|

Terim Hiddink'in fişini az daha çekiyordu

Avrupa basını, A Milli Takım’ın Hollanda karşısındaki futboluna övgüler yağdırdı. İspanyol basını, Türkiye’nin son dünya üçüncüsüne futbol dersi verdiğini yazdı. As gazetesi Fatih Terim’in takımının Hollanda’yı depresyona soktuğunu iddia etti.

Yeni Şafak
04:00 - 30/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 21:08 - 29/03/2015 Pazar
Yeni Şafak

Avrupa basını, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda Hollanda karşısında 1-1 berabere kalan Türkiye'ye övgüler yağdırdı. Türkiye'nin ortaya koyduğu futbola şapka çıkaran İspanya gazeteleri, Hollanda'nın son yıllardaki en aciz futbolunu Türkiye'ye karşı ortaya koyduğunu ileri sürdü. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'den de övgüyle bahseden gazeteler, tecrübeli teknik adamın Hollanda Teknek Direktörü Guus Hiddink'in fişini çekmesine ramak kala beraberlik golü ile yıkıldığını belirtti. Marca Gazetesi, “Hollanda bir puanı can havliyle kurtardı” başlığını atarak, uzatmalarda gelen golün bu takımı hedefe yaklaştırmayacağını savundu. Gazete ayrıca Hollanda'nın beraberliğe sevinirken Türkiye'nin üzüldüğünü vurgulayarak, bunda Türk Milli Takımı'nın ortaya koyduğu başarılı futbolun büyük rolü olduğunu ifade etti. As Gazetesi ise, “Huntelaar uzatmalarda takımını kurtardı” başlığını attı. Amsterdam Arena'da Hollanda'nın böylesine aciz duruma çok az düştüğüne dikkat çeken gazete, Fatih Terim'in bu takımı depresyona soktuğunu iddia etti. El Mundo Gazetesi, “Hollanda daha kötüsünden kurtuldu” başlığında Türk millilerin son dünya üçüncüsü Hollanda'ya futbol dersi verdiğini ifade etti. ABC Gazetesi de, “Türkiye, Hollanda'yı sürprizden kurtardı” başlığını atarak turuncuların bir sonraki durağının İspanya Milli Takımı olacağına işaret etti.



Kabustan uyandık, Türk dramını Sneijder önledi


Türkiye'nin Hollanda karşısında 3 puanı uzatmalarda kaçırması Hollanda basınında da geniş yer buldu. Gazete ve televizyonlar, Sneijder'in uzatma dakikalarında attığı golün Hollanda'yı kısmen de olsa rahatlattığını ön plana çıkardı.


"Sneijder Türk dramını önledi" başlığını kullanan De Telegraaf gazetesi, Hollanda'nın, Türkiye karşısında evinde aldığı bu beraberlikten sonra gruptan doğrudan çıkmasının biraz daha zorlaştığını yazdı. NOS televizyonu ise Hollanda'nın son dakikada attığı golle bir puanı aldığını belirtti. Haberde ise ev sahibi ekibin defansta Türkiye'nin kontrataklarına karşı zorlandığı kaydedildi. AD gazetesi Hollanda'nın Avrupa Şampiyonası'na katılamama tehlikesini son anlarda bulduğu golle önlediğini yazdı. Metro gazetesi “Sneijder, uzatmalardaki golüyle Turuncular'ın EURO 2016 umutlarının 'taze' kalmasını sağladı. Ne kolay bir eleme serisi! Büyük bir kabustan uyandık. Türkler Amsterdam Arena'da az daha Hiddink ve oyuncularını çaresiz bir halde bırakıyordu” ifadelerini kullandı. Volkskrant maçla ilgili haberinde “Turuncular'ı 3. yenilgiden kaptan Sneijder kurtardı. Kötü performans sonrası beraberlik” yorumunu yaptı.



Emre bırakıyor!


Türkiye'nin Hollanda ile oynadığı maç öncesi taraftarların tepki gösterdiği kaptan Emre Belözoğlu'nun ay-yıldızlı formayı bırakma kararı aldığı öğrenildi. Taraftarların kendisine gösterdiği tepki nedeniyle takımla birlikte ısınmaya çıkmayan ve maçı diğer arkadaşlarıyla kulübeden izleyen tecrübeli oyuncunun yakın çevresine dert yandığı ve şu ifadeleri kullandığı öğrenildi: "Artık milli takımı bırakma zamanı geldi. Bazı kişiler tarafından sürekli hedef gösterilmekten bıktım. Bundan sonra sadece F.Bahçe'nin başarısına odaklanacağım.” F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın dün oyuncusunu arayarak moral verdiği bildirildi. Kartal'ın tecrübeli futbolcuya “Milli forma kutsaldır. Sen bu formayı uzun yıllar başarıyla hizmet verdin ve büyük başarılar kazandın. Kimse bunları göz ardı edemez” dediği belirtildi. Emre de, “Ben bunları hak edecek hiçbir şey yapmadım. Milli formayı her zaman başarıyla temsil ettim. Her zaman görev verildiğinde elimden gelen en iyi performansı sergiledim” cevabını verdiği kaydedildi. Son derece moralsiz olan Emre'ye A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim izin verince dün İstanbul'a döndü.



