|

Tenis bayramı İstanbul'da

Dünyanın prestijli tenis turnuvalarından Sony Ericsson WTA Tour Championships (Sezon Sonu Şampiyonası) 2011-2013 yılları arasında İstanbul'da düzenlenecek. Dünyanın en iyi 8 bayan tenisçisi şampiyonluk için ter dökecek.

00:00 - 8/07/2007 Pazar
Güncelleme: 23:48 - 7/07/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Tenis bayramı İstanbul'da
Tenis bayramı İstanbul'da

Sony Ericsson WTA Tour Championships (Sezon Sonu Şampiyonası) Tenis Turnuvası, 2011-2013 yılları arasında İstanbul'da yapılacak. İngiltere'nin başkenti Londra'da, Wimbledon Tenis Turnuvası'nda konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sony Ericsson WTA CEO'su Larry Scott, İstanbul'un kendisini kanıtlamış bir spor kenti olduğunu, tenisin yanı sıra pek çok önemli şampiyonaya ev sahipliği yaptığını belirterek, İstanbul'da bayanlar ve erkeklere aynı ödülün verileceğini, bunun da bayanların tenisteki öneminin bir göstergesi olduğunu belirtti. İstanbul'daki şampiyonalar öncesinde 10 bin kişilik bir tesisin yapılıyor olmasından da heyecan duyduklarını anlatan Scott, başta hükümet olmak üzere, destek veren herkese teşekkür etti. Ünlü Fransız tenisçi Mary Pierce da turnuvanın İstanbul gibi müthiş bir kentte yapılacak olmasını sevinçle karşıladı.

ATALAY: BAŞARALI OLACAĞIZ

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da İstanbul Cup ile tenisin düğününün yapıldığını belirterek, “2011 yılında yapılacak bu organizasyonlar dünya tenisi için bir bayram niteliği taşıyacak” dedi. Türkiye'de Cumhurbaşkanı'ndan parlamentoya kadar pek çok kesimin spora büyük destek verdiğini ve sporcu bir Başbakanı olduğunu da anlatan Atalay, “Sony Ericsson WTA 2011'i büyük bir güvenle İstanbul'a getiriyoruz. Bu organizasyonu o kadar güzel yapacağız ki, (ne iyi ettik de organizasyonu Türkiye'ye verdik) diyeceksiniz. Eminim hep Türkiye'de kalmasını isteyeceksiniz'' dedi. İstanbul Cup Genel Müdürü Coşkun Erginer de 2008'den itibaren İstanbul Cup'ın Yeşilköy'deki 40 bin metrekarelik Tenis Köyü'ne taşınacağını ve 2011'de 10 bin kişilik merkezi arena ile çeşitli nitelikte 20 kortun hizmet vereceğini söyledi.

8 kişilik dev gösteri

Sony Ericsson WTA Turnuvası 35 ülkede yapılan 63 etkinlikte, 62 milyon dolar için rekabet eden 75 ülkeden bin 400 oyuncunun katıldığı, bayanlar için dünyanın en büyük profesyonel spor olayı olarak kabul ediliyor. Yıl boyunca dünyanın en iyi ilk 8 tenisçisi arasına girmek için mücadele eden tenisçiler, katıldıkları turnuvalarda aldıkları puanlarla şampiyonada kozlarını paylaşıyor. 8 tenisçi, çiftler ve tekler kategorisinde 2 ayrı grupta tek devreli lig usulüne oynuyor.


17 yıl önce