benim için de hayırlısı neyse o olur” ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
04:00 - 18/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:37 - 17/04/2015 Cuma
Yeni Şafak

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, ligdeki Çaykur Rizespor maçı dönüşü Trabzon'da silahlı saldırıya uğramaları olayının ardından Ziraat Türkiye Kupası'nda Mersin İdmanyurdu karşısında ilk kez sahaya çıkan oyuncuların dönüşleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu; Emenike ve geleceğiyle ilgili bilgiler verdi. Oyuncuların Mersin maçındaki psikolojisi ve sahaya dönüşlerinin nasıl olduğu sorulan genç teknik adam, “Biraz tedirginlik vardı ama takım şu anda iyi durumda. Oyuncuların morali yerinde. 4 gol moral olarak iyi oldu. Mersin maçında 11'e 11 oynasaydık daha farklı olurdu. Rakipten oyuncunun atılması sonrası erken gelen gollerle oyun koptu. Daha sonra zamana yönelik bir oyun oldu. 11'e 11 devam etseydi daha tempolu olabilirdi. Hasan Ali'nin golle dönmesi, Emenike'yi de ikinci yarıda seyircinin kabul etmesi ve iki asist yapması iyi oldu” cevabını verdi.



Tatsızlıkların üst üste gelmesi, kulüpteki maddi sıkıntılar, silahlı saldırı gibi olayların ligdeki son 8 maça etkisi sorulan Fenerbahçe Teknik Direktörü, “Futbolda neyin ne olacağı belli olmaz. Ama biz önümüzdeki 8 maçı oynayabilecek güçteyiz. Bu anlamda bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Sakatlarımız düzeldi. Alper iyi, Hasan Ali geldi, Alves yetişiyor, Egemen geliyor. Tabii yabancı oyuncular yaşanan olaylardan biraz daha fazla etkileniyorlar. Onları da elimizden geldiği kadar en iyi şekilde toparlamaya çalışacağız” dedi.



EMENİKE'NİN BU MORALE İHTİYACI VARDI


Ligdeki Beşiktaş derbisinde taraftarların tepkileri üzerine oyundan çıkmak isteyen ve devre arasına kadar devam eden ancak daha sonra stadı terk eden Emenike'nin Kadıköy'de maça çıkmasını değerlendiren İsmail Kartal, “Oyuncular ve taraftarlar Emenike'ye sahip çıktı. Sağ olsunlar, takım arkadaşları da olması gerekeni yaptı. Emenike'nin de böyle bir morale ihtiyacı vardı. İnşallah iyi olur” şeklinde konuştu. Karatla, Diego konusunda ise , "Sakatlığı tam geçmedi, daha tam hazır değil onun için kadroda yer almadı" dedi.



Sezon sonunda Fenerbahçe ile sözleşmesi sona erecek İsmail Kartal, yönetimin geleceğiyle ilgili devam düşüncesine şöyle cevap verdi: “Sezon sonu için herhangi bir imza atılmadı. Sezon sonu bitince ne olacağı belli olmaz. Fenerbahçe için de benim için de her şeyin hayırlısı. Hayırlısı neyse o olur. İnşallah herkes için hayırlısı olur.”



SELÇUK'A DESTEK TEZAHÜRATLARI


Selçuk Şahin'in ayağına her top geldiğinde taraftarların 'vur vur' tezahüratları yapmasını da değerlendiren İsmail Kartal, bu tezahüratların tecrübeli futbolcuya destek amaçlı olduğunu belirterek, “Böyle maçlarda skor avantajını elde etmişsiniz, taraftar da uzun yıllar takımda futbol oynayan oyuncusuna 'vur yani gol de olsa aut da olsa biz senin yanındayız. Biz seni destekliyoruz. korkma vur biz razıyız, vur da nasıl vurursan vur'destek amaçlı böyle 'vur vur' diye tezahürat yapıyor” diye konuştu.



F.Bahçe vites yükseltti

Sezonun ilk yarısında 20 resmi maçta 1,5 gol ortalamasıyla oynayan sarı-lacivertliler, ikinci yarıda ise 16 resmi karşılaşmada 2,37 gol ortalaması yakaladı.



Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Mersin İdmanyurdu'nu 4-1 yenerek yarı finale yükselen Fenerbahçe, sezonun ikinci bölümünde vites yükseltti. İlk bölümde TFF Süper Kupa, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı toplam 20 maçta 30 gol atarak 1,5 ortalamayla oynayan sarı-lacivertliler, ikinci bölümde Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Lig'de oynadığı 16 maçta 38 gol ve maç başına 2,37 ortalama yakaladı. İlk bölümde sadece Medicana Sivasspor karşısında 3 gol fark (4-1) yakalayan Fenerbahçe, ikinci bölümde 6 maçta 3 ve daha fazla farkla galip geldi.




Emenike'ye uyarı

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Mersin İdmanyurdu maçı öncesi Emenike ile konuşarak uyarılarda bulundu. Genç teknik adam, Nijeryalı golcüden tribünden yükselecek olumsuz tepkilere işini yaparak karşılık vermesini istedi ve şu ifadeyi kullandı: “Sahaya odaklanarak sadece işini yap" dedi. Genç çalıştırıcı, dünkü antrenmanda ise Bursa maçında görev vermeyi düşündüğü Emenike'ye "Sen bu takımın önemli bir parçasısın. Bir gol attığında her şey yoluna girecek, bu taraftar da seni bağrına basacaktır" dedi.



F.Bahçe PFDK'ya sevkedildi


TFF Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe, M.Sivas ve Kayseri'yi Ziraat Türkiye Kupası maçlarında tarafatarlarının 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle PFDK'ya sevketti. TFF'den yapılan açıklamaya göre, F.Bahçe kupadaki çeyrek final rövanşında Mersin İdmanyurdu ile sahasında oynadığı maçta çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle PFDK'ya gönderildi.



Meireles'in talipleri artıyor


Fenerbahçe'nin 32 yaşındaki Portekizli orta saha oyuncusu Raul Meireles için İngiltere, İtalya ve Portekiz'den teklifler olduğu belirtildi. İngiliz gazetesi Daily Mirror'da yer alan habere göre, Premier Lig'den West Ham United'ın Meireles için en ciddi aday olduğu dile getirildi. Everton'un da takip ettiği yıldız oyuncu için İtalya'dan Sampdoria'nın da devrede olduğu ancak ekonomik anlamda yarışa giremeyeceği ifade edildi. Portekiz'de ise Benfica'nın da Meireles'e teklif sunabileceği öne sürüldü. Fenerbahçe'nin de 1 yıl daha sözleşmesi olan Meireles'i iyi bir bedel teklif gelmesi karşılığında elden çıkartabileceği belirtildi. Meireles'in de İngiltere'ye dönmek istediği belirtilirken, Fenerbahçe'nin Portekizli oyuncunun bonservis bedeli için pazarlık kapısını 5 milyon Euro'dan açacağı belirtildi.





#Karatla
#Diego
#fenerbahçe
#emenike
#mousa sow
9 yıl önce