Sonuna kadar kovalayacağız


Türkiye'nin Hollanda beraberliği sonrası zirve ile aradaki puan farkının 8'e çıkmasına rağmen oyuncular pes etmeyeceklerini söyledi. Mehmet Topal, Hollanda beraberliği için “Yazık oldu, 3 puan alabilirdik. Takım halinde çok iyi mücadele ettik. İnşallah önümüzdeki bütün maçları kazanıp Avrupa şampiyonasına gitmek istiyoruz. Hiçbir şey garantilenmiş değil. Bütün maçlarımızı kazanırsak iddiamızın devam ettiğini düşünüyorum. Herkes puan kaybedebiliyor” dedi. Çok üzüntülü olduklarını ifade eden Burak Yılmaz ise Hollanda'yı yenebileceklerini gösterdiklerini belirterek, “1-0 kazanmaya bu kadar yaklaşmışken böyle gol yemek bizi çok üzdü. Hala şansımız var. Sonuna kadar kovalayacağız. Kazakistan galibiyetiyle tekrar başlayıp gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Ümidimiz hala var" diye konuştu.



Vazgeçmeyeceğiz


A Milli Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri A Grubu'nda Hollanda ile deplasmanda 1-1 berabere kaldıkları maçta iyi bir oyun ortaya koymalarına rağmen son dakikalarda yedikleri golün üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Türkiye'de oynayacakları maçların hiçbir rakip için kolay geçmeyeceğini, kaybetmeye tahammülleri olmadığına dikkati çeken tecrübeli teknik adam, son dünya üçüncüsü bir takıma karşı oynamanın kolay olmadığına işaret ederek, “Kazakistan ve Çek Cumhuriyeti ile dışarıda oynayacağız. Ama üç maç içeride oynayacağız” dedi. Hollanda karşısında bir bütün halinde oynamayı tercih ettiklerine vurgu yapan Terim, “Türk futbolundan, böyle çıkan bir milli takımın, bence takdir görmesi lazım. Hep beraber bunu düzeltirsek çok daha iyi şeyler bizim olacaktır. Yenilseydik başka bir şeydi, oynayıp berabere kalınca başka bir şey. Kolay bir şey değil içeride Hollanda'yı, İzlanda'yı yenmek ama biz bunları deneyebiliriz” şeklinde konuştu.



10 oyuncuya izin


Milli Takım, Lüksemburg ile yarın yapacağı özel maç için bu ülkeye geçti. Milli Takım Futbol Direktörü Fatih Terim, zorlu lig maçlarını gözönünde bulundurarak G.Saray'dan Burak, Hakan ve Hamit, F.Bahçe'den Emre, Mehmet Topal ve Gökhan, Beşiktaş'tan Ersan, Gökhan, Bursa'dan Serdar Aziz, Başakşehir'den Volkan'ı dün İstanbul'a yolladı. Milliler dün 15 kişiyle idman yaparken, kadroya Sivasspor'dan Ümik Kurt çağırıldı.



Son umut baraj


2016 yılında Fransa'da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) elemeleri grup maçında Türkiye, kritik Hollanda deplasmanında 3 puanı maçın uzatmalarında yediği golle bırakırken, A Milli Takım'ın da bütün hesapları değişti. Hollanda beraberliğiyle ay-yıldızlılar, gruptan direkt çıkma şansını büyük ölçüde yitirdi. Grupta ilk 5 maçlar sonunda İzlanda ve Çek Cumhuriyeti'nin ilk iki sırayı almasına kesin gözüyle bakılırken, Türkiye ise Hollanda ile 3'üncülük mücadelesi verecek. A Milli Takım'ın grupta ikinci sırada yer alabilmesi için 13 puanlı Çek Cumhuriyeti ve 12 puanı İzlanda ile oynayacağı maçları kazanıp, bu rakiplerinin diğer mücadelelerinde puan kaybetmesini bekleyecek. Fransa'da düzenlenecek 2016 finallerine gruplarında ilk 2 sırayı alacak takımlar direkt katılacak. Grup maçları sonucunda en iyi 3. olan takım da doğrudan turnuvada yer alacak, diğer üçüncüler ise play-off oynayacak. Hollanda beraberliğiyle puanını 5'e yükselten Türkiye, 12 Haziran'da grubun zayıf ekibi Kazakistan ile deplasmanda karşılaşacak. Türkiye, Kazakistan karşılaşmasını kazanırsa 3 Eylül'de sahamızda oynayacağımız Letonya maçını daha da önemli hale getirecek. Gruptaki son 3 maç ise asıl rakiplerimiz Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve İzlanda ile. Bu 3 maçtan elde edilecek en kötü 7 puan, Fransa'da oynanacak finaller için play-off bileti almamızı sağlayabilir.





#Fatih Terim
#Türkiye-Hollanda maçı
#Sneijder
#Burak Yılmaz
#Emre Belözoğlu
#Euro 2016
9 yıl önce